Ανδρέας Λάφης: “Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω…”“Μου αρέσει να τραγουδάω για τους συμπολίτες μου. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω δύο συναυλίες στην περιοχή φέτος το καλοκαίρι, μπροστά σε όλους αυτούς που αγαπώ και με αγαπούν”. Πράγματι, όταν βλέπεις έναν ντόπιο καλλιτέχνη – έναν άνθρωπό που γνωρίζεις από μικρό – σου δίνεται η εντύπωση ότι είσαι σε οικογενειακό περιβάλλον…
Αυτό συνέβη και στις δύο συναυλίες που έδωσε φέτος ο Ανδρέας Λάφης στην περιοχή: στο Θέατρο της Καμένης Χώρας στα Μέθανα και στην παραλία της Πούντας, στο αφιέρωμα στον Τσιτσάνη.
Λες και ήξερε από μικρός το μέλλον του, ο Ανδρέας, έκανε ο,τι μπορούσε για να έρθει κοντά σε αυτό που τον προκαλούσε. Τη μουσική. Συμμετείχε σε σχολικές χορωδίες και από το δημοτικό έπιασε την κιθάρα.
Τέλειωσε το λύκειο στον Πόρο και εκεί ήταν που έδειξε τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του. Εκείνη την εποχή, ο καθηγητής αγγλικών του λυκείου, Βαγγέλης Τόζος, διοργάνωνε συναυλίες, στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου. Ο Ανδρέας συμμετείχε ανελλιπώς σε αυτές, τραγουδώντας λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.
Μετά το σχολείο, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές, πάνω στο σύγχρονο τραγούδι, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. “Οφείλω πολλά στην Άννα Διαμαντοπούλου. Τη δασκάλα μου στο ωδείο η οποία ήταν και δασκάλα της Χαρούλας Αλεξίου και του Μανώλη Μητσιά.” μας λέει.
Το 2002 τον βρίσκει στον Πειραιά όπου ζει μέχρι σήμερα. Κάπου εκεί ξεκίνησαν και οι συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, κυρίως σε ζωντανές εμφανίσεις.
“Μεγάλος σταθμός στην μέχρι τώρα πορεία μου ήταν η εμφάνιση μου στο Μέγαρο Μουσικής το 2006, στο αφιέρωμα στο μπουζούκι και την ιστορία του. Το θεωρώ μεγάλη μου τιμή, ακόμη και σήμερα.”
Προσγειωμένος όπως πάντα άλλωστε, ο Ανδρέας δουλεύει σκληρά με μοναδικό εφόδιο τη φωνή του, προκειμένου να καθιερωθεί στον ανταγωνιστικό χώρο της ελληνικής μουσικής.
Φέτος τον χειμώνα θα εμφανίζεται στο “Babis Studio” στη Κηφισιά, μαζί με τρεις μεγάλες κυρίες του πενταγράμμου: την Λίτσα Διαμάντη, την Κατερίνα Κούκα και την Λένα Αλκαίου. Θα τους συνοδεύει στο μπουζούκι ο βιρτουόζος Μανώλης Καραντίνης.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Black&Red says:

    Πολυ καλος ο Λάφης, μπράβο του!

Σχολιάστε