Idiot-ικοποίηση της ΑΤΕ και δάνεια κομμάτωνΓράφει ο Τάσος Γκούμας – 

Συμπατριώτες, διάβασα προχτές ένα άρθρο στο TVXS για την μεταβίβαση της κρατικής Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς του κ. Σάλλα, παληού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η κρατική Αγροτική για 10ετίες εξυπηρετούσε επενδύσεις αγροτών για θερμοκήπια, αρδευτικά, γεωργικά μηχανήματα κλπ δηλ., την πραγματική οικονομία, με λάθη ή υπερβολές ίσως.

Έδινε όμως, όπως μαθαίνουμε από το δημοσίευμα, και δάνεια στα κόμματα. Δανεικά κι αγύριστα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αγροτική το 2012 κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού δημοσίου και των δύο πολιτικών κομμάτων αξιώνοντας αποζημίωση τουλάχιστον 40εκ.€ .

Μετά 23 μέρες κατά διαβολική σύμπτωση αποφασίστηκε από την τότε συγκυβέρνηση να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα.

Η Αγροτική λοιπόν προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί χωρίστηκε σε δύο. Την υγιή που μεταβιβάστηκε στον ιδιώτη και στην άρρωστη που  παρέμεινε στο Κράτος.

(Πως είχα την εντύπωση ότι στον ικανό δηλ. στο γιατρό πάει ο ασθενής, όχι ο υγιής!!!)

Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα δάνεια που είχε παραχωρήσει η Αγροτική στη Ν.Δ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρ’ ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να εξυπηρετηθούν καταχωρήθηκαν στην υγιή τράπεζα, δηλ. στον κ. Σάλλα.

Φαντάζομαι ότι το τίμημα που πλήρωσε ο κ. Σάλλας ήταν μειωμένο από την πραγματική αξία της Αγροτικής, τουλάχιστον κατά το ποσό των δανείων των κομμάτων. Οπότε ούτε ο αγοραστής ζημιώθηκε ούτε τα κόμματα θα πλήρωναν.

Η αγωγή της ΑΤΕ όμως δεν έχει εξαφανιστεί. Θα εκδικαστεί τον Οκτώβρη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως λέει το δημοσίευμα.

Θα το παρακολουθήσουμε. Να δούμε τι θα λένε τα κόμματα και τι οι τραπεζίτες.

Αποφεύγω να κάνω κομματικά σχόλια αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω το εξής:

‘’Εμείς του παληού  ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταλάβαμε και πήγαμε το κόμμα στο 4% και ίσως και στον πιθανό εξαφανισμό του, όπως του άξιζε.”

Άλλοι όμως έχουν αργήσει να κάνουν το ίδιο στο όμοια διεφθαρμένο κόμμα τους.

Αλλά ας σχηματίσουμε ο καθείς τη γνώμη του, διαβάζοντας το άρθρο:

Πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την Αγροτική για να μην πληρώσουν τα δάνειά τους
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Σανος says:

  ‘’Εμείς του παληού ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταλάβαμε και πήγαμε το κόμμα στο 4% και ίσως και στον πιθανό εξαφανισμό του, όπως του άξιζε.”

  Δεν θα γράψω για τις καταστροφές που προκάλεσε το νέο τους κόμμα (μετριούνται σε δις και οχι σε εκατομμύρια) κατα την εποχή της πιο ηλίθιας διαπραγμάτευσης ολων των εποχών.Θα αφήσω να το γράψει ο αρθρογράφος σε μερικά χρόνια απο τώρα οταν βρεθεί σε νέο φορέα να κουνάει νέα σημαιάκια και να παριστάνει κάθε φορά τον αναβαπτισθέντα που “δεν ήξερε”.

  Πάντως μην μας περνάτε για τόσο ηλίθιους να πιστέψουμε το ψέμμα οτι “εξαφανιστηκε το πασοκ”. Γιατι δεν εξαφανίστηκε. Ο συριζα ειναι το πασοκ μαζί με όλη την τρελοπαρέα: Ακης, Κουρουμπλής, Κασιμάτη, Σπιρτζης, Κατρούγκαλος και η πλειοψηφία των στελεχών του.

