Συξέρης εναντίον Δημητριάδηke_poros_resort

Σε ευθεία πολιτική αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Πόρου πέρασε ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ Δημήτρης Συξέρης, με αφορμή το θέμα του Κ.Ε.Πόρος.

Ο κ. Συξέρης, σε πλήρη ταύτιση με τα αντιπολιτευτικά ηλεκτρονικά μέσα που έχουν υφάνει σενάρια συνωμοσίας για παρασκηνιακές ενέργειες του κ. Δημητριάδη αναφορικά με το θέμα του Κ.Ε.Πόρος, αποφάσισε να μπει ηχηρά εκ νέου στον πολιτικό στίβο, κατηγορώντας δημοσίως τον Δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος και για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις κατά του Πόρου. Πέρα από το περιεχόμενο αυτό καθεαυτό των τοποθετήσεων του κ. Συξέρη (βλ. Δ.Τ. ΕΕΣΠ και συνέντευξη στο porosplus), στο οποίο δεν μπορούμε να σταθούμε από δημοσιογραφική άποψη, αφού βασίζεται σε αυθαίρετες υποθέσεις χωρίς στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιολογηθούν. Εκείνο που έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο κ. Συξέρης αποφάσισε, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, να ενεργήσει εμφατικά ως εκφραστής της αντιπολίτευσης του Δήμου, ασκώντας σκληρή πολιτική κριτική (που ξεπερνά σαφώς τον ρόλο του ως Προέδρου του ΕΕΣΠ) και καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο.

 Πρόκειται για μία αναμενόμενη από πολλούς στάση, η οποία είχε διαφανεί ήδη από όταν ο κ. Συξέρης στην αρχή του καλοκαιριού, ως νεοεκλεγείς τότε Πρόεδρος του ΕΕΣΠ, «πήρε πάνω του» το κύριο βάρος των αντιδράσεων κατά του νέου Κανονισμού Κυκλοφοριακού, και φαίνεται να επιβεβαιώνει τα σενάρια που τον παρουσιάζουν ως υποψήφιο Δήμαρχο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Από την άλλη, οι χαμηλοί τόνοι που έχει επιλέξει (;) να κρατήσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Σπυρίδωνας, αναφορικά με το θέμα του Κ.Ε.Πόρος, έχουν αφήσει ελεύθερο το έδαφος στον Πρόεδρο του ΕΕΣΠ να καταλάβει την θέση του άτυπου επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στον σχετικό δημόσιο διάλογο. Εκείνο που δεν είναι σαφές ακόμα είναι αν η στρατηγική Συξέρη, έχει την αποδοχή και ενθάρρυνση του κ. Σπυρίδωνα, και αν ναι, ποια είναι η αντίδραση των κ. Μωρόπουλου, Μητσοπούλου και Γρίβα, οι οποίοι επίσης καλοβλέπουν την προοπτική να ηγηθούν της παράταξής μειοψηφίας στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που ο κ. Σπυρίδων δεν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

M.K.
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. dim dim says:

  Ο κόσμος καίγεται, και ο Κανατσίδης ασχολείται με τα δαχτυλίδια διαδοχής …

  Πάντως να θυμίσουμε επί της ουσίας και κόντρα σε αυτά που λέει ο Δήμαρχος, ότι ο Σπυρίδωνας κατάφερε να ξαναφέρει σειρές το καλοκαίρι του 2014, κόντρα στην οικονομική κρίση και στα σενάρια Δημητριάδη ότι δεν θα ξανάρθουν ποτέ σειρές.

  Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του, για τους σκοπούς και της ικανότητες των διοικούντων .

 2. sferos says:

  Χαλίφης στην θέση του χαλίφη !!!!!!!

 3. Δημήτρης Ι. Γρίβας says:

  Κύριε Μπάμπη Κανατσίδη.

