Ο Πόρος του δάσκαλου Χρήστου Κολτσίδα (βίντεο)koltsidas

Όσοι μαθητεύσαμε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Πόρου, στις αρχές αλλά και τα μέσα της δεκαετίας του 1990, θυμόμαστε τον ήρεμο, χαμογελαστό γυμναστή, με τις μουσικές ανησυχίες.

Ο Θεσσαλός Χρήστος Κολτσίδας, διορίστηκε στο Λύκειο Πόρου ως γυμναστής, από το 1989 μέχρι το 1991 με διευθύντρια την Ελένη Τριανταφύλλου. Μετά από ένα διάστημα, όπου είχε διοριστεί στην Αθήνα, επιστρέφει στον Πόρο, όπου εργάζεται διαδοχικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο με διευθυντές ξανά την Ελένη Τριανταφύλλου και τον Κώστα Γκιων.

Τον θυμόμαστε ως τον δάσκαλο που μεριμνούσε για την υγεία του σώματος και του πνεύματος μας. Το πρωί στο προαύλιο με τις μπάλες, τα στρώματα και τα όργανα γυμναστικής, και το βράδυ με τα άλλα όργανα. Τα μουσικά, πιο συγκεκριμένα το μπουζούκι.

Ο δάσκαλος συμμετείχε στην χορωδία του Μανώλη Μαρινάκη, συμμετείχε σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις, ενώ τα βράδια έπαιζε μουσική και σε μαγαζιά του νησιού μαζί με τους ντόπιους μουσικούς.

κολτσιδασ

Ο Χρήστος Κολτσίδας, δεν ξέχασε ποτέ τον Πόρο. Μπορεί να επέστρεψε από τότε, μόνο μια φορά, αλλά θυμάται το νησί μας και τους μαθητές του με πολύ αγάπη.

Πριν από μερικές ημέρες, ανέβασε στο youtube ένα όμορφο βιντεάκι με μια υπέροχη μελωδία που έχει γράψει ο ίδιος, το οποίο είναι αφιερωμένο στο νησί μας και σε έναν φίλο του που δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Το βίντεο έχει τίτλο: «Ταξιδάκι στον Πόρο».

Το βίντεο περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Χρήστου Κολτσίδα, από τότε που ήταν ο δάσκαλος μας και μας συνόδευε στις ημερήσιες και πενταήμερες εκδρομές. Απολαύστε το δυνατά καθώς η μουσική που έχει συνθέσει είναι πραγματικά υπέροχη.
Σχολιάστε