Νέο ΕΣΠΑ: Γιατί δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ1464660_251331775025334_196010780_nΓράφει ο Κώστας Δόσκαρης –

Όλοι γνωρίζουµε για τα προγράµµατα ΕΣΠΑ και τη χρησιµότητά τους στις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηµατίες, είτε ανήκουν σε αυτές που ονοµάζονται «µεγάλες», είτε «µικρές» επιχειρήσεις, µπορούν να επωφεληθούν από ένα πρόγραµµα και να επιδοτηθούν ανάλογα µε τις ανάγκες της επιχείρησης τους στον τοµέα που πραγµατικά το έχουν ανάγκη.

Είναι λοιπόν πολύ σηµαντικό να γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που αναλογούν στον τόπο µας, από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις, από διαφορετικούς κλάδους, µε διαφόρους τζίρους, παλιές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που έχουν ένα όραµα για τη δραστηριότητα τους, που θέλουν να δουν τους στόχους τους να υλοποιούνται .

Καθώς διανύουµε αυτούς τους δύσκολους καιρούς µε όλο και πιο βαριές φορολογίες και αβάσταχτες κυρώσεις, είναι αναγκαίο οι επιχειρήσεις να βρουν τρόπους να πατήσουν γερά στα πόδια τους, µέσα από τα χρηµατοδοτικά προγράµµατα του ΕΣΠΑ. Πλέον οι µικροµεσαίες επιχειρήσεις όπως και ο κλάδος των αγροτών (αγροτική ανάπτυξη) µπορούν να αναπτύξουν τις επαγγελµατικές τους δραστηριότητες µε τα επιδοτούµενα προγράµµατα, έτσι ώστε να δηµιουργηθεί ένας άξονας ανάπτυξης που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος µας.

Ο τουριστικός κλάδος, που προσφέρει εργασία σε τόσα άτοµα και οικογένειες κάθε χρόνο, θα επωφεληθεί επίσης πολύ από τα νέα προγράµµατα ΕΣΠΑ, ενώ θα δηµιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας χωρίς µεγάλο κόστος προς την επιχείρηση .Η διαδικασία είναι απλή και γνωστή στον επιχειρηµατικό κόσµο που οραµατίζεται και θέλει πραγµατικά να αναπτύσσεται, ακόµα και σε αυτή τη δυσµενή εποχή για την οικονοµία της χώρας.

Ίσως τελικά να µην είναι τόσο δύσκολο και περίπλοκο να αλλάξει η τύχη και το µέλλον των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση και του τόπου που µας φιλοξενεί . Γιατί να το αφήσετε να χαθεί;

* Ο Kώστας ∆όσκαρης είναι Οικονοµολόγος, λογιστής και Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου με την παράταξη «Αλλαγή Πορείας»

Πηγή: http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2013/12/tefxos6.pdf
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Προσωρινά τα ΕΣΠΑ μπορεί να δώσουν κάποια ώθηση, αν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά, σε υλικό και υπηρεσίες παρηγμένες εντός συνόρων, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Επίσης αν οι φόροι μας παίρνουν πιο πολλά χρήματα από όσα μας γυρνάνε σε επιδοτήσεις, μισθούς κλπ, τότε πάλι δεν έχουν κανένα νόημα τα ΕΣΠΑ, απλά καθυστερούν το αναπόφευκτο και μας αποπροσανατολίζουν από τον εχθρό.

Σχολιάστε