Δεν φταίει «η κακιά η ώρα» για το ναυάγιοΤο ναυάγιο του γκαζάδικου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», που από το ξημέρωμα της Κυριακής βρωμίζει με μαζούτ τη θάλασσα και τις ακτές του Σαρωνικού, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα».

Πρόκειται για ένα 45χρονο πλοίο, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να είχε πάρει «απόπλου» για το διαλυτήριο. Παρ’ όλα αυτά, συνέχιζε να είναι εν πλω από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ τα όσα καταγγέλλονται από ναυτεργάτες μετά το ναυάγιο γεννούν σοβαρά ερωτήματα για το αν στο πλοίο γίνονταν έστω και οι στοιχειώδεις επισκευές, ώστε να είναι τουλάχιστον οριακά αξιόπλοο. Για παράδειγμα, σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν για το μηχανοστάσιο του πλοίου, που περιγράφεται ως «ρημάδι», ενώ οι σωληνώσεις του, ακόμα κι αυτές που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα, είχαν παντού τρύπες και μπαλώματα… Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι η σκουριά είχε «φάει» και σημεία των λαμαρινών στα στεγανά του πλοίου, με αποτέλεσμα συχνά να «μπάζει» κι από εκεί νερά. Και όμως, γι’ αυτό το πλοίο, το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι «είχε σε ισχύ τα πιστοποιητικά του»!
***
Με άλλα λόγια, το υπουργείο και οι υπηρεσίες του (Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, Νηογνώμονας) είχαν χαρακτηρίσει «αξιόπλοο» αυτό το καράβι και του έδιναν άδεια να δουλεύει ως ανεφοδιαστικό, δηλαδή να φορτώνει πετρελαιοειδή από τα διυλιστήρια, όπως του Ασπρόπυργου, της ΠΕΤΡΟΛΑ κ.λπ., και στη συνέχεια να τα παραδίδει στα διερχόμενα πλοία, στο λιμάνι και στη ράδα του Πειραιά. Του είχαν ανανεώσει τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι «έβγαζε μάτι» ο κίνδυνος να συμβεί το «κακό» και μαζί με την καταστροφή του περιβάλλοντος να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές. Τελικά, το καράβι βούλιαξε, έχοντας στις δεξαμενές του 2.200 τόνους μαζούτ και 370 τόνους ντίζελ, τα οποία από τα ξημερώματα της Κυριακής διαρρέουν στη θάλασσα. Ηδη, τα νότια παράλια της Σαλαμίνας έχουν «αχρηστευτεί» σε μεγάλο βαθμό και έπεται συνέχεια, ενώ την τελευταία στιγμή σώθηκαν οι ναυτεργάτες του πληρώματος.
***
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ, καθώς το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Καταρχάς είναι το δεύτερο ναυάγιο που καταγράφεται σε διάστημα πέντε χρόνων στα ανεφοδιαστικά πλοία. Στις 5 Μάρτη 2012, μέσα στον Κόλπο της Ελευσίνας, τουμπάρισε το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιαστικό «ΑΛΦΑ 1», πνίγοντας τον πλοίαρχο. Και τότε οι καταγγελίες έλεγαν για «στεγανά γεμάτα τρύπες», για λαμαρίνες «τσιγαρόχαρτο» κ.ο.κ. Δεύτερον, η πλειοψηφία του στόλου των ανεφοδιαστικών που εκτελούν «τοπικά δρομολόγια» (Ασπρόπυργος, λιμάνι και ράδα Πειραιά), μεταφέροντας χιλιάδες τόνους πετρελαιοειδών καθημερινά, αποτελείται από πλοία γέρικα που οι εφοπλιστές τα κρατούν «εν πλω» όσο αντέχουν, με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος. Για παράδειγμα, κυκλοφορούν πλοία με έτος κατασκευής το 1964! Μάλιστα, την ίδια στιγμή που δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε τέτοια σαπάκια, ο κρατικός μηχανισμός – όπως αποδείχθηκε και με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» – δεν διαθέτει κανένα σοβαρό μέτρο ή υποδομή για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις τέτοιας μεγάλης έκτασης, ούτε καν μπροστά στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά και στο αγκυροβόλιό του!
***
Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα καραμπινάτα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το καπιταλιστικό κέρδος είναι ασύμβατο με την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα, ακόμα και τη ζωή των ναυτεργατών, συνολικά τις λαϊκές ανάγκες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, «ο κρατικός προϋπολογισμός, που απλόχερα δίνει δισ. ευρώ στο κεφάλαιο, είναι ιδιαίτερα φειδωλός όσον αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με τους εφοπλιστές, συνεχίζουν την πολιτική των προκατόχων τους, σύμφωνα με την οποία όλα υποτάσσονται στο κέρδος, περιφρονώντας επιδεικτικά τους κανόνες ασφαλείας και αξιοπλοΐας των πλοίων». Και προσθέτει: «Ας σκεφτεί ο καθένας την έκταση και τις επιπτώσεις μιας καταστροφής σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου, π.χ. δυτικά της Πελοποννήσου ή νότια της Κρήτης». Γι’ αυτό χρειάζεται ο λαός της περιοχής χωρίς καθυστέρηση να διεκδικήσει και να απαιτήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης, με το κόστος να βαραίνει την πλοιοκτήτρια εταιρεία και να μη μετακυλιστεί στη ρημαγμένη τσέπη του. Προπάντων, χρειάζεται οργανωμένα να συγκρουστεί με τα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Α. Ζ.

Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου
Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mpampis says:

  Αμα δεν κάνει αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη, Αυγή και Εφημερίδα των Συντακτών ο Κανατσίδης, από που θα κάνει …

  Σε ευχαριστούμε Μπάμπη που μας ενημερώνεις από μια εφημερίδα κομματικό φερέφωνο που δεν πουλάει ούτε 2,000 φύλλα.

  Θα γράψεις τίποτα για την παντελή αποτυχία του Λιμενικού Σώματος υπό την επίβλεψη του Συριζαίου Κουρουμπλή, και την ανύπαρκτη Περιφέρειας της άλλης Συριζαίας Δούρου ?

  Πες ότι ήταν και οι δύο Πασόκ για να το σώσεις 😛

 2. sferos says:

  Έχει δίκιο κύριε Κανατσίδη δεν είναι ενημέρωση αυτή έπρεπε να αναδημοσιεύσεις και το δελτίο τύπου της ΝΔ άσε που μπορεί να φταίει και ο δήμαρχος !!!

 3. A-POROS says:

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο … A-SFEROS.
  A-SFERE, ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΪNΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ:
  “Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ.”
  ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ A-SFEROS ΣΕ Α-PEIROS. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ… ΛΑΔΙά.
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ, ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΗΣΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΞΥΠΝΑ. ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 38 ΚΤΗΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ 2.000.000 ΕΥΡΩ. ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ 2.000.000 ΕΦΑΠΑΞ. ΑΛΛΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. ΑΛΛΗ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ.. ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΠΟΣΟ “ΑΝΤΡΑΣ” ΕΙΝΑΙ.
  ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΠΕ: “Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” (ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΟΝΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ… ΣΦΕΡΟΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ 4 ΦΟΡΕΣ ΨΗΦΟ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ)
  ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ Π ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΙΠΕ: “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ”.
  ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ! Α-SFEROI. ΟΛΟΣ Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Α-ΠΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΦΕΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ Α-ΣΦΕΡΟΣ.

 4. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Πάντως ο κ Κουρουμπλής επιβαίνων πλωτού του Λ.Σ. μαζί με επιτελείς του επήγε να διαπιστώσει ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΙ το μέγεθος της καταστροφής.Και δεν ντρέπονται.

 5. A-POROS says:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΑΚΩΜΟ ΑΣ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ; ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ, ΚΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ. ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟ; ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΛΠ. ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. (ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΗΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΘΕΝΟΥΣ)
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΜΕ “ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΤΑΔΕ”. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ;
  ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ.
  ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
  ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ: Μαζί με τις κινητοποιήσεις μας, ας ανάβουμε και κανα κεράκι.
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ

 6. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΣΥΜΦΩΝΩ 100% ΜΕ ΤΟΝ Α-ΠΟΡΟ.
  ΑΡΙΣ.

