Το διπλό στοίχημα του ΣτρατηγούΈνας ολόκληρος Δήμος στα όρια νευρικής παράκρουσης. Ή μήπως τα έχει ήδη ξεπεράσει; Τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις υποψίες όλων, ότι ο Δήμος Πόρου περνάει μια βαθιά κρίση, με κύρια χαρακτηριστικά την έλλειψη ενός συστήματος αξιών και την προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα.
Με τις 600 χιλιάδες ευρώ, να έχουν κάνει φτερά απ’ τα ταμεία και δύο γυναίκες στη φυλακή, η κοινή γνώμη του νησιού, ακροβατεί μουδιασμένη, μεταξύ φημών και αναπάντητων ερωτημάτων.
Μαζί με τους πρώτους τουρίστες της θερινής περιόδου, το νησί επισκέφθηκε και ο Ανακριτής που ερευνά την υπόθεση, μήπως και βρει τα λεφτά κρυμμένα σε καμιά γλάστρα ή κάποιο άλλο στοιχείο, που θα τον οδηγήσει στην άκρη του νήματος.
Πάντως, τα δύσκολα αρχίζουν τώρα για τη δημοτική αρχή, η οποία παρουσιάζεται ανίκανη για την αυτοκάθαρση και που αφενός καλείται να τα βγάλει πέρα με 600.000 ευρώ λιγότερα και αφετέρου, καλείται να βαθμολογηθεί (για το “νοικοκύρεμα” που επικαλείται) από τους ελεγκτές που θα έρθουν για να “ξεσκονίσουν” τα πάντα και από τον εξοργισμένο ποριώτικο λαό.
Αναμφίβολα, οι δύο τελευταίοι μήνες, μοιάζουν με εφιάλτη για τον Δημήτρη Στρατηγό, ο οποίος δίνει τη μάχη ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά μέτωπα. Από τη μία – με ενωμένο το νησί στο πλευρό του – αγωνίζεται για να εξαιρεθεί ο Πόρος από την Κ.Υ.Α για τις ιχθυοκαλλιέργειες, κι από την άλλη, αγωνίζεται για την πολιτική του σωτηρία, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στην δικαστική έρευνα, μήπως και τον “απαλλάξει” στα καχύποπτα βλέμματα των δημοτών του, οι οποίοι στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρίσκονται απέναντι του..
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τον δημαρχο δεν μπορει κανεις να τον κατηγορησει για απατεωνα και καταχραστη!Εχει δωσει δειγματα γραφης για την εντιμοτητα του! Εκεινο που μπορει να του πρασαψει κανεις, εινα οτι, ισως εμπιστευθηκε λαθος ανθρωπους!

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  Πρώτη φορά βλέπω να δημοσιεύεται “άποψη” χωρίς υπογραφή…

  Ειδικά όταν προσπαθεί να μειώσει έναν εκλεγμένο από το 65% των δημοτών του Πόρου, που δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κανένα τέτοιο δείγμα…

  Οι Ποριώτες δεν είναι μουδιασμένοι μόνο για τα τεκταινόμενα του Δήμου, αλλά και για τα κοράκια που καραδοκούν σε κάθε ευκαιρία, άλλα ανυπόγραφα, άλλα με ψέματα, άλλα με υπερβολές, άλλα με εκφράσεις πεζοδρομίου.

  Με τέτοιες συμπεριφορές μην νομίζετε ότι κερδίζετε κάτι, μάλλον κάνετε τον κόσμο να αδιαφορεί…

  (όπως με τις υπερβολές περί κλουβιών στο Λιμανάκι της Αγάπης, ή τα μολυσμένα νερά του Πόρου…)

Σχολιάστε