Το νόημα της επιτυχίας για τον Πάνο Παλαιολόγοdrz-8067Ο ποριώτης Πάνος Παλαιολόγος, Πρόεδρος & Ιδρυτής της HotelBrain δίνει μια ξεχωριστή συνέντευξη στο Andro.gr ακτινογραφώντας το προσωπικό του «access to success» και το νόημα που δίνει στη ζωή του.

Πιτσιρικάς, τι λέγατε ότι θα γίνετε «όταν μεγαλώσω»; Διευθυντής Ξενοδοχείου.

Πότε συλλάβατε το όραμα που σας κατευθύνει μέχρι σήμερα; Σε πολύ μικρή ηλικία. Κάθε φορά που μαγευόμουν από τα όποια ξενοδοχεία επισκεπτόμουν με την οικογένειά μου.

Ποιο είναι, με δυο λόγια, το mission statement της επιχείρησής σας; Win Win.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε περισσότερο να συνεχίσετε παρά τις αντιξοότητες όταν στήνατε την επιχείρησή σας; H επιθυμία μου να διευθύνω και να δημιουργώ όλο και περισσότερα ξενοδοχεία. Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία; Να αγγίζεις τα όνειρά σου.

Η προσωπική σας ευτυχία συνδέεται με την επαγγελματική σας επιτυχία; Σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι απόλυτα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σας επαγγελματική αποτυχία; Τι σας έχει διδάξει; Στα ξενοδοχεία έχουμε ένα motto… «It’s all about people». Άρα κάθε επιτυχία ή αποτυχία μου συνδέεται με τον ανθρώπινο παράγοντα, κι αυτό είναι κάτι που με έχει κάνει προσεκτικό μέχρι κακουργήματος.

Για ποια απόφασή σας έχετε μετανιώσει; Για πολλές. Από αυτές όμως έγινα πιο δυνατός.

Τα χρήματα που έχετε κερδίσει, έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας; Αρκετά. Για μένα, ωστόσο, η ποιότητα της ζωής δεν συνδέεται με το χρήμα, αλλά κυρίως με το χρόνο –και αυτός μου λείπει πολύ.

Τι έχετε «επιστρέψει» στην κοινωνία ως «μέρισμα» για την επιτυχία σας; Την ευθύνη και την υπευθυνότητα για τη δουλειά πολλών ανθρώπων και οικογενειών.

Τι ώρα ξυπνάτε το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε; Γύρω στις 8. Φτιάχνω καφέ και κάνω το πρώτο meeting με τον εαυτό μου.

Μιλάτε στο τηλέφωνο στο εστιατόριο; Τσεκάρετε τα email σας τη νύχτα; Πηγαίνετε στο γραφείο το Σαββατοκύριακο; Παίρνετε δουλειά μαζί σας στις διακοπές; Ναι, όλα αυτά.

Γιατί, κατά τη γνώμη σας, η επιχειρηματικότητα έχει δαιμονοποιηθεί στη χώρα μας; Όχι στη δαιμονοποιημένη επιχειρηματικότητα. Ναι στο επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Ποιο θα έπρεπε να είναι, κατά τη γνώμη σας, το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας; Είμαστε το μοναδικότερο και καταπληκτικότερο resort της Ευρώπης, μια ευρωπαϊκή Πολυνησία. Οφείλουμε να γίνουμε η χώρα της φιλοξενίας, των υψηλών παροχών και υπηρεσιών.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στους ανταγωνιστές σας; Το ότι είναι ανταγωνιστές μου.

Πότε γίνεστε σκληρός με τους συνεργάτες σας; Όταν χρειάζεται.

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας επιχειρηματικού στυλ; «Be Cool!» Κάνουμε τη δουλειά μας με απόλυτη σοβαρότητα, αλλά χωρίς περιττή σοβαροφάνεια.

Ποια επαγγελματική αρετή ξεχωρίζετε σ’ έναν άντρα; Να είναι άντρας.

Ποια επαγγελματική αρετή ξεχωρίζετε σε μια γυναίκα; Να διατηρείται γυναίκα.

Πώς καταφέρνετε να διαχειρίζεστε καλύτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο στην εταιρεία σας και να κρατάτε ψηλά το ηθικό των συνεργατών σας; Με το να είμαι πάντα εκεί για αυτούς.

Ποιο μειονέκτημά σας στο μάνατζμεντ σαρκάζετε; Την αδυναμία μου να ακολουθήσω την τυπικότητα των διαδικασιών. Ευτυχώς, οι συνεργάτες μου το αναπληρώνουν.