  Σχετικά με το άρθρο σας στην ιστοσελίδα σας και με τίτλο « Συξέρης εναντίον Δημητριάδη» της 2ας/11/2016 έχω να παρατηρήσω τα εξής:
  Ο κ. Συξέρης ως Πρόεδρος των επαγγελματιών του Πόρου, από το θεσμικό του ρόλο είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επαγγελματιών που εκπροσωπεί και κατ’επέκταση είναι και συμφέροντα όλων των Δημοτών του νησιού μας.
  Όσον αφορά τις σκέψεις ή προθέσεις των δημοτικών συμβούλων και των μελών της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» για μελλοντική υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Πόρου με ασφάλεια μπορώ να σας ενημερώσω οτι ο Συνδυασμός έχει αρχηγό τον κ. Σπύρο Σπυρίδων. Εάν μπω στην συλλογιστική σας περί Συξέρη, Μωρόπουλου, Μητσοπούλου, Γρίβα ή όποιου άλλου, ένα είναι σίγουρο: Τα στελέχη της «Δύναμης Ενότητας» όταν εκλεγούν ως Δημοτική Αρχή Πόρου δεν θα καταγγέλουν στην αστυνομία και το λιμεναρχείο τους επαγγελματίες, δεν θα απορρίπτουν χρήματα για ώριμα έργα απαραίτητα για το νησί μας ( π.χ διαμόρφωση πλατείας Πούντας), δεν θα καταστρέφουν υποδομές που έχουν δημιουργήσει προηγούμενες Δημοτικές αρχές στο νησί, θα επαναφέρουν τα επιπέδα των υποδομών υγείας τουλάχιστον να έχουμε ασθενοφόρα με μπαταρία κλπ.
  Σίγουρα στο Κ.Ε. Πόρος, εάν λειτουργήσει η ΣΜΥΝ ή Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτών, που είναι εφικτό, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα δοθεί πλούτος στους κατοίκους του Πόρου.
  Η μεταστέγαση υπηρεσιών δηλαδή η εσωτερική μετανάστευσή τους δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο νησί, διότι το ζητούμενο είναι να ανοίξουμε νέες δουλειές.
  Έμμεσο αποτέλεσμα θα έχει και η βελτίωση των ακτοπολοϊκών συγκοινωνιών ιδίως το χειμώνα, που υποφέρει και απο αυτό το νησί μας.
  Θα ήθελα τέλος να σας τονίσω οτι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι ισχυρή και δεν διασπάται με τεχνικές του τύπου «διαίρει και Βασίλευε».
  Σ’οτι αφορά τον Επικεφαλής της «Δύναμης Ενότητας», κ. Σπύρο Σπυρίδων είναι ο ηγέτης της παραταξής μας και εγγυητής της Ενότητας των Δημοτών του νησιού μας.

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΙΒΑΣ
  Μέλος της Δημοτικής Παράταξης
  ”ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

 4. Makis says:

  ΑΠΟ ΤΟ “POROSNEWS” TO 2012

  ΚΕ ΠΟΡΟΣ: Και τώρα τι;
  
  29/08/2012 | Απόψεις, Επικαιρότητα | 3 Σχόλια
  Αν πράγματι φεύγει η Σχολή Λιμενοφυλάκων από το ΚΕ Πόρος, τότε ποιο θα είναι το μέλλον των ιστορικών εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού;
  Κατά καιρούς – και πριν μετακομίσει στον Πόρο η Σχολή Λιμενοφυλάκων – έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για τις εγκαταστάσεις του ΚΕ Πόρος. Έχει ακουστεί ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει παραθεριστικό κέντρο για τους αξιωματικούς του ΠΝ. Έχει ακουστεί ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί οικονομικά και εμπορικά με τη εγκατάσταση καζίνο(!)
  Έχει ακουστεί ότι θα μπορούσε να φιλοξενηθεί Τ.Ε.Ι στις εγκαταστάσεις του, ή να γίνει διεθνές κωπηλατικό κέντρο. Τελευταίοι συνειρμοί προκαλούνται από το άρθρο του Π. Χατζηπέρου για την ανάγκη δημιουργίας Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στον Πόρο.
  Φυσικά, πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΚΕ Πόρος, αρκεί να παραχωρηθούν στην τοπική κοινωνία και να διαχειριστούν από ανθρώπους με όραμα για τον Πόρο, οι οποίοι γνωρίζουν την ιστορία των εγκαταστάσεων και τη συμβολή του Π.Ν. στην παράδοση του νησιού.
  Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε όμως, δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε και κάποια σενάρια, τα οποία η χρονική συγκυρία και κατά περιπτώσεις ο κυνισμός της Πολιτείας, ρίχνουν στο τραπέζι.
  Για παράδειγμα, πόσο απίθανο μπορεί να θεωρείται το σενάριο να υπαχθούν, οι εγκαταστάσεις του ΚΕ Πόρος, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και να δοθούν «πακέτο» με το λιμάνι σε υποψήφιους επενδυτές;
  Επίσης πόσο απίθανο μπορεί να θεωρείται το σενάριο να γίνουν οι εγκαταστάσεις του ΚΕ Πόρος, “κέντρο φιλοξενίας μεταναστών”;
  Πριν λίγο καιρό θα γελούσαμε αν κάποιος μας έλεγε κάτι τέτοιο. Στις μέρες μας, θα πρέπει να επαγρυπνούμε…
  M. Κανατσίδης

 5. Poriotis says:

  Καλά εντάξει. Για να βγει ο Γρίβας να κάνει τέτοιες δηλώσεις πίστεως στον αρχηγό του, τότε μάλλον προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις. Εκτός αν του το ζήτησε ο ίδιος ο Σπυρίδων για να τον πείσει ότι παραμένει πιστός. Αφού ο Σπυρίδων είναι ο αρχηγός γιατί ο Γρίβας τον καπελώνει; Πώς θα επιστρέψει η ΣΜΥΝ ή το κέντρο προπαίδευσης στο Πόρο; Πώς θα βελτιωθούν οι συγκοινωνίες; Ο απλός κόσμος για να σας πιστέψει ξανά θέλει συγκεκριμένες προτάσεις και όχι απλά δηλώσεις. Πείτε μας τι πιστεύετε ακριβώς και θα ψηφιστείτε.

 6. sferos says:

  δεν θα γινεις δημαρχος ποτε οε οε οεεεε !!!!

Σχολιάστε