Οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει, ηλίθιοι, δοκεί μοι είναι“Οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει, ηλίθιοι, δοκεί μοι είναι.” Αριστοτέλης (Νικομάχεια.1126 α 14)

(Μτφρ. Όσοι δεν οργίζονται για όσα πρέπει, ηλίθιοι, μου φαίνεται ότι είναι.)

Φωτογραφία λήψης Αύγουστου 2017.

Μήπως κάποιος επαΐων μπορεί να με πληρορήσει γιατί ξηλώνουμε αυτήν την άσφαλτο;

Η άσφαλτος είναι 30-40εκ. πάχος και είναι πατημένη 20-30 χρόνια. Σταθερή. Χωρίς γούβες, χωρίς πρόβλημα.

Γιατί την ξηλώνουμε;

Αλλά ωφέλιμη θα ήταν και  μια εξήγηση από κάποιον ιθύνοντα ‘’ νου’’. (Ή χωρίς).

Και μιας και μπήκε πάλι το θέμα να διατυπώσω μερικές ερωτήσεις:

  1. Απ’ ότι κυκλοφορεί ανεπισήμως, το ‘’έργο’’ δεν θα φτάσει μέχρι το Γαλατά μήπως και τύχει καμμιά αναποδιά και τρέχουμε.
  2. Σ’ αυτήν την περίπτωση έχει γίνει κάποια αναμόρφωση μελέτης; Και αν ναι, τα τεχνικά έργα που βλέπουμε να γίνονται στο κομμάτι που ανασκολοπίζεται τώρα, προβλέπονταν από την αρχική μελέτη ή προστέθηκαν στη νέα ώστε ο προϋπολογισμός να φτάσει τον αρχικό;
  3. Είναι αλήθεια ότι το έργο απεντάχθηκε από τα προγράμματα της Ε.Ε. και ότι πρέπει να πληρωθεί από τον Εθνικό προϋπολογισμό για να τελειώσει; Δηλ. ότι θα πρέπει να το πληρώσω ολόκληρο ΕΓΩ; (Εδώ να εξηγήσω γιατί χρησιμοποιώ το ΕΓΩ αντί το ΕΜΕΙΣ: Γιατί το ΕΜΕΙΣ υποχωρεί κατανικημένο από το ΕΓΩ. Αν δηλ. κάποιος βάλει το χέρι του στην τσέπη μας για να μας πάρει 1 Ευρώ, θα του το αρπάξουμε και: ‘’Άσ το κάτω ρε το Ευρώ ΜΟΥ. Αν όμως κάποιος βουτήξει μια μεγάλη κουτάλα στο Δημόσιο κορβανά και αρπάξει όσα εκκατομύρια μπορέσει, εμείς παρακολουθούμε ”μη οργιζόμενοι……”!!!)                                                                                                     Γιατί απεντάχθηκε;
  4. Το ξήλωμα της ασφάλτου που αποτελεί Δημόσια περιουσία δηλ. δική ΜΟΥ (με την έννοια που είπαμε) είναι νόμιμο; Γιατί ηθικό δεν είναι.

Είναι βέβαιο ότι το σύνολο των Τροιζηνίων είμαστε ”οργισμένοι” δηλ. μη ηλίθιοι, αλλά να δούμε οι επώνυμοι που έχουν την ευχέρεια και να παρεμβαίνουν δημοσίως τι τρόπο θα επιλέξουν να κάνουν γνωστή την άποψή τους.

 

Τάσος Γκούμας.

 
Σχολιάστε