Απεβίωσε ο Καθηγητής Ευάγγελος ΜάνεσηςtmimaΑνακοπή έπαθε στις 8 Απριλίου την ώρα που οδηγούσε ο Ποριώτης Ευάγγελος Μάνεσης, Καθηγητής του φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ένας εξαιρετικός δάσκαλος, ο κύριος Μάνεσης, έφυγε από κοντά μας. Αγαπητός όχι μόνο στους συναδέλφους του, αλλά και στους φοιτητές του, ο κύριος Μάνεσης ήταν ένας απλός και προσιτός άνθρωπος, ταπεινός και καλόκαρδος. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.

Παραθέτουμε το ψήφισμα για την απώλεια του αφυπηρετήσαντος Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Ευάγγελου Μάνεση.

Ψήφισμα για την απώλεια του αφυπηρετήσαντος Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Ευάγγελου Μάνεση

Εκ μέρους του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζω τη λύπη μας για την απώλεια, σήμερα 8 Απριλίου 2014 του αφυπηρετήσαντος Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελου Μάνεση.

Ο καθηγητής Ευάγγελος Μάνεσης γεννήθηκε το 1944 στον Πόρο Τροιζηνίας Αττικής. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ΄ όπου αποφοίτησε το 1967. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ το 1973. Διετέλεσε ερευνητής στο Enrico Fermi Institute και στο Argonne National Laboratory το διάστημα 1972-1973. Κατόπιν εξελέγη επιμελητής στην Α’ έδρα Θεωρητικής Φυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 1997 εξελέγη καθηγητής του ιδίου Τμήματος. Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Θεωρητικής Φυσικής και Πρόεδρος της ΣΕΜΣ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νέες Τεχνολογίες και Έρευνα στη Διδακτική της Φυσικής».

Ο καθηγητής Ευάγγελος Μάνεσης πέραν του επιστημονικού του έργου διακρίθηκε για το ήθος του και τη σημαντική συνεισφορά του στο διδακτικό έργο του Τμήματος σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος ίδρυσε επίσης το «Εργαστήριο Επίδειξης Πειραμάτων Φυσικής» του Τμήματος.

Το Τμήμα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και αποφασίζει τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του.

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Ιωάννης Ρίζος

 
Σχολιάστε