Να σταματήσει το χάιδεμα και να ξεκινήσει το τράβηγμα αυτιών…Σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, οι επιχειρηματίες του Πόρου, συσπειρώνονται με την προοπτική να ακουστεί η φωνή τους και να διεκδικήσουν το δικαίωμα της «επιβίωσης» στην Ελλάδα της κρίσης, μέσα από κοινό αγώνα.
Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου αντιλαμβάνεται την ευθύνη. Η προσπάθειες, όμως που θα καταβληθούν από το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να στηριχθούν και στην πράξη από τα μέλη του Συλλόγου. Για να υπάρχει αποτέλεσμα, απαιτείται η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών- μελών του Συλλόγου. Η μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσουν κοινό όραμα οι άνθρωποι που αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας, ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και θα πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ενθουσιασμό.
Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος, όμως, δεν θα πρέπει να περιοριστεί στην προβολή του τόπου και των επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και να παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται, καταγγέλλοντας φαινόμενα που πλήττουν τα συμφέροντα των μελών του. Να παίρνει θέση όταν του καταγγέλλονται περιπτώσεις καταστρατήγησης των σχέσεων ισονομίας μεταξύ επιχειρηματιών και δημοτικής αρχής. Να εκφράζει με κάθε δημοκρατικό μέσο την άποψη της πλειοψηφίας των μελών του, με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Με την δημιουργία του Συλλόγου, οι επιχειρηματίες του Πόρου, ελπίζουν να σπάσει η ιδιόμορφη ομερτά που όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την απουσία θεσμικού φορέα, ταλανίζει την επιχειρηματική κοινότητα του νησιού.
Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, θα πρέπει, αργά ή γρήγορα, να πάρει σαφή θέση για θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες του Πόρου. Η στρατηγική ανάπτυξη του Πόρου, είναι ένα από τα θέματα που προβληματίζει τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού. Τι είδους ανάπτυξη θέλουμε; Πως θα πρέπει να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση; Ποια πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί για τις συγκοινωνίες, το κυκλοφοριακό, το χωροταξικό και τις υπηρεσίες; Τι θα γίνει με τους επαγγελματίες που δυσφημούν το τουριστικό προϊόν;
Έχω την εντύπωση πως πλέον ήρθε η ώρα, να σταματήσει το χάιδεμα των αυτιών και να αρχίσει το τράβηγμα των αυτιών.
Σιδεροκέφαλοι…
Μπάμπης Κανατσίδης
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τσούκας Μπάμπης says:

  Εύχομαι στον σύλλογο να μπορέσει να κάνει έστω τα μισά από όσα σωστά κατά την γνώμη μου ανέφερες , ελπίζοντας πως ο κόσμος του νησιού μας έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια αδράνειας. Πρέπει να σηκώσουμε όλοι μαζί τα μανίκια και παραμερίζοντας τις όποιες μικρές η μεγάλες αντιδικίες να ρυχτούμε στην δουλειά ενωμένοι και να απαιτήσουμε πρώτα απ όλα από τους εαυτούς μας να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε αν και όπου χρειαστεί λίγα για να κερδίσει ο τόπος πολλά.Καλή δύναμη και καλή επιτυχία

 2. giannis says:

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  Ευελπιστώντας, καλοπροαίρετα προτείνουμε

  Σύσταση 20μελούς επιτροπής με εκπροσώπους από κάθε συντεχνία και περιοχή όπου θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σε διαφορετική περιοχή και κατάστημα, συζητώντας τα θέματα προτείνοντας λύσεις στο Δ.Σ. του συλλόγου
  Η επιλογή των μελών της επιτροπής θα γίνεται τυχαία μέσα από τα μέλη του συλλόγου και θα εγκρίνεται από το προεδρείο.

  Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούν ουσιαστικά οι επαγγελματίες στους χώρους και περιοχές τους και εδραιώνεται η εικόνα του επιτέλους ενωμένου συλλόγου στο νησί.
  Ο ανταγωνισμός μέχρι τώρα λειτουργούσε αρνητικά ευνοώντας τη δημιουργία ομερτά, άγρας και μαύρου χρήματος φέρνοντας τα γνωστά αποτελέσματα.

  Με φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση

  ΑΣΠΡΟΣ ΓΑΤΟΣ

 3. Ειδικά για το θέμα της Αναπτυξιακής Προοπτικής της περιοχής μας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δ.Πόρου, διοργανώνει ευρεία σύσκεψη Φορέων και Επαγγελματιών της περιοχής μας στα πλαίσια της 1ης Διημερίδας Τουρισμού που θα διεξαχθεί 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου στο Πόρο. Ο σκοπός της σύσκεψης είναι να αποτελέσει την απαρχή για αλλαγή του Στρατηγικού Σχεδιασμού και την δημιουργία ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας στο νησί μας και την ευρύτερη περιοχή.

  Είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου του Πόρου και της Τροιζηνίας για να ξεκινήσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσούκα πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και πρέπει να ενωθούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας, παραμερίζοντας τυχόν διαφορές μας.

Σχολιάστε