Υδραίοι και Ποριώτες είπαν το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Τζάκα12729067_967361993342618_1320321352575004886_nΤο τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Τζάκα, είπαν εχθές στον Πόρο, οι φίλοι του από το νησί μας και από την Ύδρα, όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα του γειτονικού νησιού.

Ο Λευτέρης Τζάκας ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη στον τοπική ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, τον Α.Ο. Πόρου, όπου και διετέλεσε και πρόεδρος του για κάποια περίοδο.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και στην Ύδρα, όπου υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία, από την θέση του διοικητή στο τοπικό Α.Τ.

Πολιτικοί παράγοντες και ο Μητροπολίτης  Εφραίμ, τίμησαν τον Λευτέρη Τζάκα, που με την συμπεριφορά του αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα δημοσίου λειτουργού, καθώς κατά την θητεία του στην Ύδρα, ήταν ακριβοδίκαιος και έκανε με ευσυνειδησία το καθήκον του, χωρίς να χαριστεί και να πειράξει κανέναν,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον επικήδειο του, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο Νάσος Αργυρόπουλος, ανεβάζοντας μια μελαγχολική φωτογραφία του Πόρου, με μήνυμα του στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είχε κάτι το θλιμμένο, όπως φαίνεται και από την φωτο, η σημερινή μέρα, αφού “αποχαιρετίσαμε” τον φίλο Λευτέρη Τζάκα, που “έφυγε” τόσο απρόσμενα και γρήγορα…

Ήταν όλοι, στο τελευταίο “κατευόδιο”, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Εφραίμ, η άμοιρη μάννα, η γυναίκα του, ο μονάκριβος γιος του,η μοναχή αδελφή του, οι συγγενείς, οι φίλοι, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και οι συνάδελφοι του, από το Σώμα της Αστυνομίας!
Όμως η παρουσία της “Ύδρας”, ήταν έντονη αφού εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο της Γιώργο Κουκουδάκη, τους τέως δημάρχους, Κώστα Αναστόπουλο και Άγγελο Κοτρώνη, πολλά μέλη της ομάδας ποδοσφαίρου και παίκτες και πολλούς Υδραίους φίλους του !

Θερμά ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Εφραίμ και συγκινητικοί οι επικήδειοι λόγοι τόσο του Δήμαρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη όσο και του έφορου της ομάδας Μανώλη ! “ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ”, ΛΕΥΤΕΡΗ!»

Τη φωτογραφία του Λευτέρη Τζάκα, την «δανειστήκαμε» από τον φίλο και συνάδελφό του, Θοδωρή Πίκουλα, όπου την ανήρτησε στο Facebook με το ακόλουθο μήνυμα: «Αγαπητέ Λευτέρη είναι μεγάλη η θλίψη που νοιώθω για σένα γιατί συνυπήρξαμε συνάδελφοι, φίλοι καθώς και στο συμβούλιο του Α.Ο. ΠΟΡΟΥ που διατέλεσες και ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της αγαπημένης μας ομάδας!! καλό ταξίδι φίλε Λευτέρη!!»

 
Σχολιάστε