  Αν μια πόρνη αλλάξει το όνομα της απο Σόνια σε Μαρία δεν γίνεται παρθένα κύριε Γκούμα. Ετσι ακριβώς κι όσοι πασοκοι έφυγαν απο το κόμμα τους, (οταν ειδαν οτι έχαναν την εξουσία) δεν απέκτησαν και “ηθικό πλεονέκτημα”.

  Τα δάνεια πρέπει να πληρωθούν φυσικά, (οχι σεισάχθειες και δεν πληρώνω οπως έλεγε το δικό σας νέο κόμμα) οπότε ας βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι ήταν πασοκ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ τα δάνεια, έτσι κύριε Γκούμα; Οχι οταν παίρναμε τα δάνεια να ειμαστε πασοκ και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής τους να φεύγουμε, και να κουνάμε το δάχτυλο.

  Είναι ηθικό κύριε Γκούμα, να τρώμε όλοι σε ένα τραπέζι και την ώρα του λογαριασμού όχι μόνο να την κοπανάμε, αλλα να βγάζουμε γλώσσα στα ελάχιστα “κορόιδα” που παρέμειναν;

 2. ΔΑΓΚΩΜΕΝΟΣ says:

  Ρώτησαν τον Διογένη:
  -“Ποιανού ζώου το δάγκωμα είναι το χειρότερο;”
  Κι αυτός απάντησε:
  -“Αυτουνού που βρίσκεται ανάμεσα στο άγριο του συκοφάντη
  και στο ήμερο του κόλακα”.
  Αλλά μια και μιλάμε για τράπεζες και για δάνεια, ας μιλήσουμε και για καταθέσεις:
  Δεν είναι σωστό να γενικολογούμε, αλλά εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Κάποτε υπήρξαν οι 300 του Λεωνίδα.
  Σήμερα υπάρχουν οι 300 του Ουδενοίδα.
  ΑΥΡΙΟ το πρωί να βγούνε στον αέρα και να δηλώσουνε ότι τις καταθέσεις τους τις έχουν σε Ελληνικές Τράπεζες, εδώ στην Ελλάδα. Κι εμείς οι δαγκωμένοι να ψηφίσουμε μόνον αυτούς που θα βγούνε στον αέρα να το πούμε. Ακόμα κι αν πούνε ψέματα. Έτσι κι αλλιώς πιο μεγάλοι ψεύτες από τους σημερινούς κυβερνώντες δεν έχουν υπάρξει στην Ελλάδα, από την εποχή του Διογένη μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2017. (Λέω 6/9/2017, διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στις 7/9/2017! Σε αυτή τη χώρα, όλα είναι πιθανόν να συμβούν: Ακόμα και η… Αλήθεια!)

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Η (καθόλου) διαπραγμάτευση που κόστησε την συρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25-30% (50-60δις ετησίως) ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2014 το Δεκέμβρη με την εθνική προδοσία του τότε κεντρικού τραπεζίτη που δημιούργησε bank-run με την δήλωση “Αν βγει το Χ κόμμα, θα αδειάσουν τα ταμεία.” Φυσικά τα ταμεία ξεκίνησαν να αδειάζουν 1 μήνα πριν τις τότε εκλογές!
  Μετά άρχισε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τον άτυπο κυβερνήτη της ΕΕ (γνωστό και ως αρχηγό του Eurogroup), που του φάνηκε περίεργο πράγμα η δημοκρατία. Δεν θα έπρεπε οι εκλογές να επιρρεάζουν τα πράγματα έλεγε.

  Ναι, όντως κάποιοι του παλιού ΠΑΣΟΚ, είχαν μπει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρανε να αναιρέσουν το δημοψίφησμα που οι δικαστικοί, που αρνούνται να κάνουν πόθεν έσχες σήμερα, ίσως ήταν έτοιμοι να βγάλουν παράνομο (όπως την (περίεργη) απαίτηση τα κανάλια να μην χρωστάνε και να έχουν άδειες.
  Όταν ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έβγαινε και έλεγε τον Μάιο (και το ξαναείπε Σεπτέμβριο) του 2015 ότι, ότι και να γίνει η Ελλάδα δεν βγαίνει από την ΕΕ γιατί αυτό θα μας κοστίσει 3 τρις €(το χρέος μας το 2005 ήταν 200 δις.€ και από το 2014 μέχρι σήμερα 330δις.€)….
  αλλά το είπε σε διεθνείς επενδυτές και τραπεζίτες, όχι στους απλούς πολίτες που πρέπει να τους πείσει ο Άδωνης και ο Γιωργάκης για το ανάποδο!

