Δημήτρης Συξέρης: “ Επιθυμώ να προσφέρω με όσες δυνάμεις διαθέτω”Ο Δημήτρης Συξέρης “κουβαλάει” βαρύ όνομα στην τοπική αυτοδιοίκηση του Πόρου. Πέντε μέλη της οικογένειας του έχουν θητεύσει ως δήμαρχοι και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πόρου. Το καλοκαίρι ακούσθηκε ακόμη και η υποψηφιότητα του ως δήμαρχος, ωστόσο αυτός προτίμησε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Δημήτρη Στρατηγό. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Saronic Magazine, μιλάει για τις κρίσιμες αποφάσεις που πήρε και τα όνειρα του για το νησί.
του Μπάμπη Κανατσίδη

Κύριε Συξέρη, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται να ασχοληθείτε με τα κοινά του Πόρου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;
κε Κανατσίδη, εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ από κοντά τα Αυτοδιοικητικά δρώμενα στο νησί μας αν και για διάφορους λόγους δεν είχα μέχρι τώρα πιο ενεργή ανάμειξη. Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος , βασίζεται στην μεγάλη αγάπη μου για το νησί μας και τη ειλικρινή διάθεση να προσφέρω στους συμπολίτες μου τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από την 16ετή μου επαγγελματική σταδιοδρομία. Επίσης η απόφαση μου για ενεργό συμμετοχή στα κοινά, οφείλεται και στο ότι τους προσεχείς μήνες εγώ και η σύζυγος μου περιμένουμε το πρώτο μας παιδί , το οποίο έχουμε συνειδητά επιλέξει να μεγαλώσουμε στο νησί μας και στο οποίο επιθυμώ να προσφέρω μετά από χρόνια ένα καλύτερο Πόρο με όσες δυνάμεις διαθέτω.
Στις αρχές των προεκλογικών ζυμώσεων είχε ακουστεί η πιθανότητα να θέσετε υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου. Τι συνέβη και δεν έγινε αυτή η κίνηση;
Πραγματικά κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού υπήρξαν συζητήσεις με σημαντικούς ανθρώπους του νησιού σχετικά με το μέλλον του Πόρου με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει η μεταρρύθμιση του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”. Στις συζητήσεις αυτές διαπίστωσα τις μεταβολές που θα δημιουργηθούν στο νησί μας και την ανάγκη για ενεργή συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματικά ανθρώπων με γνώσεις και εμπειρία για την οργάνωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας του Ποριώτη.
Επιπλέον όμως αντιλήφθηκα πως μια νέα πολιτική κίνηση θα οδηγούσε σε έντονα διασπαστική και πολωμένη προεκλογική περίοδο, με τους κατοίκους χωρισμένους σε δυο “στρατόπεδα” από την οποία ο μόνος χαμένος θα ήταν ο ίδιος ο Πόρος.
Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα και ο καθένας από εμάς, είναι απαραίτητη η ενότητα και όχι ή διχόνοια. Γιαυτό το λόγο αποφάσισα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια συστράτευση των ανθρώπων που αγαπούν το Πόρο και τους Ποριώτες.

Τι ήταν αυτό που σας έφερε κοντά στον Δημήτρη Στρατηγό και πως θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι σήμερα θητεία του στον Δήμο Πόρου;
Ο Δημήτρης Στρατηγός είναι ένας γνήσιος Ποριώτης που έχει προσφέρει κατά κοινή ομολογία σημαντικό έργο τόσο σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος όσο και σαν Δήμαρχος. Το σύνθημα του “έχουν γίνει πολλά, θα γίνουν περισσότερα” με καλύπτει απόλυτα. Πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα στην Υγεία, την Τουριστική Ανάπτυξη, την Ποιότητα Ζωής και πολλούς άλλους τομείς της ζωής μας. Γιαυτό το σκοπό θα τον βοηθήσουμε με όλες τις μας τις δυνάμεις, γνωρίζοντας πως στην εποχή μας απαιτείται ισχυρή ομάδα καταρτισμένων ανθρώπων για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του αύριο. Γιαυτό το λόγο και με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα τη τιμητική πρόταση του Δημάρχου να συμμετάσχω σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο.
Τι είναι αυτό που θα επιθυμούσατε να βελτιώσετε, σε περίπτωση που εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δ. Στρατηγού;
Εφόσον εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου, θα επιδιώξω να βοηθήσω στη βελτίωση των υποδομών Υγείας και Πρόνοιας που υπάρχουν στο νησί μας καθώς και τη φροντίδα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ιδιαίτερα η Υγεία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της ζωής μας, στον οποίο παρ όλες τις διαχρονικές προσπάθειες των Δημάρχων του νησιού μας, υπάρχουν πολλές ανάγκες (έλλειψη παιδιάτρου, ορθοπεδικού, χειρουργού κλπ). Με τις νέες αρμοδιότητες που προσφέρει ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, δίνονται οι δυνατότητες στον Δήμο να δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα.
Αν η παράταξη στην οποία ανήκετε επικρατήσει και εσείς εκλεγείτε σαν δημοτικός σύμβουλος, τι είναι αυτό που θα προτείνετε στον Δημήτρη Στρατηγό όσο αφορά την ανάπτυξη του νησιού;

Πιστέυω ακράδαντα κ. Κανατσίδη πως το νησί μας έχει τεράστιες δυνατότητες Ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των δημοτών και έχοντας σαν στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιστροφή των νέων στον Πόρο. Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Στρατηγού, έχουμε ήδη συζητήσει τους βασικούς άξονες και το τρόπο υλοποίησης των αναπτυξιακών δράσεων που απαιτούνται.

– Συγκεκριμένα σας αναφέρω την ανάγκη για Εντατική Τουριστική Προβολή του νησιού μας, σε Ελλάδα και Εξωτερικό με τις πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές που προσφέρει για προσέλκυση επισκεπτών 12 μήνες το χρόνο (Αθλητικός Τουρισμός, Περιηγητικός Τουρισμός, θρησκευτικός Τουρισμός κ.α). Η προβολή αυτή πρέπει να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο της Νησιωτικής περιοχής (Σφαιρία-Καλαυρία) όσο και της Ηπειρωτικής περιοχής (Λεμονοδάσσος κλπ).

– Είναι γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος των Μεγάλων Υποδομών έχει ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνεται σύντομα (Νέο Λιμάνι, Μαρίνα Σκαφών, Βολογικός Καθαρισμός, Αναμόρφωση της Παραλιακής οδού κλπ). Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν αυτές οι υποδομές σε συνδιασμό με την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολεοδομικών χαρακτηριστικών του Πόρου (Μικρά γραφικά σοκάκια σε ολόκληρη τη Σφαιρία, η περιοχή του Μύλου, το “Καστέλλι”, η Πούντα, το Κανάλι κ.α).
Το μέλλον του Νησιού μας, κ. Κανατσίδη, θεωρώ πως πρέπει να βασιστεί στην ομαλή σύμπραξη της Παράδοσης με την Εξέλιξη, του Τουρισμού με το Πολιτισμό, της προστασίας του Περιβάλλοντος με την Ανάπτυξη και όλα αυτά με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Πόρου μας.
Σχολιάστε