Οι απειλές και οι εκφοβισμοί βασίζονται σε μια μπλόφα…giandimΓράφει ο Γιάννης Δημητριάδης –

Λίγες µέρες πριν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου, θα αναφερθώ στο τελικό δίληµµα που θα αντιµετωπίσουν πολλοί από τους ψηφοφόρους πριν πάρουν την τελική τους απόφαση: θα ψηφίσουν ελεύθερα ή θα υποκύψουν στην τροµοκρατία και τις απειλές;

∆υστυχώς το δίληµµα αυτό δεν είναι θεωρητικό, αλλά ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα που επικρατεί τη στιγµή αυτή στο νησί µας. Μπροστά στη διαφαινόµενη εκλογική του ήττα, το σύστηµα των συµφερόντων που προσπαθεί να µείνει γαντζωµένο στην εξουσία, παίζει το τελευταίο του χαρτί: την τροµοκράτηση των πολιτών. «Η κάθε επιλογή έχει το κόστος της. Ελπίζω κάποιοι και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, να µπορούν να το αντέξουν…» έγραψε ένας ανώνυµος σχολιαστής στον διάλογο που αναπτύσσεται στο διαδίκτυο, αναφερόµενος στα πρόσωπα που «τόλµησαν» να θέσουν υποψηφιότητα µε την Αλλαγή Πορείας, ή να την υποστηρίξουν. Στην «πιάτσα» συµβαίνουν και ακούγονται και άλλα, όπως απειλές για δουλειές που θα χαθούν, για προµηθευτές που θα κοπούν –ή κόπηκαν ήδη- από διαπλεκόµενες επιχειρήσεις, για εξώσεις που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κάνουν σε ενοικιαστές τους, δέκα µέρες πριν τις εκλογές κ.α.

∆εν θα ηθικολογήσω λέγοντας ότι οι νοοτροπίες αυτές πρέπει να τιµωρηθούν και ότι είναι καταδικαστέες. Αυτό είναι προφανές, αλλά δεν είναι αυτό το επιχείρηµά µου για να ενθαρρύνω τους πολίτες να τις αποδοκιµάσουν (τι να την κάνεις την ηθική διάσταση του θέµατος, αν ο ανήθικος αντίπαλός σου είναι πράγµατι σε θέση να σε πλήξει βάναυσα…).

Το επιχείρηµά µου είναι απολύτως κυνικό και ρεαλιστικό: Οι πολίτες πρέπει να τιµωρήσουν τις νοοτροπίες αυτές επειδή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από αυτές. Οι απειλές και οι εκφοβισµοί σήµερα στον Πόρο βασίζονται σε µία µπλόφα: την µπλόφα ότι αυτοί που τις εκτοξεύουν θα έχουν και αύριο την εξουσία. Όµως, η αλλαγή που έχει συντελεστεί στη βούληση του εκλογικού σώµατος είναι πλέον εδραιωµένη και είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία που επιθυµεί να δώσει τέλος στην κατρακύλα των τελευταίων δεκαετιών είναι συντριπτική.

Εποµένως, η τροµοκρατία και οι απειλές βρίσκονται στον αέρα και οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και δεν έχουν κανένα λόγο να µην ψηφίσουν ελεύθερα αυτό που επιθυµούν.

Σε σχέση µε τα παραπάνω, θα ήθελα να κάνω και µια ειδική αναφορά στους υπαλλήλους του ∆ήµου, οι οποίοι εκτός από τροµοκράτηση υφίστανται και πρωτοφανή ανελευθερία έκφρασης. Οι άνθρωποι αυτοί, όχι µόνο ανησυχούν για τη δουλειά τους, αλλά σχεδόν τους απαγορεύεται να εκφραστούν θετικά υπέρ µας ή ακόµα και να µάς µιλήσουν δηµοσίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τα έγγραφα αιτήµατά µας από το Νοέµβριο του 2013 και παρά τις υποµνήσεις µας, ο Πρόεδρος του Σωµατείου τους δεν απάντησε στην πρόσκλησή µας για συνάντηση, ισχυριζόµενος προφορικά ότι δεν θέλει κανείς να προσέλθει. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν µια συνοµιλία µαζί µας, αλλά φοβούνται να την κάνουν για να µην υποστούν τις συνέπειες. Βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία να απευθυνθώ σε όλους και να τούς πω ότι µε την ψήφο τους θα απορρίψουν ή θα επιβραβεύσουν την καταπίεση αυτή. Επίσης, βρίσκω την ευκαιρία να πω ότι όλα όσα διαδίδονται ως λάσπη για την παράταξή µας, ότι δήθεν θα τούς διώξουµε κτλ, είναι ψέµατα και ότι εκείνοι που τα διαδίδουν είναι οι ίδιοι που τούς καταπιέζουν και τούς εκφοβίζουν.

Κλείνοντας, θέλω να καλέσω όλους τους δηµότες να ψηφίσουν ελεύθερα, µε κριτήρια α) το συλλογικό συµφέρον, β) τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων και γ) την πληρότητα και την καθαρότητα των προγραµµάτων των δύο συνδυασµών και να τούς διαβεβαιώσω ότι στις 18 Μαΐου η τροµοκρατία, οι απειλές και όσοι τις εκτοξεύουν, θα αποτελέσουν παρελθόν.

