Οι εκλογές πίσω από τους αριθμούς…Πολλά γράφτηκαν, ακούστηκαν και ειπώθηκαν τον τελευταίο μήνα ελέω προεκλογικής περιόδου. Από χθες τα “μαχαίρια” ξαναμπήκαν στις θήκες τους και από την 1η του νέου έτους ξεκινάει η δουλειά στο νέο, ανανεωμένο δημοτικό συμβούλιο.
Το μήνυμα της κάλπης μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Θα ήταν λάθος να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα, αποκλειστικά με βάση τα ποσοστά της 7ης Νοεμβρίου και να μιλήσουμε για θρίαμβο του Δημάρχου και βαριά ήττα του Γιάννη Δημητριάδη.

Καθαρά ο Στρατηγός αλλά…

Αναμενόμενη η επανεκλογή του. Με την αποχή να πλησιάζει το 40%, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στρατηγός αύξησε το ποσοστό του κατά 0.5% περίπου, παρ’ ότι πήρε 286 ψήφους λιγότερους, από τις εκλογές του 2006.
Αυτό το γεγονός, θα πρέπει να τον προβληματίσει ιδιαίτερα, γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτό το σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων, πήγε από την άλλη πλευρά ή έδειξε την δυσαρέσκεια του, με την αποχή από τις κάλπες.
Όπως και να έχει, η επερχόμενη θητεία του, αναμένεται δύσκολη, έχοντας μπροστά του – εκτός από τη νέα πολιτική δύναμη- νέες αρμοδιότητες και προκλήσεις και με δεδομένο ότι η χώρα μας περνάει μια κρίσιμη περίοδο.

Η ευκαιρία του Δημητριάδη…

Από την άλλη, στο σύνολο της, η αντιπολίτευση συγκέντρωσε 183 λιγότερους ψήφους από το 2006. Ο συνδυασμός όμως του Γιάννη Δημητριάδη, με νέους και άφθαρτους ανθρώπους, ξεπέρασε κατά πολύ τόσο τον συνδυασμό Αλιφέρη – Χατζιπέρου, όσο και τον συνδυασμό Γρίβα – Δρούγκα. Ανθρώπων έμπειρων και “ψημένων” στην πολιτική σκηνή του Πόρου.
Ο Δημητριάδης – που δέχθηκε τον τελευταίο μήνα πόλεμο λάσπης (χωρίς προηγούμενο) και χλευάστηκε από μερίδα του τύπου και από ανθρώπους “εγνωσμένης αξίας και δημοτικοπολιτικής ουδετερότητας” οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα μάζευε λιγότερους ψήφους κι από αυτούς του Δημήτρη Πάνου – θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό, αν είχε μεθοδεύσει την κάθοδο του νωρίτερα κι αν έπαιζε το “χαρτί” των συμμαχιών, που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ωστόσο το 31% που συγκέντρωσε, μεταφράζεται ως ικανοποιητικό ποσοστό (από τους γνώστες της τοπικής πολιτικής) κι αν δουλέψει με συνέπεια τα επόμενα 3,5 χρόνια, αποκτήσει εμπειρία και τιμήσει τόσο τους συνεργάτες του, όσο και τους δημότες που τον εμπιστεύθηκαν, τότε σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

Απογοητευτικό το ποσοστό Πάνου…

Με σημαία τον ρομαντισμό, την ανιδιοτέλεια και τις πολιτικές αξίες του, ο Δημήτρης Πάνου δεν κατάφερε να πείσει τους Ποριώτες.
Αν και έπαιξε τίμια, το ψηφοδέλτιο του δεν συμπεριλάμβανε “δυνατούς παίχτες” και ο προεκλογικός του αγώνας, ήταν πρόχειρα σχεδιασμένος. Το σημαντικό για αυτόν, ήταν ότι κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο κι αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να αφήσει το πολιτικό στίγμα του και να κερδίσει αυτό που δεν κατάφερε τον τελευταίο μήνα. Την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.
Σχολιάστε