Συνέντευξη του Πάνου Παλαιολόγου στο Capital.grΜια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Capital.gr ο “δικός” μας Πάνος Παλαιολόγος. Ο πετυχημένος ποριώτης επιχειρηματίας, που τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει και στην πατρίδα του τον Πόρο, μιλάει για την εταιρεία του στη Βασιλική Κουρλιμπίνη.

Η HotelBrain είναι ένα παράδειγμα επιχείρησης, που με “όχημα” την καινοτομία και  εν μέσω οικονομικής κρίσης, κατάφερε να αναπτυχθεί, να επεκταθεί γρήγορα στο εξωτερικό και να διπλασιάζει κάθε χρόνο  κύκλο εργασιών και λειτουργική κερδοφορία.

Η εταιρεία ειδικεύεται στη διαχείριση και την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και στη μίσθωσή τους. Ήταν δε η πρώτη  που εισήγαγε στην Ελλάδα το όρο “hotel management”, οδηγώντας πολλές μονάδες σε αλλαγή “πολιτικής”, αλλά και “λογικής” όσον αφορά την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δεκαεπτά χρόνια, όταν ο Πάνος Παλαιολόγος ίδρυσε μία μικρή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στη Σαντορίνη, έχοντας προηγουμένως αναλάβει θέση διευθυντή σε πολυτελείς μονάδες και πρότζεκτ ανακαίνισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων. Μέχρι το 2012 η εταιρεία έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της 56 ξενοδοχεία. Τη χρονιά εκείνη επιχειρεί το πρώτο άνοιγμα στο Λίβανο για να ακολουθήσει η επέκταση στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα η HotelBrain έχει υπογράψει συμβόλαια με 190 μονάδες σε 64 προορισμούς σε δέκα χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ιταλία, Μαρόκο και Ηνωμένο Βασίλειο).

Πριν δύο χρόνια πέτυχε συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge. Παράλληλα σύστησε τη θυγατρική HotelBrain Capital, που μέσω αυτής γίνονται οι μισθώσεις των ξενοδοχείων τα οποία θα αναλαμβάνει η HotelΒrain να διοικήσει. Είναι μέλος του διεθνούς δίκτου Endeavor Global και βραβευμένη πανευρωπαϊκά τα 2 τελευταία συναπτά έτη με Wolrd Travel Award ως “Europe’s Leading Hotel Management Company”.

Με αφορμή την πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την άνοδο που καταγράφει ο Τουρισμός και οι επενδύσεις στον κλάδο, ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος μιλά στο Capital.gr για τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα.

Διαβάστε τη συνέντευξη του στο Capital.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. BRAINSLESS says:

  Δεν θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ προφανώς
  γι’ αυτό τα πάει φίνα ο χριστιανός.
  Τέτοιες ειδήσεις να ακούμε να αγάλλεται η ψυχή μας.
  Αλλά βέβαια αν του πάρετε συνέντευξη δα δείτε πόσο
  σκληρά εργάζεται. Μόνο αν σηκώνεται ο εργαζόμενος στις 6 το πρωί για να είναι στη δουλειά σου το αργότερο στις 07.30, κάθε μέρα, μόνο τότε θα φτουράει η μέρα του. Αλλιώς μια ζωή θα φυτοζωεί, θα εξαρτάται από τους άλλους, θα περιμένει να του τσοντάρουν οι δικοί του και θα παίζει lotto, όχι μόνο για το χαρτζιλίκι του ίδιου αλλά και την όσο γίνεται πιο υποφερτή επιβίωση της οικογένειάς του, που δεν του φταίει σε τίποτα.
  Και το πιο χειρότερο, μερικοί άνδρες περιμένουν να τους ζήσει η γυναίκα τους. Αυτοί προφανώς δεν έχουν καμία συνάφεια με τη φιλοσοφία του “δικού” μας κυρίου Πάνου Παλαιολόγου, που αν και δεν τον γνωρίζουμε χαιρόμαστε και τον συγχαίρουμε από καρδιάς για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και του ευχόμαστε υγεία και περαιτέρω διεύρυνση των τόσο υγιών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ κρατικιστικής και φιλελεύθερης οικονομίας, με λόγια λίγα και απλά. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω: Οι κρατικιστές νομίζουν ότι σε ένα κράτος που ευημερεί όλοι οι πολίτες θα ευημερούν. Η ελεύθερη οικονομία πρεσβεύει ότι όταν ευημερούν οι πολίτες ευημερεί η Κοινωνία ολόκληρη και το Κράτος. “Διαλιέχτεεεε…”

Σχολιάστε