Πηγή: http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2014/05/entipo-11-1.pdf
Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Μιχαηλ Μωυσιαδης says:

  Εφοσον φτασαμε στο σημειο στην χωρα που γεννησε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να απειλουντε και να εκφοβιζοντε πολιτες για τις επιλογες τους και τις αποψεις τους ισως ειναι καιρος να καταλαβουμε πως δεν υπηρξαν τα “χρονια της αθωοτητας” και ειναι καιρος (ξ α ν α) για ουσιαστικο αγωνα εναντιων των τραμπουκων.

 2. Bella Ciao says:

  Σιγά θα πάθεις κανένα βραχυκύκλωμα από την πολύ αντίσταση! Και με αυτό το κακιασμένο βλέμμα, αχ πως πείθεις!

 3. giorgos says:

  ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΛΩΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΕΣΕΙΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΗΤΕΙΑΣ…..
  BELLA CIAO TH KYΡΙΑΚΗ CIAO CIAO ΓΑΤΑΚΙΑ ΟΛΑΣ ΣΑΣ

 4. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Τοοοοουυυυυτ, τοοοοουυυυυτ, τοοοοοοουυυυτ

  Και όποιος διαφωνεί με τον κ. Δημητριάδη, δώρο μια αγωγή από εμένα !

  Στον Γρίβα αγωγή, τον Θεοχάρη εξώδικο, στον Κουτουζή εξώδικο, στον Λαζαρίδη αγωγή (εκεί κέρδισε κιόλας), σε όλη την παράταξη Στρατηγού, μηνυτήριες αναφορές, στην πολεοδομία Πειραιά μηνύσεις, στον Νομάρχη Πειραιά μήνυση, στην Δίας μηνυτήριες αναφορές.

  Θέλουμε και φρέσκα ? Στην Ζούγκλα απειλές για μηνύσεις, καθώς και σε κάτι trolls εδώ μέσα.

  Πράγματι έχετε δίκιο κ. Δημητριάδη,

  οι απειλές και οι εκφοβισμοί βασίζονται σε μια μπλόφα,

  στην ΔΙΚΗ ΣΑΣ !

 5. giorgos says:

  H ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΗΔΗ ΠΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…..ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΣΥΝΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ….

 6. Poriotis says:

  Δηλαδή Giorgoς…πανηγυρίζετε καλά καλά πριν ο λάος πάει στις κάλπες;πολύ δημοκρατικό και ηθικό..!

  Πάρτε κανένα υπογλώσσιο για την Κυριακή το βράδυ…

 7. Στον αγώνα ενωμένοι, και στη μάσα χωριστά! says:

  @ αιώνιος φοιτητης: Από την υπεξαίρεση στο δήμο, από τη μη καταβολή τελών για ΒΙΟΚΑ από το δήμο τροιζηνίας, από την κακοδιαχείρηση κληροδοτημάτων, από την ψηφοθηρική μη είσπραξη οφειλών, ο δήμος Πόρου υφίσταται οικονομική ζημιά άνω του 1.000.000€.

  Έκανε καλά ο Δημητριάδης που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για αυτά ή όχι;

  Όσο για τις αγωγες σε τύπους όπως ο Λαζαρίδης, δεν το κατάλαβα. Δηλαδή θα συκοφαντούν και ο Δημητριάδης θα λέι και ευχαριστώ; Αλλά τέτοιοι είστε. Μια ζωή λάσπη

 8. giorgos says:

  ΦΙΛΕ PORIOTI ΑΠΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΧΑΧΑΧΑ

 9. ΜΗΤΣΟΣ says:

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΝΗΤΡΙΑΔΗ.

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ?

  ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΝΤΕΛΗ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΥΣΕΙΣ?

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΙΧΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ?

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ?

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ,ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

 10. Στον αγώνα ενωμένοι, και στη μάσα χωριστά! says:

  @ ΜΗΤΣΟΣ : Για το ΒΙΟΚΑ, που για να πας στο νεώριο με μηχανάκι όταν ξεχειλίζει, πρέπει να σηκώσεις τα πόδια σου μέχρι τους καθρέφτες και να προσέχεις να μην περνάει αυτοκίνητο από δίπλα σου εκείνη την ώρα, ο Δημητριάδης έκανε μύνηση κατά παντώς υπευθύνου.

  Σου θυμίζω πως για αγορές ίδιων ακατάληλων ανταλακτικών και πληρωμες εργολάβων με βυτιοφόρα ο δήμος Πόρου σκορπά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

  Έκανε καλά λοιπόν ο Δημητριάδης που έκανε μύνηση κατά παντώς υπευθύνου ή όχι;

  Όσο για το Ζεντέλη, μη μου πεις πως δεν είναι υπεύθυνος. Είχε καταψηφίσει, αυτός και οι άλλοι σύμβουλοι, δέκα φορές την πρόταση να γίνει μελέτη πραγματογνωμοσύνης να δούμε επιτέλους τι φταίει.

Σχολιάστε