Η αθόρυβη δουλειά των συλλόγων στη διάσωση του ΛεμονοδάσουςroiΓράφει η Χριστίνα Ροή – 

Αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημητριάδη επειδή ταιριάζει με τη μέχρι τώρα εργασία μου στα κοινά του Πόρου, με τελευταίες συμμετοχές μου στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Λεμονοδάσους» και τον Σύλλογο «Φίλων του Λεμονοδάσους». Επέλεξα να αναφερθώ ειδικά στο ζήτημα του Λεμονοδάσους επειδή βλέπω ότι μέσα στην προεκλογική περίοδο σημειώνονται υπερβολές και προσπάθειες ιδιοποίησης εργασίας άλλων από άλλους, δηλαδή πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Γι αυτό θα αναφερθώ σε γεγονότα μόνο, αποφεύγοντας προσωπικές απόψεις.

Πριν τρία περίπου χρόνια, ξεκίνησε από λίγους συμπατριώτες μας στην αρχή, μια συστηματική προσπάθεια διάσωσης του Λεμονοδάσους με μελέτη, άρθρα φωτογραφίες των μονοπατιών και των μνημείων του κ.α. Η άμεση ανταπόκριση που σημειώθηκε έδωσε τη δύναμη να συνεχιστεί ή προσπάθεια και ο κύκλος των ανθρώπων που εργάζονταν διευρύνθηκε με την συγκρότηση της «Ομάδας πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Λεμονοδάσους» που απαρτιζόταν από 15 περίπου άτομα και που σιγά – σιγά εξελίχθηκε στο σύλλογο «Φίλων του Λεμονοδάσους» που αριθμεί σήμερα 86 ιδρυτικά μέλη.

Η «Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Λεμονοδάσους» περιελάμβανε εξαιρετικά έμπειρους επιστήμονες γύρω από το θέμα «Λεμονιά»  και μετά από μελέτη κατέγραψε όλα τα προβλήματα και πρότεινε τις αντίστοιχες λύσεις σε μια βραδιά που οργάνωσε πέρσι το καλοκαίρι ο Σύλλογος «Ποριώτισσα»  στο κτήριο Συγγρού, με αποκλειστικό θέμα το Λεμονοδάσος.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν ως δύο βασικά προβλήματα η άναρχη δόμηση κυρίως της δεκαετίας  1990, και η εγκατάλειψη ενός μεγάλου μέρους των λεμονοπερίβολων.

Η συμμετοχή μελών της «Ομάδας Πρωτοβουλίας» τόσο στο Σύλλογο «Φίλοι του Λεμονοδάσους» ο οποίος συστάθηκε στο τέλος του 2013, όσο και στον Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους ο οποίος άλλαξε διοίκηση στις αρχές του ίδιου έτους, μας έφερε  σε ακόμα πιο άμεση επαφή με τα προβλήματα αλλά και μας έδωσε ρόλο στην αντιμετώπιση τους.

Είδαμε ότι το θέμα του ποτίσματος είναι ίσως το σπουδαιότερο για την διατήρηση των φυτειών σε καλή κατάσταση. Και επίσης είδαμε τη φρικτή κατάσταση που επικρατούσε στο πότισμα:

 • Παλιοί τσιμενταύλακες, σπασμένοι, με ρωγμές με αποτέλεσμα απώλειες καθαρού πόσιμου νερού ύψους πάνω από 200κ.μ. ημερησίως.
 • Μη νόμιμες απολήψεις νερού.
 • Δολιοφθορές κατά τη διαδικασία του ποτίσματος-ρίψη τσιμεντόλιθων μέσα στα κοντίτα ώστε να εκτρέπουν τη ροή του νερού προς τα παρακείμενα λεμονοπερίβολα.

Κι όλα αυτά στο σκοτάδι, στη σιωπή, να μην το μάθει ο Ποριώτης και του σηκωθούν οι τριχες της κεφαλής του. Με το καλημέρα το νέο Δ.Σ. του Τ.Ο.Ε.Β. έστρεψε την προσοχή του στο πρόβλημα αυτό. Παρά τις περί του αντιθέτου γνώμες μέλους του προηγούμενου ΔΣ, τόλμησε να δοκιμάσει το από 25ετίας υπόγειο δίκτυο που όλα αυτά τα χρόνια εθεωρείτο σπασμένο και άχρηστο. Έτσι από το πρώτο Καλοκαίρι της θητείας του κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το 1/3 του υπόγειου δικτύου παρακάμπτοντας το κομμάτι των κοντίτων όπου σημειώνονταν οι περισσότερες απώλειες.