 7. sferos says:

  A-POROS
  θα σε καλούσα φίλε μου σε πνευματική μονομαχία αλλά από ότι κατάλαβα είσαι άοπλος !!!!!

 8. Τάκης says:

  Ο κ. Κουρουμπλής είναι η πετρελαιοκηλίδα που έκανε το ΠΑΣΟΚ βουλιάζοντας.

  Τον μάζεψε ο Σύριζα μαζί με άλλα απόβλητα, και αμέσως καλύτερα !

  Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του Υφυπουργού Εμπ. Ναυτιλίας κ. Σανταροιναίου, που είπε ότι μετά τον καθαρισμό από την πετρελαιοκηλίδα, οι ακτές θα είναι πιο καθαρές κι από πριν.

  Να κάνουμε και μια στον Πόρο, να καθαρίσει το νησί γενικότερα ?

 9. A-POROS says:

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ: ΚΥΡΙΟΣ… SFEROS, ΕΙΣ ΕΠΗΚΟΟΝ ΟΛΩΝ.
  ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΦΕΡΟ. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ; ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΥΑΛΑ; ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ. ΤΟ… ΣΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΕΡΟΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΙΣ-ΦΕΡΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΛΕΕΙ ΑΟΠΛΟ: ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙ-SFERO ΠΑΛΙ, ΜΕΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΕΞΗΣ:
  “ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ SFEROS, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΙΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ, ΔΙΟΤΙ, ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΜΟΝΟΜΑΧΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΦΕΡΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.”
  (Α-ΠΟΡΟΣ)

 10. ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Καλημέρα Κύριε Ά-πορε,
  Θα ήθελα να σας επιπλήξω, διότι τα βάζετε με τον Sferos που βλέπετε οτι ο άνθρωπος δεν λογαριάζει τι γίνεται γύρω του. Προφανώς είναι ‘κονομημένος, ή ταγμένος, ή κολλημένος σε αφεντικά ή σε ιδεοληψίες και δεν νοιάζεται για την πατρίδα.
  Βρήκατε κι εσείς άνθρωπο να του κάνετε τον έξυπνο! Είναι σαν να κλέβετε εκκλησία.
  Αλλά αν θέλετε να πω τη γνώμη μου κι εγώ, με αυτή την Κυβέρνηση, τίποτα δεν πάει καλά, διότι κι αυτοί δεν νοιάζονται. Έχουν βρει έναν λαό απελπισμένο και τον εκμεταλλεύονται. Και το κυριότερο δεν εργάζονται, αλλά λένε του κόσμου τις βαρούφες. Και είναι απορίας άξιον που υπάρχουν ακόμα Έλληνες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Γιατί θα γίνει κι αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε ήδη να βρίσκεται εκεί που είναι η θέση του: στο 3-4%.(Μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή, δηλαδή).
  Ιδίως όταν ο Big Chief έχει το θράσος να μιλάει, με εκείνο το χαζοχαρούμενο ύφος, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αφενός να εξυμνεί-ποιον; τον εφιάλτη τον Καμμένο- και αφετέρου να υπόσχεται …-εδώ γελάμε, χαζοχαρούμενοι, όλοι εμείς οι πικραμένοι- να υπόσχεται, επαναλαμβάνω, να υπόσχεται ξαναλέω για τρίτη φορά, σε άπταιστα Αγγλικά ο… Αγγλικο-λεξι-πλάστης, ή μάλλον Α-λεξιπλάστης- υπόσχεται Grinvest (!!!). Μας υποσχέθηκε, ρε παιδιά, Grinvest. Και πράγματι για πρώτη φορά στα τρία χρόνια, τήρησε την υπόσχεσή του, αρχίζοντας από τα μέρη μας, τον Σαρωνικό:
  Βρήκε πετρέλαιο (!!!).
  Λοιπόν μη τα βάζετε με τον Sfero. Ασχοληθείτε με κάτι -ή κάποιον, αν το προτιμάτε- πιο σοβαρό.
  Συγγνώμη για την παρέμβαση.
  ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  (Εκ Πόρου ορμώμενος)
  ΥΓ Νομίζετε ότι είναι τυχαίο ακόμα και το γεγονός ότι οι Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ έχουν τα χάλια τους; Για πρώτη φορά. Μέσα σε τρία χρόνια όλα σε κάθετη πτώση. Και ο πολιτισμός και ο αθλητισμός και η παιδεία και η υγεία. Όλα από τα οποία έπασχε ανέκαθεν η πατρίδα, ήρθαν αυτοί και μας υποσχέθηκαν ότι θα τα αλλάξουν. Και από την πτώση βρεθήκαμε σε συνεχή κατάπτωση. Τουλάχιστον ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε το θάρρος να παραιτηθεί, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να κουμαντάρει πια. Από ποιον λοιπόν κι εμείς να εμπνευστούμε; Από τον αξιότιμο Κύριο Βασιλειάδη, που κατά τα λοιπά φαίνεται καλό άνθρωπάκι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πια προσωπικότητες στα κόμματα. Σε όλα τα κόμματα, για να είμαι δίκαιος. Η Ελλάδα έχει προσωπικότητες, αλλά δυστυχώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Και γι αυτό εγώ προσωπικά τους κατακρίνω.

