Ο νόμος της ζούγκλας…Το σημερινό επεισόδιο στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστές τον Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, τη Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να καταδείξει τη βαθύτατη κρίση αξιών, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Το γεγονός, δίχως αμφιβολία, σόκαρε όλη την Ελλάδα και εισήγαγε νέα «ήθη» στον πολιτικό λόγο. Η χειροδικία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα, για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έπειτα γιατί η χειροδικία του εκπροσώπου της Χ.Α. κατευθύνθηκε προς δύο γυναίκες και τέλος γιατί οι δύο αυτές γυναίκες εκπροσωπούν δυο κόμματα που δεν βρέθηκαν ποτέ στην εξουσία.
Τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη σχολιάζονται ποικιλοτρόπως σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκεί εξελίσσεται το δράμα των συνεπειών τις χειροδικίας του. Πιτσιρικάδες που ούτε καν ψηφίζουν, επικροτούν τις πράξεις του χρησαυγίτη εκπροσώπου. Τη βία που αν συνέβαινε στο ίδιο τους το σπίτι, τα παιδιά αυτά, θα είχαν ανάγκη την αλληλεγγύη όλων μας.
Το κόμμα που κατηγορεί τα τηλεοπτικά κανάλια σαν πορνοκάναλα, τα οποία διαφθείρουν την Ελληνική νεολαία, έρχεται να ποτίσει με βία και μίσος τους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας. Τα νέα παιδιά, βλέπουν στο πρόσωπο του χρυσαυγίτη πολιτικού, τον Τσακ Νόρρις του πολιτικού μας συστήματος. Κάπου εκεί θα πρέπει να παρέμβουν οι γονείς και να βοηθήσουν να σταματήσει εδώ η κατρακύλα της Ελληνικής κοινωνίας, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το γεγονός με την απαραίτητη σοβαρότητα, τότε δυστυχώς δημιουργούμε γενιά γενίτσαρων, σε ένα σκηνικό βίας, που στήνεται μεθοδικά, από σκοτεινά κέντρα εξουσίας, με την τακτική του διαίρει και βασίλευε…
Δυστυχώς ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ, όλο αυτό τον καιρό, λειτούργησε ανασταλτικά στη διάδοση των ιδεών και του ήθους αυτής της παράταξης.
Σήμερα το πρωί, ο θερμοκέφαλος εκπρόσωπος της Χ.Α., ήρθε να «χύσει την καρδάρα με το γάλα».
Μέσα από το Porosnews είχαμε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή, επιεικώς, ως κόμμα χωρίς εμπειρία και δίχως τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Ως κόμμα που άντλησε τη δύναμη του, από θυμωμένους έλληνες που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ τους με την πολιτική. Η κίνηση του εκπροσώπου της, έρχεται να μας δικαιώσει…

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
«Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Κασιδιάρης. Να τον χαίρεται η μάνα που το γέννησε» δήλωσε μετά η κ. Κανέλη, έχοντας σημάδια στο πρόσωπο από τις γροθιές. Σύμφωνα με την κ. Κανέλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε και τον αρχισυντάκτη της εκπομπής.
ΣΥΡΙΖΑ
«Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί» σχολίασε μέσω twitter ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!» γράφει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
ΚΚΕ

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι», δήλωσε η κ. Κανέλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό. «Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους» πρόσθεσε.
Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
«Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού.
Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
“Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου”, τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.
Και συνεχίζει: “Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία.
Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας.
Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης.”
ΠΑΣΟΚ
«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός “κύριος”, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου.
Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο», σημείωσε παρεμβαίνοντας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συνέχισε. «Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπούν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές».
ΛΑΟΣ
«Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Γ. Πολύδωρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:: «Η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτού της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωΐ στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα. Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα, για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης».
ΕΣΗΕΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί, είναι επικίνδυνοι, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης για το σημερινό επεισόδιο ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.Εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».
«Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Δυστυχώς από την μία λόγω της λάθος προβολής από τα ΜΜΕ και από την άλλη από την θεώρηση του κόσμου να έχει την Χρυσή Αυγή μέσα στη βουλή όποιες και αν είναι οι συνέπειες, ενισχύει τις λάθος εντυπώσεις για την ουσία του συμβάντος.

    Αυτό που ήταν η ουσία είναι το τι προηγήθηκε πριν τα χαστούκια, δηλαδή το ποτήρι νερό προς την κα Δούρου με αφορμή ένταση στον διάλογο που είχε προηγηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν να φανεί το φασιστικό πνεύμα του κόμματος που προτιμάει τη βία και την καταστολή από τον διάλογο.

    Αν κάποιοι σκέφτηκαν κάλα τους έκανε, να αναρωτηθούν: Τα έβαλε όντως με τους σωστούς ανθρώπους; Το γέγονός ότι η κα Δούρου και το κόμμα της είναι διαμετρικά αντίθετα σε αυτούς που μας έχουν φτάσει ως εδώ, δεν σημαίνει πως όσοι επιμείνουν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, επιθυμούν την επιστροφή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα παλιά τους επίπεδα και τακτικές;
    Γιατί δεν είδα τη Χρυσή Αυγή να χτυπάει τη διαφθορά, αλλά μάλλον κατά λάθος να χτυπάει τους υποψήφιους αντιπάλους της.

Σχολιάστε