Μια πρόταση για τον μόλο στο ΚανάλιDSCN1017_zpsf4f365b3Επιστολή – πρόταση της κας Μαρίας Κρητικού προς το Λιμενικό Ταμείο Πόρου:

Στα πλαίσια των λιμενικών έργων που σχεδιάζετε για το έτος 2015 θα ήθελα να συμπεριλάβετε και την πρότασή μου που αφορά το λιμενοβραχίονα στο κανάλι /σκάλα. Στο σημείο αυτό το καλοκαίρι πολλά κότερα, που κάθονται αρόδου, αποβιβάζουν τουρίστες με λέμβους και έτσι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Ενώ το Λιμενικό Ταμείο έχει σχεδιάσει επισκευές για δέκα διαφορετικές σκάλες, ουδείς ασχολήθηκε με τη σκάλα του Καναλιού. Ίσως έχουμε ξεχάσει ότι εκεί παλιότερα υπήρχαν βοτσαλωτά ψηφιδωτά λαϊκής τέχνης, που παρίσταναν μια άγκυρα ένα καραβάκι έναν ήλιο και θέματα σχετικά με το Καλοκαίρι του Πόρου, τα οποία στην πορεία στην πορεία του χρόνου τσιμεντώθηκαν και εξαφανίστηκαν.

DSCN1021_zps7a1c4889

Προτείνω λοιπόν να ξηλωθεί το τσιμέντο και να ξαναδημιουργηθεί το έργο αυτό της λαϊκής αρχιτεκτονικής πάνω σε πέτρα Πόρου. Με άλλα λόγια ζητάω να ξαναβάλουμε την αισθητική στη ζωή μας ,γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πόρος του ήλιου και της θάλασσας μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος τουριστικός προορισμός, αν προσέξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μαρία Κρητικού – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

    Πολυ καλη προταση. εχω την ελπιδα οτι θα την “δει” θετικα ο κ. Αλιφερης.

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Ράβε ξήλωνε… παλιά μου τέχνη κόσκινο! Από πέτρα σε μπετό και από μπετό σε κυβόλιθους και πλακόστρωτα και πάλι από την αρχή. Άλλα υλικά δεν ξέρουμε; Το να μείνει ένα έργο ως έχει πάνω από τρεις θητείες δεν παίζει;

Σχολιάστε