Ήρθε η ώρα να «βάλουμε πλάτη»vouliΓράφει ο Μπάμπης Κανατσίδης –

Το σκληρό πόκερ των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε κι επίσημα μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών Οικονομικών, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τον προσκάλεσε στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, την μέρα δηλαδή που η Ρωσία γιορτάζει την ήττα των Ναζί από τον Κόκκινο Στρατό.  Στην συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω email. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του, και πράγματι, μέσα σε δέκα ημέρες, ήρθαν τα πράγματα πάνω- κάτω. Οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοιο ρυθμό, που δεν αφήνεται καν το περιθώριο να αναλυθούν.

Μέσα σε δέκα μέρες όμως διαπιστώσαμε πόσο ταπεινωμένοι υπήρξαμε όλο αυτόν τον καιρό.

Για πρώτη φορά διαφαίνεται στην ελληνική κοινωνία, η πολυπόθητη ενότητα.

Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, δεν εφαρμόζεται σε κανένα επίπεδο, ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Οι περισσότεροι από εμάς – με μοναδικές εξαιρέσεις κάποιους αμετανόητους νεοφιλελεύθερους – διαπιστώσαμε, πως από τις 25 Γενάρη και μετά, ξεκίνησε ο πραγματικός αγώνας για την επιβίωση μας, απέναντι σε έναν γίγαντα που επιδίδεται σε ένα  ρεσιτάλ “νεοαποικιακής” αδιαλλαξίας.

Ο δρόμος, από εδώ και στο εξής, θα είναι μακρύς και γεμάτος συγκρούσεις και απαιτεί αντοχή από την κυβέρνηση αλλά και τη μεγάλη πληττόμενη από τα μνημόνια κοινωνική πλειοψηφία.

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, καλείται ο Ελληνικός Λαός να «βάλει πλάτη». Και όχι όπως μέχρι σήμερα, «βάζαμε πλάτη» σε οικονομικό επίπεδο, αλλά πλέον με το φρόνιμα μας.

Καλούμαστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες μιας κυβέρνησης που, όπως δηλώνει κατ’ επανάληψη, θα πραγματοποιήσει στον βαθμό που της επιτρέπεται τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας, πρέπει να καταλάβουν πάση θυσία ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί ένα Λαό ενωμένο, έτοιμο για την επόμενη μέρα. Ένα Λαό που δεν φοβάται, αλλά ελπίζει στο αύριο.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Και απόψε και αύριο και όποτε χρειαστεί.

 

 

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Ο Βαρουφάκης φαινόταν απόλυτα έτοιμος και έπιασε τον Σόιμπλε πρακτικά απροετοίμαστο, με τελείωμα την απάντηση του στην σχετική ερώτηση δημοσιογράφου γύρω από το θέμα της Siemens, όταν ο Βαρουφάκης απάντησε ότι σε Ευρωπαϊκό έδαφος δεν θα υπάρξει ασυλία της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καλεί την Γερμανία να μην παρέχει άσυλο σε διεθνείς απαταιώνες.

  Όλος ο κόσμος τώρα περιμένει να δει αν η Γερμανία θα υποθάλπει πλέον επίσημα διεθνείς απαταιώνες.

 2. ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΟΤΙΣΑ says:

  ΚΑΛΑ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….

 3. Αιθεροβάμων says:

  Η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα θα είναι ανώμαλη, για πολλούς από εμάς.

Σχολιάστε