Πρωτιά και ορκωμοσία του Δημοσθένη Κοράλλη ως Ακόλουθος Πρεσβείαςkoralis1Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 5), η τελετή αποφοίτησης της ΚΑ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

koralis3

Η τελετή επιφύλασσε μια μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, καθώς ο συμπολίτης μας Δημοσθένης Κοράλλης πρώτευσε ανάμεσα στους 9 Υποψήφιους Ακόλουθους Πρεσβείας της χρονιάς.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε με την ομιλία του Υπουργού κ. Κοτζιά και ακολούθησε η ομιλία του ΠτΔ κ. Παυλόπουλου.

koralis4

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος των 8 από τους συνολικά 9 ακολούθους πρεσβείας ( μια ακόλουθος ορκίστηκε με πολτικό μετά το πέρας του θρησκευτικού).

koralis2

Η τελετή συνεχίστηκε με την απόδοση των διπλωμάτων από τον ΠτΔ έπειτα από εκφώνηση των ονομάτων των Ακολούθων από το διευθυντή σπουδών ανάλογα με τη σειρά κατάταξης τους, με το όνομα του Δημοσθένη Κοράλλη να εκφωνείται πρώτο, καθώς πρώτευσε στην σειρά του.  Ο ποριώτης Ακόλουθος κατετάγην πανηγυρικά πρώτος, καθώς μετά την πρωτιά του στις εισαγωγικές εξετάσεις, ακολούθησαν εξιτήριες εξετάσεις στις οποίες και διατήρησε αυτή την πρωτιά.

koralis5

Το αποτέλεσμα των εξιτηρίων εξετάσεων καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα και την θέση στην υπαλληλική επετηρίδα του υπουργείου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με φωτογραφίες των ακολούθων με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. yannis says:

  Συγχαρητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του.

 2. Αριστείδης Παν. Αντάνης says:

  ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.
  ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

  (Μια μικρή υπόδειξη: Όταν πρόκειται για τόσο ευχάριστες ειδήσεις, δεν θα μπορούσε άραγε η ιστοσελίδα να ενημερώνει μέσω e-mail τους αναγνώστες της; Άλλοι το κάνουν επί μονίμου βάσεως, και συνήθως για όχι καλές ειδήσεις).
  ΑΑ

Σχολιάστε