Θα μας εξαφανίσουν ως κλάδο ή θα τους ανατρέψουμε ως κυβέρνηση;DSC_1152Γράφει ο Δημήτρης Πάνου –
Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως τόπος, λαός κι έθνος, πρέπει να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται καθημερινά με ραγδαία ταχύτητα, γιατί ή θα μας εξαφανίσουν ως κλάδο ή θα τους ανατρέψουμε ως κυβέρνηση!

Ξαφνικά ανακάλυψαν οι πολιτικοί μας ότι υπάρχει τεράστιο χρέος που πρέπει εδώ και τώρα να ξεπληρώσουμε! Τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχώς λαμβάνονται τούς έχουν όλους γονατίσει, χωρίς να υπάρχει διαφαινόμενη ελπίδα.! Ο κόσμος υποφέρει και στενάζει! Το Κράτος, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα, για να ξεπληρώσει τους Διεθνείς Τοκογλύφους, έκανε την απονομή τής δικαιοσύνης πανάκριβη. Αυτό έχει ως συνέπεια οι φτωχότεροι, λόγω της ανέχειας που έχουν, να μην καταφεύγουν στη δικαιοσύνη. Ήδη έχει αρχίσει να επικρατεί ο νόμος της αυτοδικίας! Οι δικηγόροι πλήττονται απ΄ όλα αυτά! Σε λίγο η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν θα μπορεί να κρατήσει τα δικηγορικά της γραφεία! Δυσβάσταχτοι φόροι και απανωτά χαράτσια!Τι θα γίνει; Το λειτούργημα οδηγείται στην προλεταριοποίηση! Οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες κυνηγούν τον κόσμο! Οι εφορίες και τα ασφαλστικά ταμεία το ίδιο! Οι αυξήσεις σε ΔΕΚΟ και δημοτικά τέλη είναι υπέρογκες! Το χαμόγελο πάγωσε! Ο κάσμας δεν έχει πλέον ούτε χρήματα, ούτε εμπιστοσύνη στα Δικαστήρια, ενώ οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ πεινάνε!

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ως κλάδος πρέπει να συμμαχήσουμε με αυτούς που πλήττονται, με αυτούς που τους κόβουν την ελαχίστη σύνταξη και τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε δύσκολες στιγμές λίγοι αντιστέκονται. Ας είμαστε οι σημαιοφόροι της αντίστασης στην επέλαση της πλουτοκρατίας, ημεδαπής και αλλοδαπής!
Η απονομή της Δικαιoσύνης δεν γίνεται να λαμβάνει χώρα μόνο στον Πειραιά. Υπάρχουν και τα απομονωμένα, λόγω θαλασσίας συγκοινωνίας, νησιά μας. Τα ειρηνοδικεία εκεί ήδη υπολειτουργούν και οι επιδόσεις κοστίζουν πανάκριβα. Με το ζόρι επιχείρησαν να μεταφέρουν τα δικαστήρια από το Λιμάνι στις αποθήκες Κεράνη, στην οδό Θηβών.
Όμως, ο μάχιμοι δικηγόροι αντιστάθηκαν και με ποσοστό 98% απέρριψαν τη μεταφορά και τη μεταστέγαση! Μετά τις Δημοτικές Εκλογές σίγουρα θα επιχειρήσουν τα ίδια! Μα θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους, γιατί είμαστε έτοιμοι με το όπλο παρά πόδας!

Η λαίλαπα που σαρώνει όλους σαρώνει ήδη κι εμάς! Η αντίσταση στο πανάθλιο σύστημα που οικοδομείται στη χώρα μας είναι η μόνη λύση! Πρέπει να μπούμε στη πρώτη γραμμή! Ειδάλλως, θα είμαστε τα μικρομάγαζα που κλείσανε, για να έρθουν τα πολυκαταστήματα, τα οποία στην αρχή θα είναι προσιτά στις τιμές, αλλά μετά, όταν μονοπωλήσουν την αγορά, θα γίνουν απλησίαστα. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο! Το να κρυβόμαστε δεν μας γλυτώνει από τίποτα!Ας αντικαταστήσουμε το χειρόκτιον της διπλωματίας με το γάντι της πυγμαχίας! Αυτοί που θα αντισταθούν θα σωθούν και τους άλλους θα τους παρασύρει το ποτάμι! Και ο ανέκφραστος, ανέραστος και οσφυοκάμπτης Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς ας ανοίξει, επιτέλους τα Ταμεία του! Κανείς συνάδελφος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Τώρα να δοθεί βοήθεια, γιατί μετά θα είναι αργά! Μας ενδιαφέρει να επιβιώσουν οι δοκιμαζόμενοι, χειμαζόμενοι και βυθιζόμενοι συνάδελφοί μας και όχι να αγοράζονται «κτίρια» από τα αποθεματικά μας. Ναι στη ΖΩΉ! Όχι στα τούβλα!

Πειραιάς 18 Φεβρουαρίου 2013 – Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δημήτριος Ν. Πάνου

Δικηγόρος ΔΣΠ – Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
Μέλος της Επιτροπής Δικηγόρων Πειραιά κατά της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά.
Υποψήφιος με την «Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Αλλαγή στο ΔΣΠ»
του συναγωνιστή και συμμαχητή Γιάννη Καρδαρά
στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 20114 στο ΔΣΠ
Τηλ: 6975855996 – email:dimitris.panou@gmail.com
Σχολιάστε