Αντίο Πέτρο…petrosΕκατοντάδες Ποριώτες και Γαλατιώτες είπαμε το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Μπονάρο, το Σάββατο 7 Μαΐου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Γαλατά.

Ο Πέτρος Μπονάρος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας στις 5 Μαΐου. Το σοκ και η θλίψη της απώλειας του, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Πόρου, καθώς ήταν ένας άνθρωπος με πάρα πολλούς φίλους.

Από το τελευταίο του ταξίδι δεν έλειπε κανείς. Η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοι του, οι πελάτες του, ο δήμαρχος του Πόρου.

Πολλοί ήταν και οι φίλοι του από το εξωτερικό. Άνθρωποι οι οποίοι αγάπησαν τον Πόρο, μέσα από τη γνωριμία τους με τον Πέτρο. Ένας από αυτούς είναι  και ο J.B. του οποίου το μήνυμα μοιραζόμαστε μαζί σας.

«Σήμερα θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν πολύ παλιό φίλο που ξαφνικά και με τραγικό τρόπο έφυγε από κοντά μας. Πολλοί από εσάς που πλέετε στο Σαρωνικό ή επισκέπτεστε το νησί του Πόρου θα θυμάστε τον Πέτρο, ο οποίος λειτουργούσε μια παραλιακή ταβέρνα στο δυτικότερο άκρο του Νεωρίου.

Πέρασα αμέτρητα απογεύματα στην πέργκολα του Πέτρου, πίνοντας το κρασί του και απολαμβάνοντας τα σπιτικά μαγειρευτά του, ανάμεσα από βουτιές στη θάλασσα. Όλο εκείνο το διάστημα είχα την πλήρη δυνατότητα να εκτιμήσω  την απαλότητα, το χιουμορ, την ευγενική φύση αυτού  του άριστου οικοδεσπότη.

Ήταν εξυπηρετικός προς όλους, και ο μεγάλος αριθμός των παραθεριστών που τον επισκέπτονταν κάθε χρόνο, ήταν μια απόδειξη για το πόσο δημοφιλής ήταν. Πολλές ήταν οι  φορές που ενώ ήμασταν αγκυροβολημένοι στα ανοικτά, κολυμπήσαμε στην ξηρά για την ταβέρνα του. Πέρυσι, όταν ήρθαμε οδικώς στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, πήγαμε κατευθείαν στην ταβέρνα του Πέτρου – χωρίς καν να ελέγξουμε το σκάφος μας –  για να πάρουμε την πρώτη μας γεύση από το ελληνικό καλοκαίρι στην υπαίθρια τραπεζαρία του.

Αναπαύσου εν ειρήνη Πέτρο. Ήσουν ένας θαυμάσιος πρεσβευτής για το επάγγελμά σου, το νησί σου και το έθνος σου. Είμαι ευτυχισμένος που σε γνώρισα , και τώρα το ταξίδι πίσω στο Πόρο ποτέ δεν θα είναι το ίδιο».

Καλό σου ταξίδι Πέτρο. Κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους σου.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

    Συγνώμη φίλε Πέτρο που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο τελευταίο αντίο.

Σχολιάστε