Μια μικρή… Ευκλείδης από τον ΠόροΣτις 11 Μαρτίου 2011 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, διοργάνωσε τον 5ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Νομού Αττικής με στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.
Στον περσινό διαγωνισμό, διακρίθηκε μια μικρή Ποριώτισσα! Η Ελισάβετ Κρητικού. Η μιρή Ελισάβετ, μαθήτρια της 5ης Δημοτικού τότε (6η Δημοτικού σήμερα), βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της στο διαγωνισμό μαθηματικών, σε τελετή που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2011 στο Παλαιό Αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Όπως μας είπε, σε συνάντηση που είχαμε μαζί της και με τον περήφανο μπαμπά της Σπύρο Κρητικό, η μικρή Ελισάβετ θα συμμετέχει και φέτος στο διαγωνισμό, ενώ στόχος της για τα επόμενα χρόνια, είναι η συμμετοχή της σε μαθηματική ολυμπιάδα.
Να σημειώσουμε ότι την επιτροπή διαγωνισμού του περασμένου Μαρτίου, αποτελούσαν δάσκαλοι, μαθηματικοί και σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόεδρο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Δημάκο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Συγχαρητήρια για την επιτυχία.
    Μία σημείωση μόνο για την προετοιμασία της μικρής για την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα: Είναι σημαντικό να έχει χρόνο για παράλληλες ασχολίες σε άλλα δικά της ενδιαφέροντα και από την άλλη να αγαπάει και αυτή το αντικείμενο. Θα έρθει η ώρα που θα επιλέξει και μόνη της αν θα ακολουθήσει τον δρόμο των Μαθηματικών στην ζωή της σαν κύρια ασχολία ή παράλληλη ενασχόληση, και πρέπει να το κάνει συνειδητά και ελεύθερα.

Σχολιάστε