Πόρος, ώρα μηδέν!!!Γράφει ο Δημήτρης Πάνου –
1. Παρακολουθούμε με λύπη αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας και στον ιδιαίτερο τόπο μας. Πολιτικά ξαναβάλαμε το κεφάλι στο βούρκο! Αναπνεύσαμε λίγο το Μάη, αλλά πίσω ολοταχώς! Με τα μνημόνια και τα ευρώ δεν συμμαζεύεται η κατάσταση. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ευρωπαίοι του Νότου και μας ξελασπώνουν, ειδάλλως οι δικοί μας είναι κατά φαντασίαν ασθενείς και απόντες στις μεγάλες ευρωπαϊκές ζυμώσεις. Κάθε λαός με την τύχη του κι εμείς με την ψευτοηγεσία μας. Ο χορός στο βούρκο καλά κρατεί! Ποιος υπολογίζει τις αποικίες;
2. Η Εταιρεία, που μονοπωλεί την επιβατική κίνηση στο Σαρωνικό, πουλάει τα καράβια της κι εξαναγκάζει τους ιθαγενείς να ταξιδεύουν με τα ταχύπλοα, πληρώνοντας διπλά εισιτήρια. Οι επικεφαλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μούγκα και τουμπεκί ψιλοκομμένο! Κουβέντα δεν αρθρώνουν! Φυσικό είναι αυτό, αφού είναι με ψυχή και σώμα υπάλληλοί της. Όμως, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Για πρώτο βήμα να εξαναγκάσουμε την εταιρεία τρεις φορές την εβδομάδα να μεταφέρει τους νησιώτες με μισό εισιτήριο στα ιπτάμενα, πράγμα που γίνεται στην Ύδρα και στις Σπέτσες.Για δεύτερο βήμα ο Πόρος, ο Γαλατάς, τα Μέθανα να βγάλουν δικό τους ιπτάμενο και να το δρομολογήσουν στη γραμμή για να σπασουν τον τσαμπουκά του μονοπωλίου. Επειδή το ίδιο βιολί συνεχίζεται στα οχηματαγωγά Πόρου-Γαλατά, έφθασε η ώρα να δρομολογηθεί Δημοτικό οχηματαγωγό, για να παύσει ο αποκλεισμός του Πόρου.
3. Φέτος στον τόπο μας, που ο Θεός τον έφτιαξε ευλογημένο αλλά εκτοπίστηκε από το διάβολο, συμβαίνουν πολλά ωραία! Έχουμε την πρώτη βιομηχανία στην περιοχή μας, τη σκατοβιομηχανία Πόρου-Γαλατά! Είκοσι χρόνια τρώνε άπαντες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Νομάρχες, Περιφερειάρχες κι εθνικοί εργολάβοι! Το σύγχρονο γεφύρι τους Άρτας που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν! Το δίκτυο κλάταρε, θέλει να φάει περισσότερα Δημοτικά και Κρατικά χρήματα και γι αυτό η κόντρα ποιοι θα εκτελέσουν το έργο. Πόσα κονδύλια ελληνικά κι ευρωπαϊκά έχει καταβροχθίσει ο αχόρταγος βιολογικός σταθμός Πόρου-Γαλατά; Ίσως να μας το διελευκάνει η τρόικα! Πιστεύω ότι μία είναι η λύση! Να επέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και ο κ. Εισαγγελέας να μαζέψει όσους είχαν νταραβέρια με το έργο. Να τους ανακρίνει και να τους παραπέμψει όπου δει, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους Λιμενικών Ταμείων, Νομάρχες, Περιφερειάρχες κι εθνικούς εργολάβους! Έχουμε γίνει εθνικώς και παγκοσμίως ρεζίλι των σκυλιών! Τέρμα πια η κοροϊδία! Επιπλέοντα λύματα=Πόρος, ώρα μηδέν!
4. Σκουπίδια! Η φιλοσοφία της Μαφίας στην Αμερική είναι: «Αγοράζουμε νύχτα, γιατί ψωνίζουμε τσάμπα, με πρώτα ψώνια τα σκουπίδια!». Έτσι έχει διακριθεί! στον τομέα συγκομιδής κι επεξεργασίας των απορριμμάτων. Αυτή τη δόξα της αμερικάνικης Μαφίας τη ζήλεψαν στην Ελλάδα η Κρατική, η Αυτοδιοικητική και η Ιδιωτική Μαφία συλογής κι επεξεργασίας των σκουπιδιών. Αντί η μεγάλη ποσότητα των απορριμμάτων να επεξεργάζεται στη βάση, δηλ. σε επίπεδο οικίας ή κοινότητας, κι ελάχιστα να πηγαίνουν στις κρατικές και ιδιωτικές χωματερές, γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή, τα σκουπίδια του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών δεν διαλέγονται στο χώρο παραγωγής τους, αλλά όλα ακατέργαστα σε μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στην Αθήνα. Εκατοντάδες άσκοπα χιλιόμετρα μεταφοράς, γιατί βολεύει το σύστημα! Το διεφθαρμένο Κρατικό και Αυτοδιοικητικό καθεστώς θέλει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών για να επιζήσει! Πώς θα αρπάξουν τα λαμόγια τις μεγάλες ελληνικές κι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις; Έτσι, καταντά να κοστίζουν περισσότερο τα μεταφορικά στο σύνολό τους από το κόστος συγκομιδής. Θέλουν το τεράστιο κόστος στην καθαριότητα, ώστε να γίνει τελικά ασύμφορη για τους Δήμους κι ένεκα τούτου να την παραδώσουν στην Ιδιωτική Μαφία, που περιμένει με το δίκανο στη γωνία. Πρέπει να χρεωκοπήσουν οι Δήμοι, για να γίνουν υποχείρια αυτών που κατεργάζονται άνομα σχέδια για την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας και βρίσκουν τέτοιους Δήμους σαν το Δήμο του Πορου που μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, λόγω της ευφυίας του