Ποιος είναι ο ποριώτικης καταγωγής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας ΔουζίναςdouzinasΜετά τον Θοδωρή Δρίτσα και την Ελένη Σταματάκη, ο τρίτος στη λίστα της Α’ Πειραιώς στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ποριώτικης καταγωγής καθηγητής Κώστας Δουζίνας.
Ο κ. Δουζίνας βρέθηκε στον Πόρο και την Τροιζηνία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές και συνομίλησε με συντοπίτες μας και με τον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.
Το όνομα του Κώστα Δουζίνα είχε «παίξει» δυνατά για το υπουργείου Παιδείας, για τις θέσεις τις θέσεις αναπληρωτών ή και υφυπουργών στις εκλογές του Γενάρη και θεωρείται πολύ πιθανή η υπουργοποίηση του.
Ποιος είναι όμως ο καθηγητής Δουζίνας.
Ο Κώστας Δουζίνας είναι Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου και Συνταγματικού Δικαίου στο Κολλέγιο Birkbeck στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Ο Δουζίνας είναι Πειραιώτης, Ποριώτικης καταγωγής και είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1974 πήγε στο Λονδίνο όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό από το London School of Economics.

Ο Κώστας Δουζίνας συνομιλεί με ποριώτες και γαλατιώτες στην πρόσφατη περιοδεία του στον Πόρο και την Τροιζηνία.

Ο Κώστας Δουζίνας συνομιλεί με ποριώτες και γαλατιώτες στην πρόσφατη περιοδεία του στον Πόρο και την Τροιζηνία.


Με την ολοκλήρωση των σπουδών του δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων Middlesex, Lancaster, Πράγας, Αθηνών, Griffith, Πεκίνου, Princeton και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Σύδνευ της Αυστραλίας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Νομικής Σχολής του Birkbeck και του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει διατελέσει πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Κοσμήτορας και αντιπρύτανης του Κολλεγίου Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι διευθύνων εκδότης του περιοδικού Law και διευθυντής του εκδοτικού οίκου Birkbeck Law Press.
Ο Κώστας Δουζίνας έχει δημοσιεύσει πάνω από 15 βιβλία σε θέματα νομικής και πολιτικής φιλοσοφίας, συνταγματικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αισθητικής και κριτικής θεωρίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις.
Οι ελληνικές εκδόσεις των βιβλίων του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα βιβλία: Ο Λόγος του Νόμου, Νόμος και Αισθητική, Το Τέλος των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Αντίσταση και Φιλοσοφία στην Κρίση και Ριζοσπαστική Πολιτική και Νομική Φιλοσοφία .
Γράφει στη εφημερίδα Guardian, έχει μόνιμη στήλη στην Εφημερίδα Συντακτών και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ελένη Κανατσίδη says:

    Είχα την τύχη να γνωρίσω πρόσφατα τον νεοεκλεγέντα συμπατριώτη μας καθηγητή,φιλόσοφο και νομικό Κώστα Δουζίνα και θέλω να δηλώσω δημόσια τον θαυμασμό μου και την εκτίμησή μου στο πρόσωπό του και να τον συγχαρώ για την εκλογή του!

Σχολιάστε