Η κρίση γεννά ευκαιρίεςτου Σπύρου Σπυρίδωνα
Η οικονομική κρίση που βιώνουν η χώρα μας, η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος, ήδη αφήνει τα σημάδια της και στον χάρτη της τουριστικής κίνησης, με αποτέλεσμα, σε περιοχές σαν εκείνη του Αργοσαρωνικού που η Οικονομία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό, να παρατηρείται προβληματισμός και ανησυχία.
Τώρα όμως είναι η ώρα και η πρόκληση για να κάνουμε πράξη το δόγμα «η κρίση γεννά ευκαιρίες» και να δούμε με ποιους τρόπους είναι δυνατό να αναπροσαρμόσουμε συνήθειες και νοοτροπίες, τόσο από τη μεριά των επιχειρηματιών – καταστηματαρχών, όσο και από την πλευρά των επισκεπτών, προκειμένου όχι απλά να αποφύγουμε δυσμενείς εξελίξεις, αλλά αντιθέτως, να επιτύχουμε σημαντικά βήματα προόδου.
Σε μία εποχή, όπου η εικονική Οικονομία, ή και η εικονική Πολιτική αν προτιμάτε, έχουν χρεοκοπήσει και τα δυσβάστακτα χρέη τους τα έχει επωμιστεί ο Ελληνικός λαός και μάλιστα οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις, οι απασχολούμενοι με τον Τουρισμό στα νησιά μας δεν έχουν άλλη επιλογή από εκείνη που οδηγεί στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Δηλαδή, να βελτιώσουν καταλύματα, καταστήματα και υπηρεσίες, φροντίζοντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν να προσφέρεται σε τέτοιες τιμές, που θα το καθιστούν προσιτό στον καταναλωτή, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Ο Αργοσαρωνικός έχει την τύχη, εκτός από την ομορφιά που η φύση απλόχερα του χάρισε, να βρίσκεται κοντά στη μεγάλη δεξαμενή που λέγεται Λεκανοπέδιο Αττικής και στην οποία κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας. Αυτό το τόσο σημαντικό πλεονέκτημα θα πρέπει οι τουριστικοί επιχειρηματίες να το αξιοποιήσουν.
Τέλος, η Αυτοδιοίκηση γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε ενότητες όπως αυτή του Αργοσαρωνικού, μπορεί και πρέπει να γίνει η ατμομηχανή στην αμαξοστοιχία της Ανάπτυξης, ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία, καλλιεργώντας τη σύμπνοια και τη συνεργασία όλων των παραγωγικών τάξεων, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και φυσικά, ιεραρχώντας και υλοποιώντας έργα και δράσεις που αποτελούν προϋπόθεση για μία βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα σέβεται το Περιβάλλον, φυσικό και δομημένο, θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και θα υπηρετεί τις πραγματικές του σύγχρονου πολίτη και της τοπικής κοινωνίας.

Άρθρο στο περιοδικό SaronicNews, τεύχος Ιούλιος
Ο Σπ. Σπυρίδων είναι επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στη Νομαρχία Πειραιά με τον Συνδυασμό «Υπερνομαρχία Δράσης», μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης έχει διατελέσει Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επί σειρά ετών δήμαρχος Πόρου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ
Σχολιάστε