 11. sferos says:

  Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία

 12. Νίκος says:

  Τι έγινε ρε συμμαθητή, έγινες κουμουνιστής, δεν ντρέπεσαι.
  Αυτοί ρε Μπάμπη κατέστρεψαν τον κόσμο, ζητάνε ισότητα , ισονομία και άλλα τέτοια που δεν τα πολυκαταλαβαίνω.
  Είναι δυνατόν να γίνουν αυτά ,όλα τα δάκτυλα είναι ίσα?
  Ο παππούς μου μου έλεγε ότι αυτοί μετά την Γερμανική κατοχή έμπαιναν στα σπίτια και σκότωναν αθώους κουκουλοφόρους και κάποιους δύσμοιρους δοσίλογους και εσύ είσαι μαζί τους.
  Τολμάς ρε Μπάμπη και διαβάζεις και τον Ριζοσπάστη το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο των Κουμουνιστών, χάθηκε να διαβάσεις μια εφημερίδα νόμιμη όπως ο Ελεύθερος Τύπος, η Ελεύθερη Ωρα , η Καθημερινή και τόσα άλλες που γράφουν την αλήθεια και μόνον αυτή.
  Κρίμα Μπάμπη, εσύ δεν είσαι Ποριώτης, δεν γαλουχήθηκες με τις αξίες και τις αρχές του τόπου σου, όπως όλοι εμείς που μπήκαμε στο κόμμα της Ν.Δ. και αργότερα στο ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα και στα δύο μαζί γιατί έγιναν ένα για να σουλουπώσουν την Χώρα μας και είχαμε και περάσματα, λόγω του ότι είμαστε και από τον Πόρο, και βολευτήκαμε και δάνεια πήραμε και γυναίκες με προξενιό πήραμε (με προίκα φυσικά) και εξουσία απολαύσαμε (γίναμε Δημοτικοί Σύμβουλοι και ακόμη παραπάνω).
  Γενικά Δημιουργηθήκαμε ενώ εσύ τι έκανες?
  Ούτε σπίτια έκανες, ούτε προίκα πήρες ούτε περάσματα έχεις.
  Και το άσχημο έγινες και κουμουνιστής όπως λένε οι παραπάνω μελανογράφοι.
  Συμμαθητή μπορεί να μην απέκτησες τίποτα από όλα τα
  παραπάνω Μικροαστικά επιτεύγματα, αλλά εσύ είσαι ο πετυχημένος γιατί έχεις αξιοπρέπεια , γράφεις την αλήθεια που δεν τολμούν οι περισσότεροι να γράψουν, έχεις τα πιστεύω σου και κάνεις αυτό που σου αρέσει και όχι αυτό που επιβάλλουν.
  Νάσαι καλά Μπάμπη και συνέχισε να κάνεις αυτό που διάλεξες και αυτό που σου αρέσει.

 13. A-POROS says:

  Στην άλλη στάση θα κατέβω…

Σχολιάστε