Κοινωνική ΑλληλεγγύηkoralliΓράφει η Νάγια Κοράλλη –

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασµένα µε την οικογένεια, τη συντροφικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αυτές τις µέρες αποφασίζουµε να αφιερώσουµε λίγο από το χρόνο µας, όχι µόνο στην ικανοποίηση των δικών µας αναγκών, αλλά και στις ανάγκες των ασθενέστερων µελών της κοινωνίας µας. Οφείλουµε να βοηθήσουµε τους συνανθρώπους µας να νοιώσουν ότι αποτελούν µέλη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ότι δεν έχουν αφεθεί να διαχειριστούν µόνοι τους τα προβλήµατα και τις δυσκολίες, οικονοµικής ή άλλης φύσης, που αντιµετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την όποια επίδειξη κοινωνική αλληλεγγύης εκ µέρους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι απαραίτητη και η καταλυτική παρέµβαση των θεσµικών οργάνων του Κράτους. Στη δικιά µας περίπτωση το ρόλο αυτό έχει ο ∆ήµος.

Η παρέµβαση του ∆ήµου είναι εξίσου σηµαντική καθώς διαθέτει τους οικονοµικούς πόρους και τους µηχανισµούς που µπορούν να οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσµα, τουλάχιστον από υλικής πλευράς.

Ωστόσο, στην περίπτωση του ∆ήµου Πόρου απ’ ότι φαίνεται δεν µπορούν να επιβεβαιωθούν οι αποτελεσµατικές δράσεις που όλοι προσδοκούµε προκειµένου να δοθεί µια αξιοπρεπής λύση στο ζήτηµα των αναξιοπαθούντων συµπολιτών µας.

Η οικονοµική κρίση που έχει οδηγήσει πολύ κόσµο στα όρια της φτώχειας αξιώνει την βέλτιστη δράση από το ∆ήµο. Αλλά που… Εδώ και χρόνια αναµέναµε από τις προηγούµενες δηµοτικές αρχές το χτίσιµο του ΚΑΠΗ µε σκοπό την καλύτερη υποβοήθηση των φτωχών γερόντων.

Τι έγινε στο τέλος; Τίποτα! Έµεινε στις µακέτες.

Αλλά πέραν του ΚΑΠΗ που δεν λειτουργεί και του προγράµµατος «Βοήθεια στο σπίτι», τι άλλο έχει κάνει ο ∆ήµος για την ανακούφιση των ευπαθών οµάδων; Γιατί αδρανεί και επαφίεται µονάχα στην καλή θέληση των συλλόγων και της Εκκλησίας; Φυσικά δεν περιµένω απάντηση γιατί η παρούσα δηµοτική αρχή γνωρίζει να πράττει µονάχα για το θεαθήναι και όχι για την ουσία. Ας ελπίσουµε ότι το πνεύµα των Χριστουγέννων θα βοηθήσει…

http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2013/12/tefxos6.pdf

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μανώλης says:

    ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ (ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΕΤΕΡΑ). ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Σχολιάστε