Μήνυμα Συξέρη με πολλούς αποδέκτεςΤην εφημερίδα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ επέλεξε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Δημήτρης Συξέρης για να δημοσιεύσει ένα άρθρο με μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες. Ο κ. Συξέρης μιλάει για συσστράτευση όλων των δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων για το καλό του νησιού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, αλλά και από τη θεσμοθέτηση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προτροπή του κ. Συξέρη για «στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου, των Δημοτικών Επιτροπών και των λοιπών Δημοτικών Φορέων, με επιστήμονες και επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τα σχετικά αντικείμενα». Μια τέτοια τομή, που αναμφισβήτητα θα αναβάθμιζε τη λειτουργία των φορέων αυτών, θα συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις από τους φερόμενους ως επικρατέστερους «υποψήφιους» για την κάλυψη των υψηλών θέσεων ευθύνης (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργάνων και νομικών προσώπων του Δήμου), ανάμεσα στους οποίους σύμβουλοι που έχουν συγκεντρώσει πολλούς σταυρούς προτίμησης και νυν αντιδήμαρχοι. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κ. Συξέρης είναι απόφοιτος Τ.Ε.Ι. , ενώ απόφοιτοι ανώτερων ή ανώτατων σχολών, από τους υπόλοιπους νέους δημοτικούς συμβούλους, είναι μόνο οι κύριοι Χρ. Δρούγκας (Τ.Ε.Ι.) και Γκ. Μάγειρας και η κυρία Ελ. Κουτουζή (οι δυο τελευταίοι Παιδαγωγική Ακαδημία).
Η «καυτή πατάτα» λοιπόν βρίσκεται στα χέρια του κ. Στρατηγού, στα δεδομένα διλήμματα του οποίου, έρχεται να προστεθεί και μια δημόσια τοποθέτηση, την ορθότητα της οποίας κανείς δεν θα μπορούσε επί της αρχής να αμφισβητήσει. Δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε εξάλλου το ενδεχόμενο η τοποθέτηση αυτή να έχει ως στόχο, όχι να ασκήσει πιέσεις στον Δήμαρχο, αλλά να τον διευκολύνει να προχωρήσει σε τομές που και ο ίδιος επιθυμεί. Δεν μένει παρά να περιμένουμε περίπου έναν μήνα, μέχρι να ανακοινωθεί η νέα στελέχωση των επίμαχων θέσεων.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Συξέρη:
«Ο Πόρος μας χρειάζεται όλους»
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου τέλειωσαν και η επόμενη ημέρα βρίσκει τους πολίτες του Πόρου με μεγαλύτερες απαιτήσεις τόσο από την νέα Δημοτική Αρχή όσο και από την Αντιπολίτευση. Το σαφές μήνυμα των εκλογών είναι πως όλοι μαζί, τόσο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης όσο και όλοι οι πολίτες του νησιού, πρέπει να δουλέψουμε ειλικρινά και χωρίς προκαταλήψεις για το μέλλον του πανέμορφου νησιού μας.
Οι δυνατότητες που προσφέρει η μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ , για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου Πόρου και των Υπηρεσιών του, χρειάζονται όλους μας. Ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε μια ημέρα για την προώθηση των απαραίτητων δράσεων. Απαιτείται σοβαρότητα, οργάνωση και προγραμματισμός για την υλοποίηση των προγραμμάτων και την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού μας.
Ο Δήμος Πόρου είναι ένας νοικοκυρεμένος Δήμος χωρίς μεγάλα οικονομικά βάρη, κάτι που θα βοηθήσει πολύ την προσπάθεια μας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Όμως απαιτείται σωστός σχεδιασμός και μεθοδικότητα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών στο νησί μας, μέσα σε ένα οικονομικά ζοφερό περιβάλλον. Σ’ αυτά τα πλαίσια είναι σημαντική η στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου, των Δημοτικών Επιτροπών και των λοιπών Δημοτικών Φορέων, με επιστήμονες και επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τα σχετικά αντικείμενα.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εντάξουμε ενεργά στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων όλους τους Δημότες. Ακόμα και αυτούς που επέλεξαν συνειδητά να μην ψηφίσουν στις εκλογές, ιδιαίτερα τους νέους που νιώθουν πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν τους προσφέρει τίποτα. Όλοι πρέπει να έχουν συμμετοχή και λόγο στις αποφάσεις. Για την Στρατηγική Τουριστικής Προβολής του νησιού μας, τη βελτίωση της Ιατρικής Περίθαλψης & Πρόνοιας , την Προστασία των Ηλικιωμένων, την Αναπτυξιακή Πολιτική για τη δημιουργία Θέσεων Εργασίας, την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Ενέργεια και πολλές άλλες δράσεις. Όλα αυτά χρειάζονται ενεργούς πολίτες , χρειάζονται ΟΛΟΥΣ μας.
Από τη μεριά μου, θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή τη προσπάθεια, ανταποκρινόμενος με αίσθημα ευθύνης, σε όλους τους Δημότες του Πόρου, που με επέλεξαν για εκπρόσωπο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους επόμενους 44 μήνες».
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. anonimos says:

  geia sou re Dimi…

 2. Kostas says:

  Αφού οι απόφοιτοι ΑΕΙ και οι επιστήμονες λείπουν από την παράταξη της
  πλειοψηφίας γιατί δεν κοιτάνε λίγο και προς την αντιπολίτευση, όπου οι έξι στους έξι είναι πτυχιούχοι, και μάλιστα αρκετοί από αυτούς με πάνω από έναν τίτλους; Εξάλλου υποτίθεται ότι ο στόχος είναι το καλό του Πόρου και όχι η ικανοποίηση των «δικών μας ανθρώπων». Υποτίθεται επίσης ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι βάζουν το κοινό πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον, επομένως ποιος θα τόλμαγε να εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του με κάτι τόσο ξεκάθαρα επωφελές για το νησί.
  Μπράβο στον κ. Συξέρη που τολμάει και θίγει, έστω και έμμεσα, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!

 3. Γιώργος Καραγιάννης says:

  Μπράβο Δημήτρη. Προχώρα δυνατά.

Σχολιάστε