  Η αλήθεια είναι εκεί έξω…. ένα μέρος της είναι δημοσιευμένο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, άλλο μέρος της είναι στην διαύγεια, κάποια πράγματα τους ξεφύγανε (και ας λέγανε μερικοί: “Κρύβε λόγια!”), άλλα γραφτήκανε σε βιβλίο πρόσφατα (adults in a room), και υπάρχουν και άλλες πηγές αλήθειας εκεί έξω για όποιον ψάχνει.

  Τέλος έχουμε δημοκρατία. Πρέπει επιτέλους αυτοί οι πολίτες της να το νιώσουν, ότι είναι δουλειά τους να ακούν τι λέει ο ένας, τι λέει ο άλλος και να κατεβούν στο καφενείο και να τα συζητούν και να κρίνουν και αυτά και όχι τι σφύριξε ο διαιτητής μονάχα.

  Η δουλειά αυτή θέλει κόπο στην αρχή που θα είναι λίγοι. Μετά που θα γίνουν περισσότεροι θα γίνει πιο εύκολη. Αλλά θέλει να μην βαριόμαστε και να διαγράψουμε την φράση “Ωχ αδερφέ μου τώρα” από το λεξιλόγιό μας.

 4. ΔΑΓΚΩΜΕΝΟΣ says:

  Από το 1981 και εντεύθεν άρχισαν τα ψέματα. Βολευτήκανε πολλοί είναι η αλήθεια. Αλλά για ποια δημοκρατία μιλάνε οι άνθρωποι; Επί χούντας πήγαινα στο ταχυδρομείο και έπαιρνα δέμα με τραγούδια του Θεοδωράκη από τη Γαλλία. Το μόνο που κάνανε οι Γάλλοι φίλοι μου ήταν να κολλάνε άλλη ετικέτα στην επιγραφή και να βάζουν εξώφυλλο από άλλο δίσκο (πχ του Graham Allwright ή του Maxime Le Forestier . κλπ)
  Μετά το 1981 όμως έκρυβα την εφημερίδα της προτίμησής μου στο συρτάρι του γραφείου μήπως με δούνε τα πρασινοφρουράκια και με καρφώσουνε ότι διαβάζω άλλη από τη δική τους. Κι έχω κι ένα έντυπο στο αρχείο μου όπου μου ζητούσαν να υπογράψω δήλωση υποταγής στο κόμμα και να καταβάλω 500 δραχμές το μήνα εισφορά. Να σας το στείλω να το δείτε; Ανυπόγραφο φυσικά. Κι όλοι οι κλητήρες αφισοκολλητές γίνανε Διευθυντές και οι ανειδίκευτοι εργάτες τοποθετήθηκαν σε υψηλά πόστα, οι καθαρίστριες γίνανε γραμματείς στα γραφεία τους, ειδικά άμα είχαν …πληθωρικά χαρίσματα. Κι όλα αυτά τα ποντίκια μόλις βούλιαξε το καράβι του ΠΑΣΟΚ τη σκαπουλάρανε και πήγανε στο ΣΥΡΙΖΑ. Και σαν να μην μας έφτανε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μας κουμαντάρει και ο Καμμένος. Ποιος; Ο Καμμένος, αν το θέλει ο καλός Θεός. Και τα δύο άκρα ενωθήκανε και γίνανε αχταρμάς. Και αυτό που είναι το πιο στενόχωρο από όλα είναι ότι κανείς δεν προβληματίζεται τι θα ψηφίσει. Από ότι βλέπω και διαβάζω όλοι ξέρουν από τώρα ποιον να διαλέξουν. Θα περίμενα να διαβάσω ότι ο μόνος προβληματισμός που έχουνε σήμερα οι Έλληνες είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤηΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. Και τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα είναι αυτοάφεση των αυτοαμαρτιών.
  Και καλά οι βολεμένοι. Ας πούμε ότι οφείλουν ευγνωμοσύνη στους ευεργέτες τους. Οι άλλοι; Με τι κριτήριο θα ψηφίσουν; Ιδεολογικό; Εγώ ας πούμε ιδεολογικά θα πρέπει να ψηφίσω ΚΚΕ. Αλλά μπορώ να ψηφίσω αυτούς που το μόνο που λένε είναι ότι δεν λένε τίποτα; Απλώς είναι εκεί για να υπάρχουν και με ένα 5% να δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Τι να ψηφίσω. Θεοδωράκη; Αςτον αυτόν. Βαρέθηκε το βαλτό δημοσιογραφιλίκι και το εστιατόριο και βρήκε άλλο χόμπι. Και τώρα θα γίνει ρεζίλι των σκυλιώνε. Τι να ψηφίσω; Χρυσή αυγή; Ε όχι ρε του κερατά. Αυτοί δεν είναι στα καλά τους. Δεν τους βλέπουμε; Λεβέντη; Εδω θα γελάσει και το … καρδαλό πατσίκι. Από παλιά του λέγανε του μεγάλου καταραστή. Λεβέντη @@@@@@@ ήρθαμε για πλάκα. Εκεί αυτός. Και να οι κατάρες προς όλους. Ποιος άλλος έμεινε; ΝΔ; Ξέρεις πόσοι είναι σαν τον Τραγάκη εκεί μέσα; Ευτυχώς που ο Μητσοτάκης τον απέρριψε.
  Λοιπόν τελικά θα ψήφιζα Μητσοτάκη αν:
  1/Δεν φοβότανε να μιλήσει έξω από τα δόντια
  2/Δεν φοβότανε να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του τώρα και να προκαλέσει πάση θυσία Κυβέρνηση όλων των κομμάτων για μια 4ετία. Αλλά και αυτός περιμένει να κρυώσει η πατάτα για να την πιάσει. Και,
  3/Αν δεν πήγαινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φέτος, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Άστον τον αγράβατο να πάει μόνος του.
  ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ, ΡΕΕΕ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΛΕΥΚΟ.
  ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.
  ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΟΥΔΕΝΟΙΔΑ

