Σκόρπιες φθινοπωρινές σκέψειςΤα πρωτοβρόχια μας προκαλούν όλων των ειδών τους συνειρμούς. Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπει και εμείς βυθιζόμαστε στη μελαγχολία, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Το νησί πλέον το απολαμβάνουμε μονό εμείς και οι λιγοστοί φθινοπωρινοί επισκέπτες. Οι δύσκολες αυτές μέρες, βρίσκουν τους Ποριώτες μουδιασμένους από κάποιες καταστάσεις, οι οποίες μας έχουν επιβληθεί από ανώτερα κέντρα εξουσίας. Καταστάσεις που μας αγγίζουν – που μας αφορούν. Που αργά ή γρήγορα θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας.
Σε εθνικό επίπεδο μας κυριεύει ο φόβος για το αύριο. Αριθμοί και ποσοστά που σε πολλούς δεν λένε απολύτως τίποτα. Από την άλλη μας κυριεύουν και οι ενοχές μας. Οι ενοχές για την ανοχή που δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, σε κάποια φαινόμενα, και ανθρώπους που μας βόλευαν, αλλά κατά βάθος γνωρίζαμε πως δεν θα μας οδηγούσαν σε happy end.
Σε τοπικό επίπεδο, μια από τα ίδια. Με μια καλοκαιρινή τουριστική σεζόν να μας εγκαταλείπει με φανερά τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Τα ναυτάκια να εκπαιδεύονται πλέον στο κλεινόν άστυ. Τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας να επιβάλουν το πολιτικό και οικονομικό τους “θέλω” σε μια ολόκληρη κοινωνία και μια δημοτική αρχή ανήμπορη να πείσει για τις προθέσεις της. Ανήμπορη να διαχειριστεί καταστάσεις και να μας δείξει το δρόμο.
Όποιος όμως και να ‘ναι αυτός ο δρόμος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος και εμείς θα πρέπει να τον διαβούμε ενωμένοι και συνειδητοποιημένοι.
Ο φετινός χειμώνας είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε μεταξύ μας και να μιλήσουμε. Είναι η ευκαιρία να κοιτάξουμε ίσως για πρώτη φορά το κοινό καλό, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Ο φετινός χειμώνας είναι η ευκαιρία να καταλήξουμε σε πιο στρατόπεδο είμαστε. Ποιο είναι το ΔΙΚΟ μας συμφέρον, σαν πολίτες της Ελλάδας και σαν δημότες του Πόρου.
Πάνω από όλα όμως, ο φετινός χειμώνας θα είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουμε σαν κοινωνία ο, τι δικαιούμαστε. Να αντιληφθούμε πως μπορούμε να κάνουμε όλους αυτούς που με υποτέλεια ξεπούλησαν και ξεπουλάνε τα όνειρα μας, να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους.
Ας το σκεφτούμε…
Μπάμπης Κάνατσίδης
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tσούκας Μπάμπης says:

    Μπράβο Μπάμπη , συμφωνώ απόλυτα . Είναι καιρός να ξυπνήσουμε . Είναι καιρός να βγούν μπροστά ΑΝΔΡΕΣ ικανοί που αγαπάνε τον νησί μας και μπορούν να ηγηθούν και να το αναδείξουν. Ο τόπος μας έχει πολύ ικανά άτομα αρκεί να είμαστε συνειδητοποιημένοι όπως προείπες και να μπορέσουμε να δούμε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για το δικό μας καλό , το δικό μας συμφέρον και το μέλλον των παιδιών μας.

Σχολιάστε