Ο Σάββας Αθανασίου για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Πόρουo Σάββας Αθανασίου

Δήλωση του επικεφαλής τής δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» κ. Σάββα Ν. Αθανασίου:«Οι τραγελαφικές ιστορίες που διαδραματίζονται στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, όσον αφορά στην ανακήρυξη των συνδυασμών και την κατανομή των εδρών, καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προχειρότητα με την οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται ο «Καλλικράτης». Η παρέμβαση της ΤΕΔΚΝΑ και της ΚΕΔΚΕ είναι αυτονόητη πλέον, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα σε πολλούς Δήμους της χώρας. Άλλωστε αυτό που ζούμε στην Τροιζηνία, είναι μια μικρογραφία, για το τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί τρεις αποφάσεις για τον Δήμο Τροιζήνας και ήδη εντοπίστηκε λάθος και στην ανακήρυξη του Δήμου Πόρου. Με δήλωση συμπαρίσταμαι στον κ. Δημήτρη Πάνου, ο οποίος, παρότι εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, το Πρωτοδικείο, δεν τον ανακήρυξε. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας, επισημαίνω:

Τα σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων ήταν 2.730 ψήφοι. Με δεδομένο ότι ο πρώτος συνδυασμός πήρε πάνω από το 60% και ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων είναι 17 (δέκα επτά) η διαδικασία κατανομής προκύπτει από την σχετική διάταξη ως εξής: Ο πρώτος συνδυασμός του κ. Στρατηγού πήρε 1.752 ψήφους και εκλέγει 10 έδρες από την πρώτη κατανομή και έχει υπόλοιπο 142 ψήφους και παίρνει και την 11η έδρα. Ο δεύτερος συνδυασμός του κ. Δημητριάδη πήρε 838 ψήφους και εκλέγει πέντε (5) έδρες από την πρώτη κατανομή και έχει υπόλοιπο 30 ψήφους. Ο τρίτος συνδυασμός, , πήρε 140 ψήφους και έχει το δεύτερο μεγαλύτερο υπόλοιπο για την έβδομη έδρα, που δικαιούται η μειοψηφία. Το εκλογικό μέτρο είναι 161, ωστόσο, σύμφωνα με την νομοθεσία ( Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικό Τυπογραφείο, Σεπτέμβριος του 2010), στη σελίδα 69 αναφέρει σαφώς:
«Καινοτομία του νέου συστήματος είναι ότι η έδρα λαμβάνει και ο συνδυασμός με τα μεγαλύτερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα ψήφων και όχι, μόνο αυτός που έχει λάβει αριθμό ψήφων ίσο με το εκλογικό μέτρο. Με το δικαιότερο αυτό τρόπο επιτυγχάνεται η εκπροσώπηση συνδυασμών που έλαβαν ικανό αριθμό ψήφων σε εκλογικές περιφέρειες, αλλά στο σύνολο του δήμου δεν μπόρεσαν να λάβουν το εκλογικό μέτρο».
Σας επισημαίνω ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι ο συνδυασμός του εκλέγει έδρα, έναντι 5 του δεύτερου συνδυασμού και 11 του πρώτου».

Έτσι, αυτοδίκαια πρέπει να εκλεγεί ο Δημήτρης Πάνου».
Σχολιάστε