Το λιμάνι του Πόρου, η κληρονομιά της Τροιζηνίας και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟφωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Γράφει ο Τάσος Γκούμας –
Κυκλοφορεί επί μήνες στο Διαδίκτυο ένα κείμενο – αποκαλούμενο σχέδιο Νόμου με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 – 2015»,που είχε εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το καλοκαίρι του 2011.
Υπέθεσα ότι κάποιος ασυνείδητος φαρσέρ έχει δοχετεύσει στο Διαδίκτυο το κείμενο που δήθεν αποτελούσε Σχέδιο Νόμου – Εφαρμοστικού για το 1ο Μνημόνιο. Τόσο ανατριχιαστικό ήταν.
Ακούγοντας όμως τον πρωθυπουργό μας κ. Λ. Παπαδήμο, τις προάλλες, με την ευκαιρία της προκήρυξης των εκλογών της 6ης Μαΐου του 2012 να λέι ότι η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει θα πρέπει να εφαρμόσει το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2013-2016, αναζήτησα πατώντας στο Google το λήμμα ‘’ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ’’, αν υπήρχε κάτι. Kαι πράγματι βγήκε το τότε σχέδιο Νόμου. Είναι τόσο ανατριχιαστικό που ακόμα και τώρα αμφιβάλω αν πράγματι έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Λέει κάπου π.χ. ότι τα λιμάνια αποκρατικοποιούνται – ιδιωτικοποιούνται. Kαι όσα ανήκουν κατ’ ευθείαν στο Κράτος, αλλά και όσα ανήκουν στα Ν.Π.Δ.Δ. δηλ. στους Δήμους. Και επίσης οι ακτές, οι αρχαιολογικοί χώροι, επιχειρήσεις και ένα σωρό άλλα περιουσικά στοιχεία, μέχρι και η Άμυνα!
θα παρακαλούσα να δημοσιεύσουμε κάποια κομμάτια του, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους δικούς μας πολιτικούς που στηρίζουμε και τιμάμε αρκούντως όλα αυτά τα χρόνια, να διαψεύσουν ότι πράγματι ψηφίστηκε από την υπερήφανη Βουλή των υπερήφανων Ελλήνων τέτοιο ανατριχιαστικό κείμενο, ώστε να προφυλαχτούν οι χρήστες του Διαδίκτυου από παραπληροφόρηση.
Το κείμενο εκτείνεται σε 75 περίπου σελίδες. Θα παραθέσω μερικά άρθρα που είναι και τα πιο ενδιαφέροντα που δείχνουν που το πάει ο υποτειθέμενος Νόμος, καθώς και κάποιες σημειώσεις δικές μου με διαφορετικά στοιχεία που δείχνουν ότι καταλαβαίνω με τις πενιχρές γνώσεις μου από το κείμενο του υποτιθέμενου Νόμου.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 – 2015»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Άρθρο 1
Σύσταση – Σκοπός – Επωνυμία – Έδρα – Διάρκεια

Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ.Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στο Ταμείο, σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις.

