Μείζον θέμα πολιτικής ασυνέπειας για Δούρου – ΧατζηπέροΟι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στάσης της Περιφέρειας σχετικά με το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών φέρνουν στην επιφάνεια μια τεράστια αθέτηση προγραμματικής δέσμευσης της Περιφερειακής Αρχής και μάλιστα με την εφαρμογή της άκρως αντίθετης πολιτικής. Ειδικότερα, εκτός από τις γνωστές διαχρονικές τοποθετήσεις του κ. Χατζηπέρου για το θέμα των Υδατοκαλλιεργειών, στο προεκλογικό πρόγραμμα της «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου και ειδικότερα στις δώδεκα δεσμεύσεις της για τα νησιά, διαβάζουμε:

«Η «Δυναμη Ζωής» προτείνει και δεσμεύεται στα παρακάτω μέτρα και προτάσεις:
[…]12. Κατάργηση του ειδικού χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες και ειδική ρύθμιση των ιχθυοκαλλιεργειών μέσω του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα των ακτών και τις λοιπές χρήσεις στην παράκτια περιοχή όπως για παράδειγμα τουρισμός, παράκτια αλιεία και άλλα.»

Με αυτά τα δεδομένα προκύπτει σοβαρό ζήτημα παραπλάνησης των ψηφοφόρων εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής. Ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, σε σημερινή ανάρτησή του στο facebook (13.5.2017), δήλωσε ότι περιμένει την τελική επικοινωνία με την κ. Δούρου, για να ενημερώσει στη συνέχεια για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου Πόρου και να γνωστοποιήσει περισσότερες πτυχές του ζητήματος.
Ωστόσο, έχουν περάσει 18 μέρες από την ψήφιση της Απόφασης και το θέμα έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις. Υποτίθεται μάλιστα ότι η χθεσινή σύσκεψη θα γινόταν για να ξεκαθαριστεί η θέση της Περιφέρειας. Επομένως, μόνο αφελείς θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι κινήσεις που γίνονται από μεριάς Χατζηπέρου και Αναγνωστόπουλου (Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος) δεν έχουν την έγκριση της Ρένας Δούρου.

M. Κανατσίδης
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Απόστολος τραικαπης says:

  Τό ιχθειοτροφειο κακώς παραχωρήθηκε χώρος εξαρχής παραπλανώντας τόν κόσμο ότι θά άνοιγε θέσεις εργασίας καί ενδεχόμενος νά υπήρχανε καί προσωπικά οφέλη αγνοώντας τήν μόλυνση τού θαλλασιου περιβάλλον καί ένας λόγος τής άγνοιας τής ανθρώπινης γνώσης καθώς δέν είναι ντροπή νά παραδεχτούμε ότι γραμματικές γνώσεις είναι λιγοστές γιά νά αντιληφτούν την θαλλασια ρύπανση καί δεύτερον ένα νησί κοντινό τού Πειραιά όμορφο μέ κύρια δραστηριότητα τόν τουρισμό καί ελάχιστα τήν αλιεία πού καί αυτή κατά διαόλου πάει καθώς φιλοξενούμε όλα τά είδη τών ψαριών.Εν ολίγοις εάν επιτρέψετε ττο νησί νά μετατραπεί σε βιομηχανία βιομηχάνων τελειώσαμε γιά πάντα.Αναλογιστητε τής ευθύνες μάς όλοι θά είμαστε υπεύθυνοι ευχαριστώ

 2. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Δηλαδή τι άλλο περιμένετε να συμβεί από αυτούς που αφελώς (για να μη χρησιμοποιήσω πολύ βαρύτερη ή και χυδαία έκφραση) ψήφισε το 35% των ψηφισάντων (περίπου το 19% των δικαιουμένων ψήφου) και τους έδωσε το δικαίωμα να μας Κυβερνούν.Ασχετοι,κομπλεξικοί,μισαλλόδοξοι,ιδεοληπτικοί και κυρίως συνειδητοί ψεύτες,υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες σήμερα αδιαφορούν για την οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση των θιγομένων από την ανακολουθία τους.Σήμερα δικαιώνεται και κάποιος του σιναφιού τους ο οποίος ερωτηθείς σχετικά (προ των εκλογών) από φίλο του για τους λόγους που περιφέρεται από κόμματος σε κόμμα,απήντησε ευθαρσώς “ελπίζω να φτιαχτώ και εγώ κάποτε”

 3. Δεν είναι ασυνέπεια να λέει και να ξελέει ο σύριζας και όσοι εξελέγησαν σε ΟΤΑ υπό την σημαία του.
  Είναι απλώς χρήσιμη αριστερά.

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Η περιφέρεια πάει να πιάσει το γενικό ρυθμιστικό της Αττικής και ζητάει πληροφορίες από τους ΟΤΑ και συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση. “Δεν μπορώ;” να αντιληφθώ γιατί προβάλλεται ότι γίνεται κάτι άλλο….
  -Κακώς δόθηκε η άδεια των ιχθυοκαλλιεργειών εκεί που εγκαταστάθηκαν, αλλά να μην γίνουν διορθώσεις μέσω του ρυθμιστικού Αττικής…..

  Θα πιαστώ από το σχόλιο του Πάκωμο και θα ρωτήσω, ποιος είναι ο θιγόμενος και ποιανού φίλος είναι που θα αλλάξουν θέση οι ιχθυοκαλλιέργειες;
  Ποιος είναι ο συνειδητός ψεύτης που θεωρεί ότι το ρυθμιστικό της Αττικής περιορίζεται στις παραλίες του Πόρου;
  Ποιες εναλλακτικές προτάσεις/ χωροθετήσεις τέθηκαν στο τραπέζι; Ποιοι από αυτούς που φωνάζουν δεν συμμετείχαν στην διαδικασία;

  Δεν θα μάθει ποτέ κανείς. Θα κληθούμε πάλι στις εκλογές να ψηφίσουμε χωρίς να έχουμε πραγματική εικόνα, ποιος μας ευνόησε, ποιος μας κορόιδεψε, και ποιος μας έκρυψε πράγματα και ατζέντες….

Σχολιάστε