Υποψήφιος για βράβευση ο Γ. Σουλιώτης για το βιβλίο «Ανθολογία μεξικανικής ποίησης»souliotis

Ο Ποριώτης συγγραφέας Γιάννης Σουλιώτης, θα είναι υποψήφιος για το Βραβείο Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Goethe-Institut Athen, το Instituto Cervantes de Atenas και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα απονέμουν τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016.

Για το Βραβείο Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας:

 Βασιλική Κνήτου, για το βιβλίο: Στην άκρη του γκρεμού του Rafael Chirbes (Κέδρος)

 Γιάννης Σουλιώτης για το βιβλίο: Ανθολογία μεξικανικής ποίησης (Ροές)

 Κλαίτη Σωτηριάδου, για το βιβλίο: Άπαντα διηγήματα του Gabriel García Márquez (Νεφέλη)

Ημερομηνία & ώρα εκδήλωσης

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, 19:30.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Εύχομαι και προσεύχομαι ολόψυχα να απονεμηθεί το βραβείο στον Ποριώτη συγγραφέα κ. Γιάννη Σουλιώτη.
  Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο εύχονται και όλοι οι Ποριώτες και οι απανταχού Τροιζήνιοι, το ίδιο εύχεται ο αξιότιμος Δήμαρχος Πόρου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος “Ποριώτισσα”, ο Σύνδεσμος Τροιζηνίων, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ο κύριος Γκιών, η κυρία Βαρβάρου και, κατά μείζονα λόγο, όλοι οι μη εκ γενετής Ποριώτες, επειδή ο Φιλόξενος Πόρος- όπως έγραψε και ο πολυαγαπητός μου κ. Μιχάλης Χατζηπέρος στο βιβλίο του ” Η Καλή Διαθήκη”- δέχεται τους πάντες, άνευ διακρίσεως, τους παραχωρεί διακρίσεις και τους εντάσσει στα Κοινά του πολαγαπημένου μας και ίσως μοναδικού από πλευράς φιλοξενίας Νησιού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, και όχι μόνο.
  Επίσης είμαι σίγουρος ότι ευχές για την επιτυχή ανάδειξη του πολυγραφότατου συγγραφέα θα έχει σκεφτεί να εκφράσει και ο ΝΟΦΠ, ο Πρόεδρος, το Δ.Σ.,τα μέλη. Ως εκ περισσού το ίδιο θα εύχονται και όλα τα τοπικά σωματεία και μέσα επικοινωνίας.
  Επαναλαμβάνω, είμαι βέβαιος ότι έχουν σκεφτεί τις ευχές κι ας μην τις αποτυπώνουν εγγράφως στην παρούσα πολύ σπουδαία είδηση του Porosnews. Υπάρχουν και καλές ειδήσεις στον Πόρο. Πάντα υπήρχαν. Απλώς έχουν αραιώσει πολύ. Αλλά πού θα πάει! Θα τις ξαναπυκνώσουμε. Αν όχι εμείς, οι νεότεροι Ποριώτες. Ειλικρινά νιώθω ότι οι νέοι μας … “καραδοκούν” και με ανιδιοτέλεια για το πραγματικό καλό του Πόρου. Κάποια στιγμή η θρυαλίδα που όλο και ενισχύεται από τους αγώνες του Δημήτρη Μούγιου, του Σπύρου Ροή, της Αγγελικής Μαρινάκη, του Γ. Σουλιώτη εν προκειμένω, αλλά και πολλών άλλων Ποριωτών, θα γίνει ολόφωτη εστία για ένα νέο Πόρο.
  Ευχαριστώ πολύ
  Με υπόληψη
  Αριστείδης Αντάνης του Παναγιώτου
  Εκ Πόρου

Σχολιάστε