Αποδοχή


Πέτρος Καρυστινός

Πέτρος Καρυστινός

Γράφει ο Πέτρος Καρυστινός

Συμβαίνει κάτι καταπληκτικό τον τελευταίο καιρό σ΄ αυτό τον τόπο!
Διαπιστώνω όλο και περισσότερο, μέρα με την ημέρα να εκφράζεται μαζικά η αποδοχή για την νέα κατάσταση, έτσι όπως αυτή θετικά εξελίσσεται.
Και το «εκπληκτικό» στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αυτή η θετική εξέλιξη, η αλλά η εκπεφρασμένη μαζική αναγνώριση των θετικών εξελίξεων, η οποία διαπιστώνεται όχι μόνο μέσα από τα κείμενα του fb, αλλά και από αλλού.
Ως λαός δεν είχαμε συνηθίσει να αποδεχόμαστε και να αναγνωρίζουμε τα θετικά στην ελληνική κοινωνία. Αντίθετα με ευκολία εκφράζαμε τις επιφυλάξεις, τις αντιρρήσεις και τις ακρίτες αντιθέσεις μας μόνο και μόνο για την χαρά του αβάσιμου αντίλογου, αν και οφείλω να επισημάνω ότι δεν είχαμε βέβαια ανάλογες θετικές εμπειρίες στο παρελθόν.
Το εκπληκτικό λοιπόν δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτή την αποδοχή!
Δε είμαι σίγουρος για τους λόγους της «εύκολης» αυτής αποδοχής, αλλά αυτό ίσως και να σημαίνει ότι, αν μη τι άλλο, μάθαμε να περιμένουμε να δούμε, να καταλάβουμε πριν βιαστούμε να απορρίψουμε, κάτι που κάνουμε ως λαός και που μας χαρακτηρίζει και που τώρα πια η ανάγκη ίσως κάτι να μας έμαθε…
Είδομεν.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Η αποδοχή θα διαπιστωθεί από την κοινωνία, όχι μέσα από κείμενα του f/b και των λοιπών λεγόμενων σόσιαλ μίντια. Από τους γείτονες, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους επαγγελματίες της περιοχής, τους συνταξιδιώτες. Θα διαπιστωθεί στην οικογένεια, στο σούπερ μάρκετ, στα καφενεία, στις παιδικές χαρές.

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Τα social media, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας των γειτόνων, των φίλων, των συναδέλφων, των επαγγελματιών ευρύτερων περιοχών και των φίλων που γνωρίσαμε ίσως σε κάποιο ταξίδι.
    Σε αυτά συνεχίζεται ο διάλογος που ξεκίνησε στην οικογένεια, στο σούπερ μάρκετ, στα καφενεία και τις καφετέρειες πλέον…
    Η αποδοχή μπορεί να διαπιστωθεί από την κοινωνία, αλλά όχι απαραίτητα μόνο πρόσωπο με πρόσωπο.

Σχολιάστε