Απών ο εμπνευστής!Γράφει ο Μ. Κανατσίδης

Πριν εννέα χρόνια, όταν ξεκίνησε το φεστιβάλ σκαφών στον Πόρο, η λάμψη του γινόταν ακόμη πιο έντονη, από τα φώτα της δημοσιότητας που προσέλκυε.
Οι ντόπιοι αγάπησαν κι αγκάλιασαν το φεστιβάλ από την πρώτη κιόλας στιγμή. Μοιράστηκαν το όραμα του τότε δημάρχου Σπύρου Σπυρίδωνα και δούλεψαν σκληρά μαζί του, για να γίνει αυτή η εκδήλωση θεσμός.
Ο Πόρος, έγινε πρωτοπόρος στον θαλάσσιο τουρισμό.
Απέκτησε για πρώτη φορά, ένα μεγάλο φεστιβάλ παγκόσμιου κύρους κι ενδιαφέροντος.
Με τον καιρό όμως, η έλλειψη διορατικότητας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε σχέση τη λάμψη και την πολιτική οντότητα του προκατόχου της, είχαν ως αποτέλεσμα, να υποβαθμιστεί ο θεσμός.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εφέτος περιορίζεται σε τρεις μόνο ημέρες, ενώ παλαιότερα ήταν τουλάχιστον πέντε.
Εκείνο, που εκτός όλων των άλλων έχει τεράστια σημασία για το νησί, είναι η φετινή απουσία του εμπνευστή του φεστιβάλ, Σπύρου Σπυρίδωνα.
Καλά πληροφορημένοι κύκλοι, μιλάνε για απογοήτευση του τέως Δημάρχου, απ’ τις κατευθυνόμενες εναντίον του βολές κύκλων της σημερινής δημοτικής αρχής, στην φημολογία και μόνο ότι θα επανέλθει στο νησί!
Επειδή, όμως, οι Ποριώτες δεν ήταν ούτε θα είναι αχάριστοι, τουλάχιστον προς τον άνθρωπο που αναμόρφωσε το νησί, είναι βέβαιο ότι δεν στέκονται μπροστά στις μικρόνοες και μικροκομματικές λογικές κάποιων.
Έχω την αίσθηση, ότι, όπως σβήνουν τα βεγγαλικά, μετά το τέλος της τελετής της έκθεσης, έτσι, σαν σβησμένα βεγγαλικά, θα τελειώσουν κι εκείνοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει «ευχαριστώ» και δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να υπηρετήσουν στις απαιτήσεις των καιρών.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Βlack&Red says:

    Δεν ξέρω για ποιόν λόγο γράφτηκε αυτό το κείμενο αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, για το λόγο ότι δεν είναι καθόλου ψαγμένο, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας φέτος έφτιαχνε υποδομές στο λιμάνι, και λόγο των έργων και της πίεσης να τελειώσουν γρήγορα έπρεπε να μειωθούν οι μέρες του φεστιβάλ. Όμως μέχρι του χρόνου που τα έργα θα έχουν τελειώσει το φεστιβάλ θα γίνει πιο μεγάλο και λαμπρό. Όσο για τον κ. Σπύρο Σπυρίδωνα δεν έχω να πω κάτι απλά για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσε να έρθει. Επίσης να τονίσω ότι μπορεί κάποιος να αρχίζει κάτι λαμπρό, αλλά δεν έχει τόσο σημασία, αφού μετά ο κ. Σπύρος Σπυρίδωνας έφυγε από την πολιτική σκηνή του πόρου. Μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξουμε όλοι γύρω μας , λίγο καλύτερα; Γιατί βλέπουμε ότι μας συμφέρει και τα λέμε όπως θέλουμε. Επιτέλους σταματήστε να πετάτε σπόντες συνέχεια για τους άλλους.

    Ευχαριστώ
    Black&Red

Σχολιάστε