(Παρατήρηση α: Τι να είναι άραγες αυτή η ‘’ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ; Δεν είναι του Λαού αυτή; Πώς είναι ‘’ΙΔΙΩΤΙΚΗ’’; Αυτό το ‘’ΔΗΜΟΣΙΟ’’ είναι μια ξεχωριστή οντότητα έξω από το Λαό;
Απ’ ότι λέει το Σύνταγμα των Ελλήνων, άρθρο 1 παρ. 3.:
«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»
Άρα το Κράτος, και η περιουσία ‘’του’’ ανήκουν στο Λαό. Και άρα όταν λέμε αποκρατικοποίηση εννοούμε απολαϊκοποίηση. Δηλαδή παίρνουμε την περιουσία του Λαού και την δίνουμε σε ιδιώτες, Γάλλους, Άγγλους, Πορτογάλους, Τούρκους, Γερμανούς κ.λ.π.
Παρατήρηση β: Οι Ο.Τ.Α είναι Ν.Π.Δ.Δ. Άρα και η περιουσία των Δήμων μεταβιβάζεται και αυτή στο ‘’Ταμείο’’.
Ερώτημα: Ποια είναι η περιουσία των δύο Δήμων μας, Πόρου και Τροιζηνίας, που μεταβιβάζεται στο ‘’Ταμείο’’;
Π.χ. η Μαρίνα που προσπαθεί ο Δήμος Τροιζηνίας να φιάξει στη μαγευτική παραλία Ζαμπετάκη-Βασιλακόπουλου θα μεταβιβαστεί στο ‘’Ταμείο’’; Ο καινούργιος ντόκος για τα φέρυ Πειραιά-Πόρου δίπλα στο Προγυμναστήριο και οι δέστρες των κότερων μπορούν κι αυτά να πάνε κατά κει;
Οι ψαράδες και οι βαρκάρηδες θα πληρώνουν λιμανιάτικα σε κάναν Τούρκο ‘’επενδυτή’’;
Ο ΝΟΠΤ θα ζητάει την άδεια από κάνα Σκοπιανό η χειρότερα κάνα Γερμανό για να χρησιμοποιεί το λιμάνι;
Τα ιπτάμενα θα πληρώνουν ‘’διόδια’’;
Αλλά γιατί να είμαστε ψιλικατζήδες; Ολόκληρο το λιμάνι του Πόρου ή οι παραλίες τα Βλαχέικα, τα Βαρδινογιαννέικα(!), τα Σαμπανέικα, η Άρτιμος, η Αλική, το ηφαίστειο των Μεθάνων, η Καμμένη Χώρα, η Ψήφτα, ο αρχαιολογικός χώρος της Τροιζήνας, μπορεί να ‘ρθει ένας ιδιώτης ‘’επενδυτής’’ π.χ. Γερμανός ή Γάλλος ή Τούρκος ή Σκοπιανός, να τα αγοράσει από το ‘’Ταμείο’’;
Ρωτάμε για να μάθουμε απ’ αυτούς που ξέρουν.

Άρθρο 3 παρ. 9
Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Οι εκπρόσωποι υπέχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας, σύμφωνα με τους κανόνες περί εμπιστευτικότητας, απορρήτου και σύγκρουσης συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι υποχρεώσεις που προβλέπονται στο προηγούμενο εδάφιο δεν ισχύουν ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

(Παρατήρηση γ. Εδώ λοιπόν λέει ότι το ‘’Ταμείο’’ αυτό θα διαχειρίζεται την περιουσία του Ελληνικού Λαού και θα την πουλάει με εχεμύθεια. Δηλ. χωρίς να παίρνει χαμπάρι ο Λαός!!!, ενώ στις συνεδριάσεις θα παρίστανται παρατηρητές των Δανειστών που παρακολουθούν και αναφέρουν τα πάντα στα αφεντικά τους (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ.)

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου και των εταιρειών των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο αξιοποιούνται σύμφωνα με επιχειρησιακό πρόγραμμα (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης – Ε.Π.Α.), που περιλαμβάνει ενδεικτικούς τριμηνιαίους στόχους, το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 4. Για την κατάρτιση του Ε.Π.Α., λαμβάνονται υπόψη οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995.

(Παρατήρηση δ. Τα περιουσιακά στοιχεία του ‘’Ταμείου’’ δηλ. η περιουσία ΜΑΣ θα ‘’αξιοποιούνται με απόφαση τους συμβουλίου του ‘’Ταμείου’’ ΜΕΤΑ από γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Δηλ. το συμβούλιο του ‘’Ταμείου’’ δεν θα παίρνει αποφάσεις αν δεν έχει την γνώμη των Εμπειρογνωμόνων!
Ας δούμε τώρα ποιοί είνα αυτοί οι «Εμπειρογνώμονες»
Το συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων απαρτίζεται από 7 μέλη εκ των οποίων τα 3 ορίζονται από τους δύο (2) εκπροσώπους που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Τα τρία λοιπόν μέλη θα ορίζονται από την Τρόικα. Σωθήκαμε!)

Άρθρο 14
Παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα (50) χρόνια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με καταβολή ανταλλάγματος που προσδιορίζεται στην οικεία σύμβαση παραχώρησης. Για την εκτέλεση των έργων στον αιγιαλό ή στην παραλία τηρείται η διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις του ν. 2971/2001 (Α΄ 285). Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και τα όργανα προσδιορισμού του ανταλλάγματος και κάθε σχετικό θέμα.