Το Χειμώνα συνέχισε τις δοκιμές του υπόλοιπου δικτύου επιδιορθώνοντας βλάβες και πλέον προγραμματίζει να το δοκιμάσει τώρα την άνοιξη, έτσι ώστε το επόμενο Καλοκαίρι να λειτουργεί ολόκληρο το δίκτυο.

Κι όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες και (ψευτο) «οραματισμούς». Θα έλεγα λοιπόν, όσοι όψιμα κάνουν προτάσεις προεκλογικά, αλλά όταν εβρίσκοντο σε θέσεις ευθύνης για την επίλυση των προβλημάτων δεν έκαναν τίποτα για τη λύση τους, να προτιμούν τα έργα από τις προεκλογικές φανφάρες.

*Η Χριστίνα Ροή είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι του Λεμονοδάσους» & υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Αλλαγή Πορείας. 

http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2014/04/all10-low2.pdf
Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. xristos says:

  Κυρία Ροή, με όλο το σεβασμό μιας και δεν σας γνωρίζω προσωπικά θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το κείμενό σας.

  Οντως ολα αυτα που αναφέρετε είναι αξιέπαινα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η μόνη ένσταση μου είναι πως η χρονική στιγμή που επιλέξατε να το δημοσιοποιήσετε καθώς και η ιδιότητα σας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος θα έπρεπε να σας κάνει να το σκεφτείτε ίσως λίγο περισσότερο, καθώς απο τη στιγμή που όλες αυτές οι δράσεις κτλ σχετικά με το Λεμονοδάσος δεν αποτελούν αποκλειστικά και μόνο δική σας πρωτοβουλία αλλα συλλογική φαίνεται σαν προσπάθεια ψηφοθηρίας.

  Αν όντως σας ενδιέφερε να μην χρησιμοποιούν άλλοι όλες αυτές τις ενέργειες για εντυπωσιασμό και προεκλογικές φανφάρες, θα ήταν προτιμότερο το κείμενο αυτο να είχε την υπογραφη του Τ.Ο.Ε.Β ή τουλάχιστον να μήν ήσασταν υποψήφια σύμβουλος γιατί έτσι κάνετε ακριβώς αυτο το οποίο κατακρίνετε μιας και βρισκόμαστε στο ζενίθ της προεκλογικής περιόδου.

  Υ.Γ
  Ειδικά ο τίτλος του κειμένου που μιλάει για “ΑΘΟΡΥΒΗ” δουλειά ενω ουσιαστικά κάνει προσωπική προβολή είναι το λιγότερο ατυχέστατος…

 2. XRISTINA ROH says:

  ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ !!!!!!!

 3. xristos says:

  Κυρία Ροή, αν μετά απο τέτοιο άρθρο η μόνη σας απάντηση στις παρατηρήσεις μου είναι αυτή, τότε πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω. Με καλύψατε πλήρως με την τεκμηριωμέμη επιχειρηματολογία σας. Συγχαρητήρια…

 4. XRISTINA ROH says:

  ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΝΩ
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΟ.

 5. xristos says:

  Κυρία Ροή, στα λόγια μου έρχεστε ακριβώς..Δεν αμφισβήτισα οτι έχετε κάνει έργο, μαζί με πολλούς άλλους βεβαίως, αλλα οτι το “αθόρυβα” που χρησιμοποιήσατε ως τίτλο σε σχέση με τη προεκλογική περίοδο και την ιδιότητα σας ως υποψήφια είναι ατυχές.

  Βέβαια, το οτι παραδέχεστε με το τελευταίο σας σχόλιο οτι το κάνετε για προεκλογικούς λόγους και όχι δήθεν “αθόρυβα” αν μη τι άλλο σας τίμα…

  Υ.Γ
  Κυρία Ροή, εγω δεν βάζω υποψηφιότητα για να γνωρίζετε ποιός είμαι. Θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι με την απόφασή σας να πολιτευτείτε αυτομάτως είστε εκτεθιμένη σε κάθε είδους κριτική που αφορά το πρόσωπό σας ως προς τα κοινά (όπως και κάθε άλλος υποψήφιος εξ’άλλου).