Αν δεν ήσασταν στο τιμόνι της εταιρείας σας, ποια άλλη δουλειά θα σας γοήτευε να επιχειρούσατε; Σε οποιαδήποτε, αρκεί να σχετίζεται με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία.

Όταν πρόκειται να πάρετε μια σημαντική απόφαση, λειτουργείτε περισσότερο με τη λογική ή με το ένστικτο; Κυρίως με το ένστικτο. Με τα χρόνια, όμως, έμαθα να δίνω και χρόνο και χώρο στη λογική.

Ποια είναι τα πρόσωπα που επηρεάζουν την κρίση σας και με ποιον τρόπο το πετυχαίνουν; Η ομάδα των συνεργατών μου,… όντας η ομάδα μου!

Ποιο είναι αγαπημένο σας ρητό; Πώς σας έχει επηρεάσει στις αποφάσεις σας; Πίστευε, αλλά και ερεύνα.

Ποιος επιχειρηματίας σάς έχει εμπνεύσει με το success story του; Όλοι όσοι μπόρεσαν να χαρούν την επιτυχία τους.

Πώς μοιάζει το γραφείο σας εσωτερικά; Με σαλόνι μοντέρνας και αφαιρετικής σουίτας ξενοδοχείου.

Πείτε μας ένα βιβλίο για τη διοίκηση ή το επιχειρείν που σας έχει βοηθήσει στην πορεία σας. Ο «Νονός». Αν εξαιρέσεις το έγκλημα, πρόκειται για ένα μοναδικό εγχειρίδιο management.

Με ποιες ιστορικές προσωπικότητες νιώθετε πνευματική συγγένεια; Οι πνευματικές μου συγγένειες βρίσκονται στο εδώ και σήμερα.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος; Με την ικανότητα της διαχείρισης του άγχους.

Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη επένδυση που έχετε κάνει στην επιχείρησή σας; Επενδύω κυρίως σε ανθρώπους, οπότε η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας, όταν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους ανά την Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα ξενοδοχεία Danielle στο Παρίσι και το no11 Cadogan Gardens στο Λονδίνο.

Τι σας δίδαξε ο πατέρας σας και θα θέλατε μια μέρα να κληροδοτήσετε ως γνώση στο παιδί σας; Να είμαι καλός και δίκαιος άνθρωπος.

Πιστεύετε ότι η επιχείρηση που δημιουργήσατε θα διαρκέσει και αφού φύγετε από τη ζωή; Δεν με έχει απασχολήσει ποτέ.

 Πώς θα επιθυμούσατε να σας θυμούνται; Πάνος Παλαιολόγος του Γεωργίου.

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/business/palaiologos/ ]
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ο παιδικός μας φίλος, ο Πάνος μας, αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που έφτασε ψηλά με πολύ δουλειά και επιμονή, παραμένοντας όμως προσιτός και ανθρώπινος.

  Παρακολουθώ την εξέλιξη του από την πρώτη του δουλειά πριν πολλά χρόνια σε ένα μεγάλο Ξενοδοχείο της Σαντορίνης και ακόμα και τώρα δεν σταματά να με εκπλήσσει η διορατικότητα του στα ζητήματα του Τουρισμού.

  Μου έχει μείνει αξέχαστη μια περίπτωση πριν πολλά χρόνια που είχα πάει διακοπές στην Σαντορίνη και είχα το “θράσος” να μην τον ειδοποιήσω… Τη δεύτερη ημέρα στο νησί συναντηθήκαμε τυχαία σε ένα μαγαζί και αφού με “έλουσε” Ποριώτικα, με ανάγκασε να πάρω τα πράγματα μου και να μεταφερθώ σε ένα από τα καλύτερα Ξενοδοχεία της Σαντορίνης που διαχειριζόταν η τότε νεοσύστατη εταιρεία του για να με φιλοξενήσει.

  Μπράβο Πάνο.

 2. Maria Koumpi says:

  Πολύ χάρηκα διαβάζοντας για την πρόοδο του συμμαθητή μου. ´Εχω αρκετά χρόνια να τον συναντήσω… Τον θυμάμαι σαν έναν ευαίσθητο, εύστροφο, ευγενικό και δημιουργικό έφηβο.

 3. Βαγγελης Ταρταρακης says:

  Συγχαρητηρια στον Πανό,

  Εχει δουλέψει πολυ απο μικρος, εχει κανει τα όνειρα του πραγματικότητα, εχει βοηθήσει πολυ κόσμο και εχει ακομη πολλα να κανει
  Ειμαι δίπλα περήφανος για αυτόν γιατι ειναι ενας απο εμάς – μεγαλώσαμε μαζι

  Με αγαπη

  Βαγγελης Ταρταρακης

Σχολιάστε