Για τον “Πατερούλη” Κώστα



lagosΤου Νάσου Αργυρόπουλου – 

Σήμερα το μεσημέρι, όπως είχα ξαπλώσει και περίμενα την ώρα, να πάω για το “τελευταίο αντίο” στον φίλο Κώστα Λαγό, ένα “περιστέρι” πέρασε παρά πολύ κοντά από το παράθυρο του δωματίου μου και σκεφτόμενος υπερβατικά υπέθεσα ότι ήταν η “ψυχούλα” του …. τόσο κοντά πέρασε, όσο καμιά άλλη φορά, απ’ όσο θυμάμαι!

Μ’ αυτό το συναίσθημα πήγα στην Βαγγελίστρα όπου στις 16.30, η οικογένεια του και οι φίλοι του βρεθήκαμε στην εξόδιο ακολουθία και μετά στο κοιμητήριο του Πόρου για να τον
συνοδεύσουμε στην “τελευταία του κατοικία”!
Δεν είναι εύκολο να γράψει κάποιος, από την γενιά μου τουλάχιστον, για τον Κώστα, τον “πατερούλη” όπως τον ξέραμε από παιδιά, γιατί τον πλημμυρίζουν συναισθήματα και αναμνήσεις !
ΕΙΝΑΙ μυθικό πρόσωπο, για μένα ο Κώστας ! ΕΙΝΑΙ ήρωας των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων ! ΕΙΝΑΙ αυτός που μαζί με τον αείμνηστο “ΤΡΕΛΛΑΡΑ”, μας άνοιξε “το ωραιότερο παράθυρο” στον κόσμο, το μαγικό παράθυρο της “7ης τέχνης”, με την οποία συνταξιδεύσαμε πότε καουμπόιδες, πότε κλέφτες κι’ αστυνόμοι, πότε κυνηγοί και κυνηγημένοι, άλλοτε καθηλωμένοι από την “αγωνία” του Χίτσκοκ κι’ άλλοτε ερωτευμένοι με τις “γόησσες” και τις “βαμπ” ή σκασμένοι στα γέλια από τις αθάνατες ελληνικές κωμωδίες !
Κι’ ο Κώστας συνεπής πάντα, μέσα στην καμπίνα προβολής “κουμαντάριζε” ολ’ αυτά και στα μάτια μας φάνταζε υπερήρωας, όπως αυτοί στην οθόνη !
Κι’ εκεί κάπου, έβαζε και το “κερασάκι στην τούρτα”… την μουσική και τα τραγούδια, η 2η μεγάλη του αγάπη, όπου στα διαλειμματα ακούγαμε όλες τις τελευταίες ελληνικές και ξένες επιτυχίες !
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ και ΜΟΥΣΙΚΗ, οι 2 μεγάλες αγάπες του Κώστα που μας τις “εμφύσησε” και μας κόλλησε το “μικρόβιο” που το κουβαλάμε ακόμα …
Θα μπορούσα να πω πολλά περιστατικά και ιστορίες για τον Κώστα, αλλά η φωνή του δεν μ’ αφήνει να συνεχίσω, τον ακούω σαν τώρα ν’ αναγγέλλει την ταινία “ΠΡΟΣΕΧΩΣ” ! ” Την Δευτέρα ένας παγκόσμιος μουσικοχορευτικός υπερκολοσσός, ΛΙΛΗ με τους … ” κι’ από κάτω “μουσικό χαλί” ο αγαπημένος του Φώτης Πολυμέρης, στην μεγάλη του επιτυχία “ένα μπουκέτο μενεξέδες” αφιερωμένο εξαιρετικά στην μονάκριβη σύντροφο της ζωής του ΖΑΦΕΙΡΩ !
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ …




Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Βαγγελης Ταρταρακης says:

    Συγχαρητήρια για το αρθρο, εξαιρετικό!
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογενεια του
    Με εκτίμηση
    Βαγγελης – Μαργαριτα

Σχολιάστε