Παναγιώτης Ρέππας: Τα προβλήματα τω νησιών θα έπρεπε να είχαν λυθεί χθες…panrepasΓράφει ο Παναγιώτης Ρέππας* –  

Τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα πρέπει να αποτελέσουν το διακύβευα ενόψει των εκλογών της Κυριακής είναι πολλά, και θα πρέπει η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές αυτές να δρομολογήσει άμεσα λύσεις ενόψει και της θερινής περιόδου.

Το βασικό πρόβλημα της ακτοπλοΐας. Η κοινή επιστολή των δημάρχων Πόρου, Ύδρας και Σπετσών προς την πλοιοκτήτρια εταιρία επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση πρέπει να ενισχυθεί να βελτιωθεί και να δώσει επιτέλους στα νησιά μας πρωταρχικό ρόλο, καθώς μια ανάσα από τον Πειραιά και γενικότερα από το λεκανοπέδιο, και όμως η πρόσβαση ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη και ορισμένες φορές αδύνατη. Συχνές βλάβες στα ταχύπλοα είναι το μόνιμο πρόβλημα, και τα νησιά μας είναι σχεδόν αποκομμένα από την θάλασσα με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Βέβαια οι εφοπλιστές που εξυπηρετούν την γραμμή κάνουν κάποια δειλά βήματα για να ικανοποιήσουν τους δημάρχους αλλά κυρίως τους δημότες και τους επισκέπτες των νησιών. Η ενίσχυση της γραμμής με ένα καταμαράν είναι κάτι αλλά δεν λύνει το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζει επ ουδενι την αυξημένη κίνηση που θα αρχίσει να παρουσιάζεται τους επόμενους μήνες όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Όλοι εμείς που ζητούμε την ψήφο των κατοίκων των νησιών θα πρέπει να ιεραρχήσουμε την σειρά των προβλημάτων και να τοποθετήσουμε ως πρώτο θέμα τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης σε νησιά όπως ο Πόρος.

Δεν είναι δυνατόν τους καλοκαιρινούς μήνες νησιά όπως ο Πόρος μια ανάσα από τον Πειραιά να εξυπηρετούνται ελλιπώς και τώρα το χειμώνα οι συχνές βλάβες να βγάζουν εκτός δρομολογίων τα ελάχιστα πλοία που κάνουν αυτά τα δρομολόγια.

Όσον αφορά τον Πόρο, το θέμα των πλημμυρών που πρόσφατα έπληξαν το νησί και δημιούργησαν ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Χρειάζονται άμεσα νέες μελέτες για την σωστή απορροή των υδάτων, τουλάχιστον στο οδικό δίκτυο που αποτελείται από χωματόδρομους και εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, θα πρέπει να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να γίνουν αλλά και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι μελέτες αυτές ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες εικόνες. Χρειάζονται να γίνουν από την αρχή όπου υπάρχει ανάγκη όπως στον οικισμό του Ασκελίου για παράδειγμα περιβαλλοντολογική μελέτη, η μελέτη για την κλίση του εδάφους και την απορροή των υδάτων, γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για το που θα πάνε τελικά τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από το βουνό. Νέοι άνθρωποι νέες ιδέες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα έπρεπε να είχαν λυθεί χθες και όχι να περιμένουμε κάθε φορά να τα θέτουμε σε κάθε προεκλογική περίοδο που έχουμε μπροστά μας.

*Ο Παναγιώτης Ρέππας είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά & Νήσων με την Νέα Δημοκρατία.

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σπυρος says:

    αλλος ενας αδιαφορος, αοσμος και αχρωμος δαπιτης που πλασαρει τον εαυτο του σαν νεο αιμα με φρεσκιες ιδεες.
    Που ησουνα ρε μαστορη τοσα χρονια που τα ζουμε τα προβληματα που λες? Που ησουν οταν το κομμα σου μας τα δημιουργουσε? Τραβα να βρεις καμια δουλεια τωρα

  2. kwstas says:

    Θα φας μαυρο αγορακι μου που θα ειναι ολο δικο σου!!

Σχολιάστε