Δημάρχου του, ως ιδανικό περαματόζωο. Να σταματήσει αμέσως αυτό το παραμύθι της μεταφοράς των σκουπιδιών από τα νησιά στη Φυλή ή στην Κερατέα. Είναι απάτη και οδηγεί στη χρεωκοπία των νησιωτικών Δήμων και της Τροιζηνίας. Υπάρχουν τόσοι χώροι και τόσα πεθαμένα νταμάρια δίπλα μας που μπορούν να γίνουν τόποι υποδοχής και υγιεινής ταφής των σκουπιδιών. Πολίτες του Δήμου Πόρου και πάσης Τροιζηνίας, η Μαφία είναι προ των πυλών και ο Δήμαρχος τη σιγοντάρει. Να μας πουν τι έξοδα έχουν κάνει για την καθαριότητα τα τελευταία χρόνια! Πόσα κόστισε η αποκατάσταση των χωματερών και ποιοι τα πλήρωσαν ενώ τις ξαναβρωμίζουν πάλι! Δεν αντέχουμε άλλα δημοτικά τέλη!
5. Υπάρχει μια Τουριστική Επιτροπή κι ένα Λιμενικό Ταμείο. Πολλά λόγια κι έργο μηδέν! Ο Πόρος συνεχίζει να είναι βρώμικος σκοπίμως. Και τώρα, που ήρθε το καλοκαίρι, μας λέει ο υποτιθέμενος Δήμαρχος ότι δεν έχει λεφτά για να καθαρίσει το νησί, ενώ τα άλλα νησιά του Σαρωνικού είναι πεντακάθαρα. Όπως φαίνεται το θέλει βρωμιάρικο και δεν τον ενδιαφέρει ο τουρισμός Αρκετά το βρώμικο παιγνίδι με την καθαριότητα! Μία είναι η πρότασή μας: Οι πολίτες να πάνε τις γεμάτες με σκουπίδια σακούλες τους στην πόρτα του Δημαρχείου. Αν θέλουν βρωμιά, θα την έχουν στα πόδια τους! Αρκετά! Η καλύτερη κι εντιμότερη λύση είναι να παραιτηθούν, γιατί είναι παντελώς άχρηστοι!
6. Τους έπιασε το μαράζι φέτος να καθαρίσουν τον Πόρο και τις ακτές μας! Σύλλογοι, παρασύλλογοι και υποσύλλογοι φόρεσαν τα καλά τους και καθάρισαν τις παραλίες μας. Προηγουμένως, όμως, φρόντισαν να διαφημίσουν σ΄όλη την Ελλάδα ότι είμαστε βρωμιάρηδες και ότι πρέπει να κάνουμε λίφτιγκ, να πλυθούμε λίγο. Μπράβο και πάντα τέτοια! Πέντε δράμια μυαλό δεν υπάρχει; Μήπως εκτός από το κουτόχορτο που τρώμε, πίνουμε και το κουτόνερο; Η καθαριότητα είναι σοβαρότατο θέμα και δεν μπορεί να παίζει με αυτήν ο καθένας. Είναι δουλειά του Δήμου και του Κράτους και υποκατάστατα δεν χρειάζονται.
7. Βγήκε και η απόφαση του δικαστηρίου για τα ιχθυοτροφεία! Ο πέλεκυς του νόμου έπεσε αμείλικτος, ως καταπέλτης, γιατί, ενώ έκαναν υπερεκμετάλλευση, ξέχναγαν να καθαρίσουν το βυθό και τις ακτές. Πιστεύω να βάλουν μυαλό και να σταματήσουν το παραμύθι ότι, επειδή ενισχύουν ομάδες και συλλόγους, πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Όμως, έπρεπε να τιμωρηθούν κι αυτοί που τους ανέχονταν τόσα χρόνια, οι ηθικοί αυτουργοί, Δημαρχέοι, Λιμεναρχέοι, Νομαρχέοι, Περιφερειαρχέοι! Με τις δικές τους πλάτες αλώνιζαν και δεν έδιναν λογαριασμό σε κανέναν. Καιρός ήταν να σπάσει το απόστημα και με τη μαχητικότητά μας το πετύχαμε! Αξιότιμοι Κύριοι των ιχθυοτροφείων, καλές δολειές και σεβασμό στο νόμο και στο περιβάλλον! Η κοινωνία μας άλλαξε! Μηδενική ανοχή στην υποβάθμιση των ακτών και των θαλασσών μας!
8. Η Δημόσια υγεία έχει διαλύθεί! Από το Τζάνειο έχουν αποχωρήσει 150 στελέχη και δεν έχουν αντικατασταθεί!Το υπαρχον προσωπκό με αυταπάρνηση τα βγάζει πέρα!
9. Ενώ έχουμε ευλογημένο τόπο, ο πληθυσμός της Τροιζηνίας φθίνει. Φταίει η ανικανότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτυχημένα άτομα, τα οποία εκλέγονται συνεχώς! Ας πάρουμε την τύχη στα χέρια μας! Να ρωτήσουμε ειδικούς τι μπορεί να παράγει η περιοχή μας και να επιδοθούμε σε νέες καλλιέργειες. Ήδη έχουμε προτείνει φαρμακευτικά φυτά:αλόη, ρίγανη, ινδική κάναβη, στέβια και άλλα.Πρέπει να ξυπνήσουμε! Από τη μεγάλη κρίση της πατρίδα μας μπορεί να προκύψει μια μεγάλη ευκαιρία! Αρκεί να θέλουμε και τη λύση θα τη βρούμε όσο και να ματώσουμε! Η νύχτα κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα αρχίσει να ξημερώνει, για να ανατείλει ο ήλιος. Θα είμαστε έτοιμοι!
10. Στο επόμενο διάστημα οι Τράπεζες με τα τοκογλυφικά τους δάνεια και η εφορία με τους δυσβάσταχτους φόρους, που είναι αδύνατο να πληρωθούν, έχουν στο στόχαστρο τον Ελληνικό λαό, με σκοπό να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία του: μικρή, μεσαία και μεγάλη. Εκτός από την αρπαγή της κρατικής περιουσίας, έχουμε πλέον υλοποίηση σχεδίων και για τη λεηλασία της ιδιωτικής. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία δεν έγινε τέτοια επέλαση ανόμων συμφερόντων! Εμείς τι κάνουμε; Θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα και θα σκύψουμε το κεφάλι ή όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, θα τους τσακίσουμε;
Η Μαρδίτσα η Βασιλά έφυγε! Ο Πόρος έγινε φτωχότερος! Καλό ταξίδι!

