«Έφυγε» ο Πέτρος Βέττας…bettasΤην τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 20 Απριλίου σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο ο ποριώτης Πέτρος Βέττας, ένας σημαντικός άνθρωπος της ναυτιλίας.
Ο Πέτρος Βέττας ήταν ένας προοδευτικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων που επισκεπτόταν πάρα πολύ συχνά τον Πόρο και τους πολλούς φίλους που είχε στο νησί. Ο Πέτρος Βέττας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους ποριώτες και είχε συμπαρασταθεί οικονομικά σε πολλούς συμπολίτες μας και στον Δήμο με δωρεές, ωστόσο δεν επιθυμούσε και δεν επιδίωξε ποτέ την ευρύτερη αναγνώριση των πράξεων του.
Όσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για μια χαρισματική προσωπικότητα με προοδευτικές απόψεις που είχαν ως κέντρο τον άνθρωπο και που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δείχνει το ενδιαφέρον του για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της.
Μεταξύ άλλων, με δική του δωρεά, αναμορφώθηκε το μονοπάτι στην κορυφογραμμή της Σφαιρίας που οδηγεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.
Ο Πέτρος Βέττας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1949 και σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα δούλευε στις εκεί ναυτιλιακές εταιρίες, ενώ όταν τελείωσε εργάσθηκε για πάνω από 10 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση Hector Shipping Company S.A, ενώ στην συνέχεια θέλοντας να απλώσει τα δικά του φτερά στην θάλασσα ίδρυσε την ναυτιλιακή εταιρία Bariba Corporation της οποίας ήταν και πρόεδρος, ενώ την ίδια στιγμή ήταν μέλος του δ.σ της εταιρίας Capes Investment Corporation.Kαι ο Πέτρος παρ ότι έτρεχε και δεν έφτανε με τις δουλειές της ναυτιλίας, δεν το έβαζε ποτέ κάτω και τον Σεπτέμβρη του 1998 συμμετέχει ως μέλος του της εταιρίας Agrifos Fertilizers με έδρα την Νέα Υόρκη.
Όταν όμως ιδρύεται η Marfin Investment Group(MIG), o Πέτρος γνωρίζοντας τον τότε δικηγόρο Πειραιά Ανδρέα Βγενόπουλο μπαίνει στην εταιρία και γίνεται ένας από τους ιδρυτικούς της μετόχους, ενώ όταν το 1998 η MIG αγοράζει τα ΕΓ/ΟΓ πλοία του Περικλή Παναγόπουλου που ανήκουν στις εταιρίες Blue Star Ferries και Super Fast Ferries o Πέτρος Βέττας αναλαμβάνει το “τιμόνι” της εταιρίας, ενώ δυο χρόνια αργότερα υπογράφει την ναυπήγηση των υπερσύγχρονων ΕΓ/ΟΓ ΔΗΛΟΣ και ΠΑΤΜΟΣ.
Και μέχρι να χτυπηθεί από την επάρατο ο Πέτρος καταφέρνει με την αμέριστη συμβολή των εργαζομένων της εταιρίας και ειδικά των στενών του συνεργατών να εκσυχρονίσει και τα πλοία αλλά και όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.
Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο, την Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πράγματι ο Πέτρος είχε όλα αυτά τα χαρίσματα που περιγράφει το άρθρο, και άλλα ακόμα, μα πάνω από όλα κατείχε ένα τίτλο που σπανίζει στην εποχή μας:
  ήταν κ α λ ό ς ά ν θ ρ ω π ο ς.
  Η πολύ δυσάρεστη είδηση, μας λύπησε όλους παρα πολύ.
  Στέλνουμε, από βάθους καρδιάς τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
  Αριστ. Παν. Αντάνης

 2. Νικος Δρουγκας says:

  Ειμαι απο αυτους που ενιωσαν την γνησια ανθρωπια του ΠΕΤΡΟΥ ΒΕΤΤΑ.ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΤΡΟ..

 3. Giannis says:

  Καλό ταξίδι φίλε μου Πέτρο!

 4. Τέτη Μπάρτζη says:

  Το έμαθα από τον τύπο σήμερα και συγκλονίστηκα.
  Ήμασταν συμμαθητές στο πρακτικό του Τυχόπουλου και όταν τελειώσαμε την τελευταία τάξη, ο Πέτρος οργάνωσε μία εκδρομή στον Πόρο και πήγαμε όλοι. Τα κατάφερε περίφημα και μας έμαθε τον Πόρο τον οποίο λάτρευε από παιδί.
  Από τα σχολικά χρόνια έδειξε πως είναι πολύ καλός άνθρωπος, χαρούμενος και με οργανωτικό πνεύμα.
  Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.
  Καλό σου ταξείδι Πέτρο, ή Πιέρ όπως σε φώναζε ο φίλος σου στο σχολείο, Μανώλης.

 5. λακησ ρουσος says:

  ta logia einai peritta efyge enas spoudaios an8rwpos tou nhsiou k oxi mono .o arxontas opws ton apokalousa…an k tetoioi an8rwpoi den pai8ainoun giati 8a zoun gia panta sto myalo k sthn kardia mas.KΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ elafry to xwma pou se skepazei!!!!!!
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  ΛΑΚΗΣ ΡΟΥΣΟΣ

 6. Παναγιώτης Χατζηπέρος says:

  Σήμερα αποχαιρετούμε ενα ΚΑΛΟ Φίλο, ένα γνήσιο Ποριώτη, έναν ευαίσθητο, σεμνό και γλυκό συμπατριώτη, μα πάνω απ’ όλα έναν ΑΝΘΡΩΠΟ.
  Ο Πέτρος αποτελούσε πρότυπο ΦΙΛΟΥ, οικογενειάρχη, επιχειρηματία, πατριώτη.
  Αγαπούσε τη φύση και τον άνθρωπο και δεν εφείδετο χρόνου, κόπου και χρημάτων προκειμένου να είναι δίπλα στο συνάνθρωπο.
  Κρατούσε πάντα χαμηλούς τόνους κι ήταν φιλικός προς όλους μ’ εκείνο το χαμόγελο που ερχόταν κατευθείαν απο την ΜΕΓΑΛΗ του ΚΑΡΔΙΑ.
  Από σήμερα ο Πόρος είναι πραγματικά πιο φτωχός.
  Πέτρο θα μας λείψεις και να είσαι σίγουρος οτι θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε για ΠΑΝΤΑ.

Σχολιάστε