Οι Έλληνες μπορούν – Ο Γιάννης Λαγός κέρδισε το κοινό με την ομιλία τουΣτο κλαμπ των πιο “συναρπαστικών διανοούμενων και ομιλητών” στον κόσμο βρέθηκε σύμφωνα με την The National, Abu Dhabi ο Ποριώτης Γιάννης Λαγός, μετά την ομιλία του με θέμα “Οι Πέντε Μύθοι των Σύγχρονων Επιχειρήσεων”. Η ομιλία έλαβε χώρα στα πλαίσια του TEDx AbuDhabi, το Σάββατο 26 Μαΐου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Ο κόσμος μας έχει αλλάξει. Εμείς όμως επιμένουμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους και εργαλεία που ανήκουν σε μια άλλη εποχή, προκειμένου να διοικήσουμε τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους μας. Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Σήμερα θα σας παρουσιάσω νέα στοιχεία και θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι ο τρόπος που δουλεύουμε δεν δουλεύει πια”, είπε ο Γιάννης Λαγός στην ομιλία του.

Σύμφωνα με τον Γιάννη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πόρο Τροιζηνίας, ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας οι πέντε μύθοι των σύγχρονων επιχειρήσεων είναι:

* Λόγω των νέων τεχνολογιών, οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο
αποδοτικές.
* Ο πιο σημαντικός υπάλληλος μιας εταιρίας είναι ο γενικός διευθυντής.
* Οι εταιρίες πρέπει να επενδύουν κυρίως στους υπαλλήλους που εκείνες θεωρούν ότι έχουν τις καλύτερες προοπτικές για καριέρα .
* Η νέα γενιά υπαλλήλων είναι έτοιμη να διοικήσει.
* Τα χρήματα μπορούν να παρακινήσουν τους υπαλλήλους να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Η Dorris Hazzan, επικεφαλής αναλυτής της Jones Lang LaSalle στο Ντουμπάι που παρακολούθησε την ομιλία σχολίασε, ¨στην δουλειά, πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να βλέπουμε κάποιους μύθους ως πραγματικότητα. Ο κ. Λαγός όμως έχει στοιχεία που μας δείχνουν το αντίθετο. Παρακολουθώ πολλές ομιλίες του TED μέσα από το You Tube. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ήρθαν στο Αμπού Ντάμπι, και ότι ήμουν και εγώ εκεί”.

H ομιλία του Γιάννη στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που συλλέγει και αναλύει ανά τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας Humantelligence που ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες του Scott Kaufman και Jennifer Kushell, τα πανεπιστήμια Harvard και MIT, και τον καθηγητή Dr. Russell Watson στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τεχνολογία Humantelligence είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιεί σύγχρονη βιομηχανική ψυχολογία και συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στον κώδικα αξιών των εργαζομένων, τα συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά τους, τον τρόπο εργασίας, τις προτεραιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικοινωνίας τους.

Η ομάδα της Humantelligence έχει συλλέξει δεδομένα από εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους ανά τον κόσμο, και έχει κατασκευάσει έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη που αποτυπώνει τι παρακινεί και πως συμπεριφέρεται το εργατικό δυναμικό σε κάθε χώρα. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να καταλάβουν καλύτερα το ανθρώπους τους, και να αλλάξουν το εργασιακό περιβάλλον προκειμένου να ταιριάξει με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

“Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει, είναι να πείσουμε τους εργοδότες – ιδιώτες και δημόσιο – ότι η νέα γενιά υπαλλήλων που τώρα έρχεται στις αγορές, δεν μπορεί να λειτουργήσει στο υπάρχον εργασιακό περιβάλλον. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε να αλλάξουν για να μπορέσουν να ταιριάξουν στις επιχειρήσεις μας. ” τόνισε ο Γιάννης.

————–

Τα TED είναι διεθνή συνέδρια που φέρνουν κοντά μερικούς από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους στοχαστές και ηγέτες των επιστημών, τεχνών, επιχειρήσεων, της πολιτικής κ.α. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα όπως οι Bill Gates της Microsoft, Jeff Bezos του Amazon, Larry Page της Google, Al Goore και άλλοι.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Η απόλυτα επιτυχημένη παρουσία του Ποριώτη Γιάννη Λαγού, σε ένα τέτοιο σημαντικό συνέδριο γεμίζει με υπερηφάνεια όλους μας. Ειδικά όσοι γνωρίζουμε το επαγγελματικό πεδίο ενασχόλησης του και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που αξιοποιεί.

  Ο δικός μας ο Γιάννης, δείχνει τη κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση κάθε μορφής σύγχρονων επιχειρήσεων (Ιδιωτικων ή Δημόσιων) για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής. Οι εποχές της φιλότιμης αλλά εμπειρικής και δίχως στρατηγική, διαχείρησης αποτελούν παρελθόν.

  Η αξιοποιήση του αθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης, από την πιο μικρή καφετέρια έως την πιό μεγάλη πολυεθνική, πρέπει να γίνεται με κανόνες και με στόχο να αξιοποιείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

  Ελπίζω να έχουμε σύντομα τη χαρά να ακούσουμε και εμείς το Γιάννη στο νησί μας.

 2. Πανου Γιωργος says:

  Μπραβο στον Γιαννη που με απολυτηριο Λυκειου και απο κλητηρας στην alpha bank καταφερε να μιλαει σε τετοιου επιπεδου συναντησεις. Υπαρχει και ομως και μια παροιμια που λεει οτι: οσο πιο ψηλα ανεβαινει η μαιμου ολο και πιο πολυ φαινεται ο κωλος της.

 3. Yiannis Lagos says:

  Γιάννης Λαγός

  Σταδιοδρομία
  2010 – Σήμερα Humantelligence, Πρόεδρος, Διεθνείς Αγορές
  2008 – 2010 Global Eye Investments, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος
  2006 – 2008 ELMEC Sport ( Nike ) Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος
  2004 – 2006 JCI International, Τελ. θέση. Παγκόσμιος Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος για την Ευρώπη
  2001 – 2004 NIIT India, Υπεύθυνος Μεγάλων Πελατών, Τομέας Ευθύνης – Ευρώπη
  1994 – 2001 Άλφα Τράπεζα, Τελ. θέση, Υπεύθυνος Πελατείας, Προϊόντα Ιδιωτών

  Σπουδές
  2002 -2003 Executive MBA – Imperial College University, Λονδίνο
  2003 Δίπλωμα – Παγκόσμια Ακαδημία JCI, Ναγκανο
  2000-2001 Bachelor – Information Technology (σπουδές online), Walsh University, Οχαιο
  1997 Δίπλωμα – Ευρωπαϊκή Ακαδημία JCI – Γκέτεμποργκ
  1986-1988 Δίπλωμα – Σχολές Ξυνή
  1985 Απολυτήριο Λυκείου – Λύκειο Πόρου

 4. Γεράσιμος Δενδρινός says:

  Χαίρομαι πολύ για τη σταδιοδρομία και την πρόοδο αυτού του παιδιού που τον είχα μαθητή, τότε, κατά το σχολικό έτος 1982-1983, στην Α΄Λυκείου του Πόρου, όπου υπηρετούσα ως πρωτοδιόριστος και άπειρος. Διαβιβάστε του, αν είναι δυνατόν, τα συγχαρητήρια, τον σεβασμό και την εκτίμησή μου. Σας ευχαριστώ. Γ.Δ. 6977947517 το τηλ.

Σχολιάστε