 6. Π.Ρ. says:

  Τρία χρόνια προσφοράς και έργου και πρώτη φορά η κ. Ροή αναφέρεται σε αυτή την προσπάθεια. Αν μη τι άλλο, αυτός είναι ο ορισμός της αθόρυβης δουλειάς.

  Επισής σε κανένα σημείο του άρθρου δε χρησιμοποίησε πρώτο ενικό. Αντιθέτως αναφέρει διεξοδικά πως η δουλειά που έγινε είναι συλογική.

  Τέλος, τι πιο θεμιτό από το να επιδιώξει ένας υποψήφιος σύμβουλος να ενημερώσει το κοινό για τη δράση που είχε όσον αφορά στην ενασχόληση του με τα κοινά.

  Τώρα, όσοι προσπερνούν όλο το άρθρο και στέκονται ατυχώς στον τίτλο (ο οποίος είναι και ακριβής), μου θυμίζουν όσους από την υπεξαίρεση των 600.000€ θυμούνται και σκέκονται μόνο στις δηλώσεις Δημητριάδη

 7. xristos says:

  Π.Ρ η κυρία Ροή νομίζω με κάλυψε πλήρως με την παραδοχή της οτι το έκανε για προεκλογικούς λόγους την συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό είναι και το θέμα που σχολίασα. Δεν χρειάζεται να υπερθεματίσεις και εσυ. Το πιάσαμε το νόημα.

  Αλλο είναι ενημερώνω το κοινό για την δράση μου και άλλο να μιλάω για πολιτική εκμετάλευση του θέματος απο αλλους, αλλα να πράττω εγω το ίδιο.

  Σχετικά με την προσφορά δεν το αρνήθηκα, ισα-ισα το επικρότησα κι’ολας. Μην στρέφεις την κουβέντα άλλου…

 8. Μπρεχτ says:

  Ρε αυτός ο Χρήστος είναι παντού , και πουθενά όμως…

 9. xristos says:

  Μίλησε τώρα η επιτομή του μαϊντανου..Ρε πλάκα μας κάνεις;;

 10. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Όταν πρώτη μούρη στο καβούρι είναι η φωτογραφία της υποψηφίου,

  Όταν η δημοσίευση γίνεται 20 μέρες πριν τις εκλογές

  Όταν η δημοσίευση κλείνει με την υπενθύμιση της υποψηφιότητας της “αρθρογράφου”

  Όταν η παράταξη την ανακοινώνει ως εκπρόσωπο της στους διάφορους συλλόγους όπως και τον Καρατζά (που τον διέγραψαν)

  Τότε δεν είναι “αθόρυβα”, αλλά ντουντούκα από ταινία της Καρέζη που φωνάζει “Μαντάς, Μαντάς, Μαντάς”…

  Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις της κ. Ρόη, αλλά θα ήταν πολύ ποιο αξιοπρεπές το κείμενο αν δεν είχε μόνο το όνομα της και την φωτογραφία της.

  Τώρα είναι απλά μια προεκλογική ρεκλάμα όταν κάποιοι έχουν λερώσει πολύ τα χέρια τους στον ΤΟΕΒ….

 11. Π.Ρ. says:

  Ρε τι τσουξιμο…

 12. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Παρακαλω πολυ, αφηστε ολοι ησυχη την Κυρια Χριστινα Ροη,διοτι ειναι μια πραγματικη Κυρια που την γνωριζω χρονια.Εκανε την επιλογη της που ειναι διαφορετικη απο την δικη μου και την σεβομαι.Και την ιδια βεβαιως ,οπως σεβομαι ολους ανεξαιρετως τους υποψηφιους που αν μη τι αλλο βρισκουν ενα μετεριζι να αγωνιστουν οπως αυτοι πιστευουν καλυτερα, ασχετα αν εγω διαφωνω μαζι τους.Γι αυτο και ποτε δεν στραφηκα ουτε θα στραφω ποτε σε επιπεδο προσωπικο εναντιον υποψηφιου συμβουλου.Μονο εναντιον των πληρωμενων βρωμιαρηδων στρεφομαι.

 13. Μπρεχ says:

  Παιδιά συγκινήθηκα. Ο Νίκος Δρούγκας έδωσε οδηγία στους δικούς του να αφήσουν ήσυχη την κυρία Χριστίνα.