 5. Γιάννης Γκούμας says:

  Το δικαίωμα σου είναι να επιλέγεις την δημοκρατία. Η εμπεριστατωμένη ψήφος είναι η υποχρέωση του κάθε πολίτη, εφόσον είναι επιθυμητή η δημοκρατία. Η αποχή από την ψήφο, η παραπληροφόρηση και οι υποχρεώσεις στους πολιτικούς είναι μορφές μείωσης της δημοκρατίας.
  Ποιος είπε ότι θα σου πει κάποιος άλλος τι θα ψηφίσεις; Δουλειά σου και του καθενός μας είναι να αποφασίζουμε μόνοι μας τι θα ψηφίσουμε.
  Η κουρτίνα στην κάλπη, η ποτοαπαγόρευση την προηγούμενη, κλπ έχουν κάποιο πραγματικό λόγο που υπάρχουν. Τα προετοιμασμένα ψηφοδέλτια, κάθε άλλο παρά δημοκρατικά είναι.

  Αυτό με την εφημερίδα ήταν πριν το 1981, μια και μιλάμε για ορθότητα της πληροφόρησης.
  Και μια και αναφέρεσαι στους φίλους σου τους Γάλλους, δεν τους κάνεις μια ερώτηση να δεις τι αναλογία δημοσίου/ ιδιωτικού τομέα έχουν; Όχι ότι αυτό είναι ο μοναδικός συντελεστής αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα… είναι και άλλοι, όπως πολυ-νομοθεσία, χιλιάδες κατά τόπους εγκύκλιοι, μερικές φορές αμφίβολου χρηστικότητας ή προθέσεων των συντακτών τους και οι πραγματικές ικανότητες του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, (οι οποίες δεν προκύπτουν μόνο από τα χαρτιά τους, αλλά και από την εμπειρία τους και την αξιολόγηση τους).