(Παρατήρηση ε. Να! Που λέγαμε για το λιμάνι! Το ξεκαθαρίζει. «Επιτρέπεται η παραχώρηση στον ‘’επενδυτή’’ και το λιμάνι και ο αιγιαλός και η παραλία! Άλλο τίποτα θα παραχωρήσουμε; Φαντάσουσου δηλ. να περπατάμε στην παραλία του Πόρου η του Γαλατά σε έδαφος που να ανήκει σε κάναν Γερμανό ή Τούρκο ή Σκοπιανό! Να μου λείπει. Θα περπατάω στο πεζοδρόμιο να μην έχω υποχρέωση στους ‘’επενδυτές’’ και θα βλαστημάω τους αντιπροσώπους του Έθνους που μου απαγόρευσαν να περπατάω στην προκυμαία.)
ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ!! Αυτό που ισχύει ως δίκαιο από την εποχή του Ιουστινιανού, ότι οι ακτές είναι αποκλειστικά προς χρήση του Λαού, το καταργούν τώρα οι Τροϊκανοί! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!)

Ο κύριος της επένδυσης ή ο έλκων εξ αυτού δικαιώματα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εθνικής ανάγκης, έχει το δικαίωμα της αποκλειστικής και με αντάλλαγμα χρήσης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας που του παραχωρείται με την ως άνω διαδικασία για την κατασκευή λιμενικών έργων, που εκτελεί ύστερα από άδεια των αρμόδιων αρχών. Στην περίπτωση που τα λιμενικά έργα εμπεριέχουν πρόσχωση θαλάσσιου χώρου, μετά την ολοκλήρωσή τους κινείται η διαδικασία επανακαθορισμού των οριογραμμών αιγιαλού-παραλίας και το γήπεδο που δημιουργείται καταγράφεται ως δημόσιο κτήμα. Το εν λόγω δημόσιο κτήμα, εφόσον ο κύριος της επένδυσης το επιθυμεί, μπορεί να παραχωρείται κατά χρήση ή να εκμισθώνεται απευθείας σε αυτόν. Το αντάλλαγμα χρήσης ή το μίσθωμα καθορίζονται από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και ανταποκρίνονται στις τρέχουσες μισθωτικές αξίες της περιοχής.

(Παρατήρηση ζ. Δηλ. θα προσχώνουν όσο γουστάρουν, θα χαλάνε τις παραλίες για να κάνουν λιμενικά έργα και μετά θα επανακακαθορίζουν την γραμμή αιγιαλού και παραλίας. Δικαιώματα που κανείς Έλληνας δεν είχε μέχρι τώρα.)

Άρθρο 5
Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου διενεργείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και κατά προτίμηση, με:
α) Πώληση.
β) Σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων δικαιωμάτων οριζόντιας και κάθετης ιδιοκτησίας.
γ) Μεταβίβαση εμπραγμάτων δικαιωμάτων οποιασδήποτε φύσης επί αυτών.
δ) Εκμίσθωση.
ε) Παραχώρηση της χρήσης ή της εκμετάλλευσής τους.
στ) Ανάθεση της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων.
ζ) Εισφορά τους σε ανώνυμες εταιρείες και στη συνέχεια πώληση των μετοχών που προκύπτουν.
η) Τιτλοποίηση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από τον επιχειρηματικό ή μη χαρακτήρα τους, σύμφωνα με τα άρθρα 10, 11 και 14 του ν. 3156/2003.

(Επειδή λοιπόν δεν είναι δυνατόν να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή τέτοιο νομοσχέδιο, καλά θα ‘ναι τώρα που θα έλθουν οι υποψήφιοι βουλευτές για ψήφους, να μας φέρουν και τον πραγματικό εφαρμοστικό Νόμο, που πράγματι ψηφίστηκε και να μας τον αναλύσουν για να ξέρουμε και μεις τι μας γίνεται και πως να ψηφίσουμε προσεχώς.
Νομίζω ότι οι Δήμοι που σαφώς τους αφορά το θέμα θα πρέπει να μεριμνήσουν γι αυτή την ενημέρωση. Η ΚΕΔΚΕ ή όπως αλλιώς ονομάζεται σήμερα, μετά τον βλακο-Καλλικράτη, ξέρει τίποτα;)

Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων
Στο Ταμείο συνιστάται επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ε.). Το Σ.Ε. ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, για θητεία τριών (3) ετών, που μπορεί να ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα. Τα μέλη του Σ.Ε. είναι πρόσωπα εγνωσμένου διεθνούς κύρους που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία στον τεχνικό, οικονομικό ή νομικό τομέα. Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Σ.Ε. υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση, από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3.