  Μα καλά ούτε τις οδηγίες δεν μπορείτε να κρύψετε; Στείλτε τες με ένα sms. Κοστίζει βέβαια…

 14. xristos says:

  Κύριε Δρούγκα, αφήστε τις δημόσιες σχέσεις παρακαλώ. Δεν εξέφρασα καμία κρίση ως προς το πρόσωπο της κυρίας Ροή αλλα ως προς τον ατυχέσταστο και παραπλανητικό τίτλο σε σχέση με την πραγματική αιτία για την οποία γράφτηκε το άρθρο.

  Μπρεχ (σου ξέφυγε το “τ”) αλλη φορά όταν αλλάζεις ψευδώνυμα για να σχολιάσεις τις αναρτήσεις να είσαι πιο προσεχτικός γιατί απο ενα γράμμα μπορεί να εκτεθείς..κρίμα είναι τόσος κόπος και τόση προπαγάνδα να πάει χαμένη..

  Ο Δρούγκας δεν μπορεί να μου δώσει καμία οδηγία γιατί εγώ, σε αντίθεση με εσένα, δεν δέχομαι ούτε οδηγίες, ούτε χρηματίζομαι απο κανένα. Απλά επειδή τόσο καιρό ολα εσείς τα τρολς αλλωνίζατε και γράφατε όποια ανακρίβεια και ψέμα σας ερχόταν στο μυαλό τωρα ήρθε η ώρα να πάρετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν και στη γλώσσα στην οποία καταλαβαίνετε.

  Απο εδώ και στο εξής όποτε γράφετε τέτοιου είδους ψεύδη θα τρώτε φάπα “ψηφιακή” για να έρθετε στα ίσια σας!!!

  Και άσε τις συγκινήσεις και τα δάκρυα για τις 19 του Μαϊου γιατι θα σου χρειαστούν…

  Υ.Γ
  Σχετικά με το κόστος του sms, τι να κάνουμε; Εμείς δεν έχουμε χορηγό να μας χαρτζηλικώνει και να μας τα πληρώνει όλα…

 15. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Αγαπητε μπρεχ,αυτη η ειρωνεια σου και η κακια που σε διατρεχει ,δεν σ αφηνει να σκεφτεις οτι εχω διαφορετικη αποψη απο πολλους- και απο σενα -για τροπους και συμπεριφορες.τωρα εσυ κανεις τη βρωμικη δουλεια ,για την οποια πληρωνεσαι και σε καταλαβαινω. Εκτος αν εισαι ειρωνας ψευτης και συκοφαντης απο ιδεολογια.

 16. Μπερχτ says:

  Τραγουδήστε λίγο ακόμα. Η οδηγία δόθηκε στεγνά.
  Άντε συνεννοηθείτε λίγο πρώτα!

  Χρήστο πρόσεξες μη σκίσεις κανένα….μπλουζάκι

  Νίκο Δρούγκα ξέρεις από βρώμικες δουλειές εσύ…..

 17. ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΝΙΚΟΣ says:

  Αγαπητε Xristos,μακρια απο μενα η λογικη του συμβουλατορα η του καθοδηγητη.Ουτε τα προσοντα εχω ουτε θελω.Απλως συμπαθω πολυ την Κυρια Ροη πρωτον, και δευτερον θελησα να εκφρασω τη γνωμη μου οτι πρεπει η εκλογικη αντιπαραθεση να γινει πλεον σε επιπεδο θεσεων ,προγραμματων και προτασεων.

 18. Σωσωκα says:

  Κύριε Δρούγκα τελικά έχετε μεγάλο θράσος.Πως μπορείτε αλήθεια να υποτιμάτε τόσο ξεδιάντροπα την νοημοσύνη του κόσμου.Αλήθεια δεν έχετε τσίπα φιλότιμο?Εχετε πει τόσα πολλά για διάφορους συνυποψήφιούς σας και για τον κο Σπυρίδωνα ακόμα που δεν γίνεται να το πέζετε ανήξερος.
  Να μην πω τίποτα χειρότερο τώρα .

