Στη Χιλή για το παγκόσμιο συνέδριο μηχανικής όρασης ο Μάκης ΝτούσκοςP_20151215_095606Στο παγκόσμιο συνέδριο μηχανικής όρασης ICCV (IEEE International Conference on Computer Vision) συμμετείχε φέτος ο Μάκης Ντούσκος.

Ο Ποριώτης επιστήμονας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”, συμμετείχε στο συνέδριο με δύο εργασίες, η πρώτη με θέμα την τρισδιάσταση μοντελοποίηση ζώων από on-line εικόνες  και η δεύτερη με θέμα τη μηχανική αναγνώριση ανθρώπινων πράξεων. Η δεύτερη εργασία συνοδεύτηκε και από ζωντανή παρουσίαση (demo) της μεθόδου στο κοινό του συνεδρίου.

Το συνέδριο ICCV πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, και φέτος (2015) έλαβε χώρα στο Σαντιάγο της Χιλής την περίοδο 11-18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα από τα δύο πιό σημαντικά συνέδρια πάνω στο αντικείμενο της μηχανικής όρασης, όπου παρουσιάζονται εργασίες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.

Η μηχανική όραση παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια τόσο σε ερευνητικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρίων του χώρου της πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft, Facebook και Amazon, οι οποίες υπήρξαν μάλιστα και χορηγοί του συνεδρίου.

 

P_20151214_195016Μπορείτε να δείτε τα συνοδευτικά βίντεο των εργασιών του συντοπίτη μας παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=-uYUJ-h2mBw

https://www.youtube.com/watch?v=rfogZahAeNM
Σχολιάστε