3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα. ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.
Ερώτημα: Τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους;
Ερώτημα: Το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα μπορεί να πουληθεί στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος);)
Και αυτό το Νόμο τον ονόμασαν ‘’Στρατηγική’’;
Στρατηγική είναι να μην ξεπουλάς τη Χώρα. Όχι να την ξεπουλάς.
Μια από τις διευθύνσεις που μπορεί κανείς να βρει το κατάπτυστο κείμενο είναι η ακόλουθη.
https://docs.google.com/file/d/0B2q6YQEWX7zLNzk3YzZhMWItNTliZi00OTA5LTg1OGYtMzVhODk0ODhkNTZm/edit?hl=el&pli=1

Κυκλοφορεί όμως και σε πολλές άλλες στο Διαδίκτυο.
Επειδή όλα αυτά μου φαίνονται σαν κακό όνειρο ή σαν κακόγουστη φάρσα, ζητάω από τους γνωρίζοντες, τους βουλευτές που το ψήφισαν, τους πολιτευτές που στηρίζουν τα δύο κόμματα και τους δημάρχους, που τους αφορά άμεσα το θέμα να δημοσιοποιήσουν το πραγματικό κείμεvο του Νόμου που ισχύει.
Έχουμε δικαίωμα οι πολίτες να ξέρουμε.
Όχι καθεστώς εχεμύθιας όπως θέλουν οι Τροϊκανοί.
Όλα σε γνώση μας.

Τάσος Γκούμας
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Το μονο που δεν εχουν πουλησει ακομα εινε οι Κωλ……δες μας.Στειλτε τους ολουσ στο διαολο,τωρα που εχουμε την ευκαιρια..Πεστε ΟΧΙ σε αυτους που ξεπουλανε στους Ουκρανους,Γερμανους τα νησια μας και τις ακτες μας!!!

 2. Παν. Χατζηπέρος says:

  Πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε οτι οι εθνικές εκλογές της 6/5/2012 είναι η ΜΑΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.
  Εάν τους επιτρέψουμε να κάνουν τα προδότικα κόμματα το 151, θα γίνουμε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ. Θα τους αφήσουμε?????????
  Πρέπει να πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ψηφίζοντας¨:
  ΟΧΙ στην υποτέλεια.
  ΟΧΙ στην υποδούλωση της πιό ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗΣ χώρας.
  ΟΧΙ στο ψεύτικο χρέος.
  ΟΧΙ στους τοκογλύφους.
  ΟΧΙ στους προδότες.

 3. Τάσος Γκούμας says:

  Αρχίζω και ανησυχώ.
  Δεν βλέπω ”Μνημονιακούς” να διαψεύδουν την ύπαρξη αυτού του Νόμου. Και μετά τις εκλογές που θα τους ρωτάμε: Γιατί δεν πήραν θέση για το ”ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ”και το λιμάνι του Πόρου που προβλήθηκε από το Porosnews; Θα μας λένε ”Δεν το είδαμε. Που ήταν;”
  θα απαντήσουν όμως, θέλουν δε θέλουν.
  Τάσος Γκούμας.

 4. Παν. Χατζηπέρος says:

  Μαρία μου γιατί διαμαρτύρεσαι κι εσύ τους ψήφισες για να μας σώσεις.
  ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ γιατί στάλεγα κι όμως τους ψήφισες.

 5. Παν. Χατζηπέρος says:

  Τα λιμάνια δεν είναι ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ………..
  Θα μας πάρουν τα ΝΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ-ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, στο τέλος θα μας πάρουν καί τη γη μας και θα μας υποχρεώνουν να σπέρνουμε μεταλλαγμένα.
  Και βέβαια και τα σπίτια μας.
  Πολλοί βόρειοι τα ονειρεύονται εδώ και δεκαετίες.
  Θα μας βάλουν καί το ΤΣΙΠΑΚΙ γιά να έχουν τον απόλυτο ΕΛΕΓΧΟ μας.
  Κι ο “ΑΛΛΟΣ” σου λέει “ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ”.

Σχολιάστε