Πόρος-Πειραιάς 17 Ιουλίου 2012

Δημήτριος Ν. Πάνου- Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Τηλ:6975855996 – email:dimitris.panou@gmail.com
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πολύ κουβέντα για τα σκουπίδια και την βρωμιά στον Πόρο (και αλλού).

  Ναι – είναι δισφήμηση.

  ΟΜΩΣ – καμία λέξη για την ανακυκλώση!

  Πέρασα τον Φλεβάρη από το νησί Ελ Χιέρρο στην Ησπανία. Πεντακαθαρό και όχι μόνο σε κάθε χωριό υπήρξαν κάδοι για την ανακυκλώση άλλα και σε όλα τα αξιοθεάτα.

  Μικρό νησί… Ναι – και μέχρι αεροδρομίο έκανε…

  Ωραία περιπημένα μονοπάτια, σηματοδότηση και πληροφορίες παντού…

  Και στο ιστορικό μέρος του Σαρωνικού που ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός;

  Παρανομές χωματερές… Μονοπάτια καταστρέφουν με δρόμους που δεν τους χρειάζεται κανένας (π.χ. Καμένη Χώρα – Πάνω Μούσκα)..

  27 χρόνια ζώ τον Σαρωνικό κόλπο. Καμία προόδος.

  Παρακμή.

Σχολιάστε