Η Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας της Unesco για το Kayak Greece και τον ΠόροDSC_0437Συζητήσαμε με τη Γεωργία Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σχετικά με τη διοργάνωση Kayak Greece που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαίου στον Πόρο. Συμπέρασμα της σύντομης συζήτησης οι μεγάλες δυνατότητες του νησιού για περαιτέρω ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων που θα βοηθήσουν στην προβολή του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής.

«Ο Πόρος είναι πραγματικά ένα από τα μαργαριτάρια της Μεσογείου, με την όποιο αναμφισβήτητα η φύση υπήρξε γενναιόδωρη, χαρίζοντας του τα πάντα. Λατρεύω αυτό το νησί, από την αρχιτεκτονική, με τα νεοκλασικά κτήρια και την αρμονική συμβίωση τους με την φύση, έως την γαλάζια θάλασσα και τα αρχαία μνημεία, όπως ο ναός του Ποσειδώνα. Δεν κρύβω την επιθυμία μου να εντείνουμε την συνεργασία μας με τους τοπικούς φορείς και την διοργάνωση επιπλέων εκδηλώσεων έτσι ώστε να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αυτό τον υπέροχο τόπο και την πολιτισμική του αξία.

Επομένως, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για να εντείνουμε τις δραστηριότητες και την παρουσία μας στον υπέροχο νησί σας, εντάσσεται και η στήριξη μας στην διεξαγωγή του Kayak Greece, αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας για την προβολή του ναυτικών αθλημάτων.  Το Kayak Greece ως πρωτοβουλία έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, καθώς αφενός ενισχύει την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και την προώθηση του αθλήματος και αφετέρου συμβάλλει στην ανάδειξη ιστορικών πόλεων και λιγότερο δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους εδώ στον Πόρο για την θερμή φιλοξενία και άψογη συνεργασία που τόσο απλόχερα προσφέρατε. Είμαι σίγουρη ότι χάρη και σε πρωτοβουλίες όπως το  “Kayak Greece” θα αυξηθεί η προβολή του νησιού και συνεπώς θα ενισχυθεί το τουριστικό του προφίλ, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκει του χρόνου!»

 
Σχολιάστε