  Έτσι για να βοηθήσω λίγο την προσπάθεια επιλογής ψήφου:
  – Βλέπεις τι λέει ο καθένας από όσο πιο πρωτότυπες πηγές (βίντεο, δικά τους άρθρα και δηλώσεις ολόκληρες και όχι αποσπάσματα).
  – Διασταυρώνεις τις πηγές σου με αντίπαλες πηγές
  – Βλέπεις τι μέτρα λαμβάνονται (χωρίς να κοιτάς τα σχόλια από κάτω)
  – Συγκρίνεις τα μέτρα με 1) τις προεκλογικές δηλώσεις, 2) τις προγραμματικές δηλώσεις και 3) τις ανακοινώσεις που κάνουν πριν από τα μέτρα

  κάνεις λίστα και διαγράφεις ότι έχουν πει, όταν το κάνουν.

  μόλις κάνεις όλα αυτά, είσαι όσο πιο έτοιμος μπορεί να είσαι για να ψηφίσεις όσο καλύτερα γίνεται για την πατρίδα. Αυτό είναι πιο εύκολο να το πετύχεις όταν κάνεις σε ομάδες αυτή τη δουλειά και συζητάς με κόσμο τα πράγματα που δεν είσαι σίγουρος.

 6. ΔΑΓΚΩΜΕΝΟΣ says:

  Φίλτατε Ιωάννη, διάβασα με πολύ προσοχή το σχόλιό σου και θαύμασα για το ύφος γραφής, την ωριμότητα και την ευγένειά σου. Αλλά αν κρίνω από το γενικό νόημα των λεγομένων σου και αν ήθελα να το ερμηνεύσω, μάλλον ανήκεις στην κατηγορία που σημείωσα στο προηγούμενο σχόλιό μου (βλέπε πιο πάνω, εκεί που λέω για “αυτοάφεση των αυτοαμαρτιών). Αλλά αυτό δεν είναι το πιο σοβαρό από όλα. Μέσα από το γραπτό σου βγαίνει πεντακάθαρα πού θα πάει…δαγκωτή η ψήφος σου. Στο λέει ο έμπειρος “δαγκωμένος”. Και μια και μιλάμε για δαγκώματα να μου επιτρέψεις να επαναλάβω το περιστατικό που το αναφέρει η Ιστορία- όχι η μυθολογία:
  Ρώτησαν τον Διογένη ποιο ζώο δαγκώνει πιο επικίνδυνα;
  Κι αυτός απάντησε: Εκείνο του οποίου το δάγκωμα είναι μεταξύ του αγρίου που οδηγεί στη συκοφαντία και του ημέρου που οδηγεί στην κολακεία.
  Όσο για την εφημερίδα, μάλλον δεν έχεις εμπειρία από Δημόσια Διοίκηση στο Σίτι, ούτε από πρασινοφρουρούς που ήταν όλη μερα στους δρόμους με τις ντουντούκες, που μας παρακολουθούσαν να δούνε τι κάνουμε, που μας πίεζαν να υπογράψουμε, που μας λέγανε “άμα δεν κολλήσεις αφίσα, “Ζήτω το ΠΑΣΟΚ”, μην περιμένεις προαγωγή”. Ούτε τους έχεις ζήσει να έρχονται στα γραφεία τους στις 12 το μεσημέρι και από κείνη την ώρα μέχρι που φεύγανε να βρομάνε τα γραφεία και οι διάδρομοι παστουρμά, ομελέτες και ούζα. Φίλτατε Ιωάννη, είσαι πολύ τυχερός που από το 1981 και όσο ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία εσύ μάλλον ήσουν στον Πόρο ή τέλος πάντων δεν είχες στο κεφάλι σου τεμπέληδες, ούτε ανωτέρους ούτε κατωτέρους. Και αν θες να μάθεις, σήμερα ακόμα το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει, μέσα από τα συνδικαλιστικά σωματεία και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τη Φώφη, αν ήμουν στη θέση της θα ντρεπόμουν. Μάθε τι δουλειά έκανε πριν γίνει Βουλευτής και πού ξαναγύριζε -θεωρητικά γιατί δεν έχει πιάσει μολύβι στο χέρι της- όταν δεν έβγαινε βουλευτής. Το ίδιο και ο Πρωτόπαπας, που ως Πρόεδρος Συνδικαλιστικού σωματείου συνελήφθη για καλπονοθεία και απεπέμφθη και για… τιμωρία του από πρόεδρος Συλλόγου έγινε Πρόεδρος Ομοσπονδίας ώστε να γίνει Βουλευτής και μετά Υφυπουργός. Και όταν δεν βγήκε βουλευτής του φτειάξανε θυγατρική Εταιρεία και τον τοποθετήσανε. Ξέρεις τι μισθό του δίνανε; Άστο καλύτερα γιατί θα μελαγχολήσεις. Ως Βουλευτής έπαιρνε λιγότερα. Καλές οι θεωρίες Ιωάννη αλλά η πραγματικότητα δείχνει άλλα. Πολλοί από μας θα προτιμούσαμε να μας είχαν στείλει στη Γυάρο ή στη Μακρόνησο, παρά να υποφέρουμε καθημερινά τον ευτελισμό της αξιοπρέπειάς μας, των γνώσεών μας, των πτυχίων μας, των φιλοδοξιών και των οραμάτων μας. Άμα είχαμε πάει εξορία κανα εξάμηνο σήμερα θα είχαμε μπουχτίσει στα λεφτά.
  Να έχεις την υγειά σου και η Παναγία να σε προστατεύει.
  Με εκτίμηση
  (Βάζω κι εγώ ψευδώνυμο γιατί μου είπανε πως άμα πάω στον Πόρο θα με πετάξουν, λέει, στη θάλασσα. Μέχρι … αριστερό με είπανε. Χάρη τους κάνω όμως γιατί εγώ γεννήθηκα μέσα στη θάλασσα του Πόρου, κι έχω κι ένα κύπελο στο γραφείο μου όταν βγήκα πρώτος κολυμπώντας στην Ναυτική εβδομάδα τα 300 μέτρα διαδρομής Γαλατά-Πόρου.)

