Ο Πόρος τίμησε τον Στράτο ΜαρκίδηIMGP0765Στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο του Πόρου, στο ιστορικό ΣΙΝΕ ΔΙΑΝΑ της οικογένειας Σπύρτζη, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, τίμησε εκ μέρος του νησιού, τον σκηνοθέτη Στράτο Μαρκίδη. Στην εκδήλωση προβλήθηκε, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, η κωμωδία του κ. Μαρκίδη  «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», που γυρίστηκε πέρσι το καλοκαίρι στον Πόρο και τον χειμώνα προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους της Αθήνας.

IMGP0721

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν στους «Γαμπρούς της Ευτυχίας», αλλά και πρωταγωνιστές από τις παλαιότερες τηλεοπτικές σειρές του, που έχουν γυριστεί κατά καιρούς στον Πόρο. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι ηθοποιοί Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Αποστολάκης, Νίκος Βερλέκης, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Κώστας Ευριπιώτης.

IMGP0712

Για την ζωή και το έργο του τιμώμενου σκηνοθέτη, μίλησε ο Νάσος Αργυρόπουλος, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Ο Στράτος Μαρκίδης γεννήθηκε στο Καϊρο της Αιγύπτου και ήρθε παιδί με την οικογένεια του στην Ελλάδα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου και  ξεκίνησε την καριέρα του από παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό,  από τις τηλεοπτικές του σειρές στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια.  Η αγάπη του για τον Πόρο, ξεκίνησε στα εφηβικά του χρόνια και έπειτα από προτροπή του Νάσου Αργυρόπουλου, αγόρασε σπίτι στον Πόρο και μετέτρεψε το νησί σε κινηματογραφικό σκηνικό για αρκετές τηλεοπτικές σειρές.

IMGP0714

 

Συγκεκριμένα ο Στράτος Μαρκίδης έχει κινηματογραφήσει στον Πόρο τις σειρές: «Τρικυμία», «Φιλί της ζωής», «Χωρίς όρια», «Αρχιπέλαγος» και «Της αγάπης μαχαιριά».  Ωστόσο εκτός από τις τηλεοπτικές σειρές, ο Πόρος εμφανίζεται και στις μεγάλου μήκους ταινίες του, «I love Karditsa» και φυσικά το ριμέικ της παλιάς ελληνικής κωμωδίας των Τσιφόρου & Βασιλειάδη  «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας».

Ο Δήμαρχος Πόρου, χάρισε τιμητική πλακέτα του Δήμου Πόρου στον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς που τον πλαισίωναν, χαρακτηρίζοντας ως ανεκτίμητη την  συνεισφορά του κ. Μαρκίδη, στην τουριστική προβολή του Πόρου.

f4_27plat

Ο σκηνοθέτης, η σύζυγός του Σοφία και οι ηθοποιοί, εισέπραξαν ένα πολύ θερμό χειροκρότημα και στην συνέχεια κάθισαν ανάμεσα στους 300 περίπου ποριώτες για να εισπράξουν το ουσιαστικό τους βραβείο, που ήταν το άφθονο γέλιο και την περηφάνια που χάρισαν στο κοινό της συγκεκριμένης βραδιάς.

IMGP0723

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο θερινός κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ. Επίσης χορηγοί ήταν η Hellenic Seaways, το εστιατόριο Άσπρος Γάτος και τα ξενοδοχεία “NEW AEGLI HOTEL”, “XENIA-POROS IMAGE HOTEL”, HOTEL “DIONYSOS”, ” 7 BROTHERS HOTEL”, “MIKRA ASIA”.
Σχολιάστε