Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον του Πόρου για τα επόμενα τριάντα χρόνια10172726_759607184069667_404392351287438948_nΓράφει ο Γιάννης Τσάμης –

Ενώ σε ολόκληρη την χώρα ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, η δική μας πορεία στον κλάδο είναι φθίνουσα.

Όσο η πορεία μας παραμένει φθίνουσα οι πιθανότητες να γίνουμε βιομηχανική ζώνη αυξάνονται.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού είναι πλέον ευάλωτοι σε άλλου είδους συνεργασίες που καμιά σχέση με τον τουρισμό δεν έχουν. Δεν βλέπουν ακόμη το πρόβλημα γιατί φαίνεται πως έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα προβλήματα που απορρέουν από τις λάθος συνεργασίες τους, χαμηλότερα στους αδύναμους κρίκους.

Μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και μικρές κλείνουν ή πρόκειται να κλείσουν παρά τις προσπάθειες των ιδιοκτητών για το καλύτερο. Χρήματα από το υστέρημα χρόνων ρίχνονται για να  βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, τιμές χαμηλώνουν, ό,τι μπορούν κάνουν και παρόλα αυτά η κατάσταση φαίνεται πως δύσκολα αναστρέφεται.

Ποιος φταίει λοιπόν;

Ο Πόρος έχει καταντήσει βαρίδι για την ελληνική οικονομία και αυτήν τη στιγμή καλείται να αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα πάρει.

Φίλοι μου είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για το νησί μας και θα καθορίσουν το μέλλον του για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Οι προπαιδεύσεις του ΠΝ αποκλείεται να επιστρέψουν, αν και για μένα είναι μια δοκιμασμένη, λάθος συνταγή.

Πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις που να δείχνουν ξεκάθαρα σε όλους και προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Πόρος μας, κάνει σοβαρή στροφή προς την ανάπτυξη του τουρισμού.

Προσωπικά δεν οραματίζομαι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα με τον τουρισμό να δουλεύουν μια-δυο φορές το μήνα.

Ρωτήστε αυτούς που δραστηριοποιούνται στους βοηθητικούς κλάδους να σας πουν πως ζουν χρόνια τώρα.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στον τουρισμό καλυτέρα απ´ ότι θα τα κατάφερναν αλλού είδους κλάδοι στο νησί μας.

Έτσι λοιπόν αυτό που χρειάζεται το νησί μας είναι να αλλάξουμε την πορεία του. Αλλαγή πορείας!

*Ο Γιάννης Τσάμης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αλλαγή Πορείας.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. κε Τσάμη , χάρηκα για τα όσα γράφεις για τον τουρισμό.
    Τώρα λοιπόν που όλοι είμαστε ποιο ήρεμοι θα ‘ηθελα να ακούσω κάποιες υποδείξεις που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει καλύτερη οπτική γωνία στον επισκέπτη.

    Ευχαριστώ

Σχολιάστε