Συνέντευξη του Τ. Χατζηπέρου στο Saronic Magazinef1_26platΟ νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων υπόσχεται μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και πιο ολοκληρωμένα – και λιγότερο υπερκοστολογημένα – έργα υποδομής, ενώ εμφανίζεται μάλλον καθησυχαστικός σε ο,τι αφορά τον αγωγό του νερού στην Αίγινα. 

Συνέντευξη στον Γιάννη Προβή

Mεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που ζούμε, αλλά και μια «νέα προσέγγιση και φιλοσοφία» στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, με ολοκληρωμένες μελέτες και χωρίς υπερτιμολογήσεις, υπόσχεται ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος, στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο SM.

Ο κ. Χατζηπέρος καλεί τους δήμους του Αργοσαρωνικού να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια, με άμεσες προτεραιότητες στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τους βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά και την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών, με τη διεκδίκηση της διευκόλυνσης των πτήσεων charters από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ειδικότερα για την Αίγινα, προαναγγέλλει παρεμβάσεις πολιτιστικής αναβάθμισης στην Παλιαχώρα, ενώ, σε ό,τι αφορά τον υποθαλάσσιο αγωγό, σε μια μάλλον καθησυχαστική δήλωση τονίζει: «Είμαστε διαδικαστικά εντός των προθεσμιών…».

Kύριε Χατζηπέρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί μια ριζοσπαστική αλλαγή στην Περιφέρεια Αττικής. Αλήθεια, εσείς τι κρατάτε και τι αφήνετε από το έργο των προκατόχων σας;
Σεβόμαστε και εκτιμούμε το έργο των προκατόχων μας, μην αμφισβητώντας τις προθέσεις τους για προσφορά στην κοινωνία και στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Προφανώς, έργα και δράσεις υποδομής που έχουν ήδη ξεκινήσει ή προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, και εμπίπτουν στο πνεύμα προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, ασφαλώς και θα συνεχιστούν. Η δική μας προσπάθεια και το ειδικό βάρος θα είναι έργα και ενέργειες που θα έχουν αποδέκτη αυτόν που μαστίζεται από τη σημερινή δραματική συγκυρία, τους ηλικιωμένους και τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, πάντα σε συνεργασία με τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες. Προεκλογικά υποσχεθήκαμε και εφαρμόζουμε μετεκλογικά το νέο ήθος και το νέο ύφος στην άσκηση της διοίκησης στην Περιφέρεια.
Είμαστε ανοικτοί στον πολίτη, με άμεση και επιτόπια επαφή μαζί του απ’ άκρου εις άκρον της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Επίσης, θα εφαρμόσουμε, και εφαρμόζουμε, νέα προσέγγιση και φιλοσοφία στα προς εκτέλεση έργα. Πιο συγκεκριμένα, ορθολογισμός στην ιεράρχηση των έργων και πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες, προκειμένου να αποφεύγονται οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και οι υπερτιμολογήσεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Saronic Magazine
Σχολιάστε