Τουρισμός και Ελλάδα 2013;Μια εναλλακτική και ενδιαφέρουσα πρόταση για την τουριστική προβολή των Μεθάνων και των νησιών του Σαρωνικού, έρχεται μέσα από το facebook, από το διαχρονικό φίλο των Μεθάνων, από την Γερμανία, Tobias Schorr. Τη δημοσιεύουμε, γιατί θεωρούμε ότι όλες οι προτάσεις που αφορούν τον τουρισμό, θα πρέπει να ακούγονται και να προβληματίζουν τις δημοτικές αρχές και τις επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης.

Για όλες τις περιοχές που πολύ δύσκολα φέτος να βρούμε πελάτες στην Γερμανία.
Γιαυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε κάτι.

Εγώ σας καλώ να κάνουμε π.χ. μία προβολή για τα ελληνικά ηφαίστεια Μέθανα, Μήλος, Σαντορίνη, Νίσυρος και Λέσβος.
Επίσης και ο Σαρωνικός χρειάζεται μία σωστή προβολή.

Εγώ έχω κανονίσει ήδη προβολές από τον Νοέμβριο εδώ στην Γερμανία (20.11. Βόννη, 4.10. Βέρνη/Ελβετία). Επίσης θα ήταν σημαντικό να δικτυωθούμε και με άλλους που θα κάνουν προβολές μες θέμα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Φέτος έκανα προβολές με την συνεργασία του ΕΟΤ-Γερμανίας στην ΙΤΒ-Βερολίνο με θέματα:
“Τα 4 ελληνικά ηφαίστεια Μέθανα, Μήλος, Σαντορίνη και Νίσυρο”
“Το ηφαιστειακό νησί Λέσβος”
“Το ηφαιστειακό νησί Μήλος”

Επίσης θα ήταν σημαντικό να γίνει μία σωστή “προπαγάνδα” σε περιοδικά. Μόνος μου ΔΕΝ μπορώ να σηκώσω το οικονομικό βάρος. Αν όμως μαζεύουμε κόσμο και δεν τα κάνει μόνο μία εταιρία, θα μπορούσαμε π.χ. να κάνουμε π.χ. μία σελίδα στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL η να οργανώσουμε βραδιές με θέμα “Ελλάδα” στην Γερμανία. Το φθινόπωρο που είναι κοντά, είναι η εποχή που κάνουν τις κρατήσεις τους για το 2013 εδώ στην Γερμανία.

Ο τουρισμός είναι ΤΟ θέμα το οποίο γρήγορα και με ελάχιστο κόστος μπορεί να βοηθήσει τις περιοχές που πάσχουν από την κρίση.

Δεν συμφέρει και δεν βοηθάει κανέναν να είναι “αγανακτισμένος”, πρέπει να είναι δραστήριος.

Ο κόσμος εδώ στην Γερμανία έχει βαρεθεί να ακούσει περί των προβλημάτων της Ελλάδας. Θέλει να δει προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Ο τουρισμός είναι ο, τι ευκολότερο μέσον για θετική προπαγάνδα υπέρ της Ελλάδας.

Μέχρι τώρα ΔΕΝ βλέπω καμία προσπάθεια από την ελληνική πλευρά να αλλάξει την αρνητική εικόνα της στο εξωτερικό.

Το κράτος ΔΕΝ κάνει τίποτα. Κάθε εφημερίδα σαν την BILD μπορεί να γράψει ο τι θέλει. Από την ελληνική πλευρά υπάρχει μόνο σιωπή.

ΜΟΝΟ θετικά μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Π.χ. θα βοηθούσε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας…

Κάτι πρέπει να γίνει!

Μην είναι χαμένη χρονιά και το 2013..

ΤΩΡΑ είναι καιρός να κάνουμε κάτι!

Οποίος Δήμος, εταιρία η ιδιώτης ενδιαφέρεται να γράψει παρακαλώ στο e-mail tobiasschorr@methana.de.

Φιλικά
Τωβίας Σώρρ

υ.γ. ΔΕΝ είμαι “διαφημιστική εταιρία” και ούτε θέλω τίποτα δήθεν ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν τα καταφέρνουμε και μόνοι μας;
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Καλό θα ήταν να πιέσουν να μην χρειάζεται ο τουρίστας να ταξιδεύει τόσες πολλές ώρες για να βγάλει VISA σε άλλη πόλη και όταν φτάσει εκεί να του λένε ότι όλα τα ραντεβού για VISA είναι κλεισμένα για 2 μήνες, επειδή κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να μειώσει το προσωπικό στις πρεσβείες ανά τον κόσμο.
    Πολλοί τουρίστες που αποφάσισαν τελευταία στιγμή (1 μήνα πριν) να ταξιδέψουν αλλάξανε προορισμό γιατί δεν προλαβαίναμε να τους επιτρέψουμε να έρθουν.
    Προσωπική μου φίλη μετά από 3 μήνες προσπάθειες να κλείσει ραντεβού σε πρεσβεία στο Λονδίνο, εξυπηρετήθηκε από την Γαλλική τελικά, γιατί οι Γάλλοι ήταν πιο σοφοί την ώρα της κρίσης. Κρίνανε σωστότερα.

Σχολιάστε