 7. Γιάννης Γκούμας says:

  Είμαι πιο μικρός από όσο θεωρείς. Όταν άρχισα να ασχολούμαι και να παρακολουθώ τα κοινά (2000), το ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει μόνο το όνομα πλέον. Αυτό που ξεκίνησε ως ΠΑΣΟΚ το άκουγα σε ιστορίες.
  Τα πρόσωπα που αναφέρεις, μου είναι παντελώς αδιάφορα, καθώς το μόνο που έχει (θα έπρεπε να έχει) σημασία στην πολιτική είναι τι λες και τι κάνεις.

  Τα συνδικαλιστικά σωματεία σήμερα κάνουν ότι κάνουν γιατί εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία επιβολής της ισότητας μεταξύ των κοινωνικών ομάδων από την πολιτεία.

  Σε σχέση με το αν είναι θεωρίες ή εφαρμόσιμο να μπορούμε να ελέγξουμε τι γίνεται και τι μας λένε, μπορείς να διαβάσεις αν θες το άρθρο μου στην ενότητα “απόψεις” στις 25-12-2016. Ήταν μία συστηματική προσπάθεια καταγραφής του 2016 σαν ημερολόγιο, τι υποσχέθηκαν, τι υλοποιήσανε κλπ. Κάνω και φέτος το ίδιο, για μένα, για να θυμάμαι εγώ τι γίνεται.

  Αν το διαβάσεις θα δεις ότι η ψήφος μου δεν είναι δαγκωτή. Δαγκωτή ψήφο ρίχνουν όσοι κάνουν ακριβώς το ανάποδο από όσα λέω. Ψηφίζουν ότι τους πει η οικογένειά τους, ο καναλάρχης τους, ο γνωστός τους (χωρίς να τους εξηγεί πάντα γιατί), κλπ. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων είναι ότι δεν θέλουν να σκεφτούν μόνοι τους.

  Επίσης έχουμε πολύ μέλλον ακόμα μέχρι να φτάσουμε να επιλέγουμε αν θα είμαστε αριστεροί ή δεξιοί. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτά που επιτάσει ο κοινός νους.

 8. PANOS says:

  ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΕΛΟΥΣ

Σχολιάστε