Σ. Κατσέλος – Δ. Πάνου: Οι 2 ποριώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτέςIMGP6740Δυο συμπατριώτες μας, διεκδικούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Πρόκειται για τους Σωτήρη Κατσέλο και Δημήτρη Πάνου, οι οποίοι πολιτεύονται με τους συνδυασμούς της «Ελιάς» και του ΕΠΑΜ αντίστοιχα.  Το Porosnews, σας παρουσιάζει τους συμπολίτες μας που σε περίπτωση που προτιμήσουμε το κόμμα με το οποίο πολιτεύονται, θα άξιζαν ένα σταυρό στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

 

katselosΣωτήρης Κατσέλος: Από τα ανέμελα καλοκαίρια στην Πούντα, υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο

Ο 36χρονος Σωτήρης Κατσέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά», έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και τον Πόρο. Το νησί μας, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδία του, καθώς έχει περάσει τα καλοκαίρια του, από μικρό παιδί στην περιοχή της Πούντας. «Κρατάω από το σόι Καραδήμα και Καραθάνου»  μου είπε ο Σωτήρης όταν τον συνάντησα σε καφετέρια στην παραλία του Πόρου τη Δευτέρα του Πάσχα. «Αν και οι υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να επισκέπτομαι το νησί όσο θα ήθελα, η Πούντα θα είναι για πάντα η γειτονιά της νιότης μου».

Ο Σωτήρης Κατσέλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Έχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο marketing (με ειδίκευση στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς) και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews στα Οικονομικά και στις Διεθνείς Σχέσεις.

Αν και ήταν πάντα ενήμερος στα πολιτικά θέματα, άρχισε να ασχολείται  πιο ενεργά, αφού μας είχε χτυπήσει η κρίση, από το 2011 συμμετέχοντας σε ομάδες πολιτών και στον πολιτικό σχολιασμό μέσω blogging και social media.

Το 2012 έγινε μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας της πολιτικής κίνησης της «Δυναμικής Ελλάδας» και συμμετείχε ενεργά στην συνδιαμόρφωση θέσεων, στον πολιτικό σχεδιασμό και στην επικοινωνία.

Αργότερα έγινε μέλος και της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης.
Αρθρογράφησε πρώτη φορά το 2007 για θέματα επιχειρηματικότητας, καθώς από μικρή σχετικά ηλικία, μπήκε στο «επιχειρείν» και συνεργάστηκε με πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών κλάδων (Τεχνικός τομέας, Τουρισμός, Εκπαίδευση κλπ), έχοντας έτσι, γνωρίσει «από πρώτο χέρι» τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σήμερα, άρθρα του για θέματα επιχειρηματικότητας, οικονομίας και πολιτικής φιλοξενούνται συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Σωτήρης Κατσέλος πιστεύει ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες «Αν και είναι γεγονός ότι η κρίση ήταν πρωτόγνωρη και δεν είχε τότε η Ένωση τα θεσμικά εργαλεία που χρειάζονταν διαμορφωμένα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πετυχημένη την αντιμετώπιση της. Η απότομη φτωχοποίηση μεγάλων πληθυσμών και η συστημική πλέον ανεργία νέων πολιτών σε μια γερασμένη ήπειρο, σε συνδυασμό με τις αναιμικές προοπτικές ανάπτυξης για πολλές χώρες – μέλη, δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα μιας νέας ευρωπαϊκής πραγματικότητας σε καμία περίπτωση» αναφέρει σε άρθρο του «Από αυτή την άποψη είναι λοιπόν κομβικής σημασίας η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος καθώς αποτελεί την μοναδική διαμορφωμένη πλειοψηφική δύναμη η οποία δεν δέχεται την πεποίθηση ότι βαίνουμε προς την κανονικότητα υπό αυτές τις συνθήκες.

Και εδώ εντοπίζεται και η σπουδαιότητα του να δώσουν το παρών όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές με το Σοσιαλιστικό κόμμα, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν μέρος σε σημαντικότατες μάχες στο ευρωκοινοβούλιο».

IMGP5734Δημήτρης Πάνου: Ο μαχητικός δικηγόρος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΕΠΑΜ

Για τον Δημήτρη Πάνου, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο μαχητικός δικηγόρος του Πειραιά υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά ξανά με το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη.

Ο Δημήτρης Πάνου, από το βήμα που του δίνεται τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, όσο και μέσα από δημοσιευμένες ανακοινώσεις, έχει εκδηλώσει την αντίθεση του στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. Πατριώτης, μαχητικός και αθεράπευτα ρομαντικός, ο Δημήτρης Πάνου δίνει το παρόν για το ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη.

 
Σχολιάστε