Ώρα αιχμής για την τουριστική περίοδοΓράφει ο Μπάμπης Κανατσίδης –
Το σόου ξεκίνησε. Από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μέχρι την επόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου και για μερικές ακόμη μέρες, η τουριστική κίνηση στον Πόρο, χτυπάει κόκκινο. Οι δύο εβδομάδες που διαφημίζουν τον τόπο, καλύτερα από οποιαδήποτε τουριστική καμπάνια. Το νησί γεμίζει από έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες. Αυτοί με τη σειρά τους, μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους σε φίλους και σε φίλους, φίλων.
Οι επόμενες μέρες θέλουν προσοχή. Όλοι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να επιδείξουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό. Οι μέρες αιχμής, δεν είναι ευκαιρία για αρπαχτή, είναι ευκαιρία, να αποδείξουμε σε όσους επέλεξαν τον τόπο για τις διακοπές τους, ότι καλά έκαναν και τον επέλεξαν.
Ο Πόρος είναι κατά παράδοση τουριστικός προορισμός και οι προοπτικές για ανάπτυξη είναι κάτι παραπάνω από εφικτές. Ας κάνουμε μια νέα αρχή, για να φέρουμε στον Πόρο την παλιά του αίγλη, σε πείσμα όλων όσων τον πολεμούν και θέλουν να τον υποβαθμίσουν τουριστικά.
Ας ξεχάσουµε για µερικά χρόνια ότι είµαστε «Ευρωπαίοι» κι ας φωνάξουµε τους επισκέπτες στο τραπέζι µας, να τους βάλουµε ένα ποτήρι κρασί και να τους σηκώσουµε για ένα συρτάκι.
∆εν είναι υποτιµητικό να γυρίσουµε στις παλιές καλές αξίες. ∆εν θα µας κοστίσει τίποτε ούτε το χαµόγελο ούτε η φιλοξενία. Αν καταφέρουµε αυτά στα οποία είµαστε «µανούλες», τότε θα βγούµε και εµείς από την κατάθλιψη µας και οι φίλοι µας από τη δική τους. Γι’ αυτό άλλωστε το νησί μας έχει τόσους πολλούς φίλους.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

    Αγαπητέ Μπάμπη, διάβασα τα άρθρα σου σχετικά με τα καμάκια του Πόρου και για τον τουρισμό. Έκανα κάποιες σκέψεις, για τα παλληκάρια που περίμεναν με καμάρι τις μουσαφίρισσες στη προβλήτα, και οι πατεράδες κορδώνονταν για τα κατορθώματα των βλασταριών τους… μέρος μιας εικόνας της φιλόξενης Ελλάδας. Για τους επαγγελματίες του τουρισμού που καμάρωναν για τη τέχνη τους να εξαπατούν τους τουρίστες, για τους καυγάδες ντόπιων με ξένους, Ήταν και άλλα της εποχής ,γυναίκες που περίμεναν στο σπίτι κερατωμένες , κορίτσια με τσακισμένα όνειρα, νέοι που άφηναν τις δουλειές του για ξενύχτια και γλέντια, μύηση των παιδιών στο αλκοόλ στις ουσίες και πολλά ακόμη . -Οι σχέσεις και ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δείχνουν το επίπεδο της εξέλιξης τους και καθορίζουν το μέλλον, δεν γίνεται ένας καλός επαγγελματίας να είναι ταυτόχρονα κλέφτης , παιδεραστής, μοιχός ή ζιγκολό , το κάθε τι ξεκινά από τον Άνθρωπο και καταλήγει στα πράγματα και στις αξίες τους , δεν είναι ο Άνθρωπος ένα εργαλείο ένα προϊόν προς εκμετάλλευση.

Σχολιάστε