 19. xristos says:

  Μπρέχτ μην ανησυχείς για το μπλουζάκι μου γιατι συνήθως φοράω πουκάμισο. Αλλα βλέπω απο την πολύ φάπα που έχει πέσει τελευταία, μάλλον έχεις ζαλιστεί και συνεχίζεις να μπερδεύεις το ψευδώνυμό σου. Δεν πείραζει εγω θα συνεχίσω να τραγουδάω και εσυ να χορεύεις…

 20. Μαρία Αντωνιαδου-Μανιάτη says:

  Η κυρία Ροή είναι μία υποψηφιος δημοτικός σύμβουλος σε ένα συνδιασμό. Το όνομα της , το πρόσωπο της, η δουλειά της, η προσφορά της είναι σε ενα ποσοστο υποψηφιων ψηφοφορων της γνωστά. Σε ένα αλλο ποσοστο , δεν είναι. Με το αρθρο της στοχευσε στην καλυτερη γνωριμια και προβολη του εαυτου της στο δευτερο ποσοστο. Που είναι το μεμπτο??? Πιστεύω ότι με το αρθρο της τη γνωρισαμε ακομα καλυτερα και το μονο που εχουμε να κανουμε είναι να θαυμασουμε την προσφορα της και το χαρακτηρα της . Ας προσπαθησουμε να μπουμε λιγακι στη λογικη της ουσιας και τετοια αρθρα μονο αντιπαραθεσεις μεταξυ μας δε θα πρεπε να δημιουργουν. Γνωρίζω προσωπικα την κυρια |Ροή και μονο θορυβο δεν κανει γυρω απο το εργο που προσφερει …. Ας τη μιμηθούμε!!!! Χαρηκα πολυ που ενημερωθηκα λεπτομερεστερα για τετοιες κινησεις και ενεργειες για ενα τοπο που τα αξιζει. |Είναι τόσο κακό να μας συστηνετε ενας υποψηφιος με αυτόν τον τρόπο???? Τελικά, σε μια τοσο δυσκολο περιοδο για όλους μας, με ποια κριτηρια θα πάμε στην κάλπη???? Τι μας ενδιαφερει πια? Τίποτα το καλο? Μόνο οι συνηθειες οι παλιές και η προσωπική μας βόλεψη?

 21. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Αγαπητή Μαρία,

  Αν διαβάσεις προσεχτικά, κανένας δεν αμφισβητεί την προσφορά της κ. Ροή, όποια κι αν είναι αυτή.

  Αυτό που βγάζει μάτι και ενοχλεί είναι το “αθόρυβα” όταν το φωνάζεις από την ντουντούκα.

  Θέλει να προβάλει την προσφορά της, δικαίωμα της. Μην γράφει όμως ότι είναι αθόρυβη όταν την προβάλει σε ΜΜΕ.

  Θέλει να την εκμεταλλευτεί προεκλογικά, καλά κάνει, γιατί το τι προσφέρει είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να την ψηφίσει κανείς, μην όμως γράφει ότι άλλοι εκμεταλλεύονται προεκλογικά το έργο στο Λεμονοδάσος, γιατί και αυτή ακριβώς το ίδιο κάνει.

  Να είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι κάτι που εκτιμάτε ιδιαίτερα από τους πολίτες.

 22. Τάσος Γκούμας says:

  Ψυχραιμία παιδιά.
  10 μέρες ακόμα μείνανε για να λήξουν οι υπερβολές και οι εξάψεις του προεκλογικού αγώνα.
  Η Χριστίνα αναφέρθηκε σε γεγονότα και μόνο.
  Πουθενά, όπως είπε και ο ‘’Π.Ρ.’’, δεν αναφέρεται στο άρθρο η λέξη ‘’Εγώ’’.
  Η παρέμβαση όμως της Χριστίνας ήταν χρειαζούμενη γιατί με τις εμπαθείς διαθέσεις του προεκλογικού αγώνα η διάσωση του Λεμονοδάσους ανατέθηκε σε μεσσίες παραγνωρίζοντας τη τριετή εργασία ειδικευμένων και διακεκριμένων και σε διεθνές επίπεδο επιστημόνων σε προβλήματα όπως του Λεμονοδάσους.
  Θα ήθελα να αναφέρω ότι η Χριστίνα ήταν πολύ φειδωλή στην αναφορά της γιατί είναι γνώστης πολύ περισσότερων και πολύ δυσεπίλυτων προβλημάτων και του Λεμονοδάσους και του Τ.Ο.Ε.Β.
  Θα έχουμε όμως την καλή Τύχη να δούμε πραγματοποιούμενη, πολύ σύντομα, την επιθυμία των Λεμονοδασιτών για καλύτερη άρδευση που είναι και ένα από τα δύο βασικότερα προβλήματα του Λεμονοδάσους.
  Δεν είναι όμως καθόλου αχρείαστο να παρατηρούμε κάποια γεγονότα και να προπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπάρχει πρωτόγνωρο και πολύ χρήσιμο ενδιαφέρον για το Λεμονοδάσος.
  Και το ερώτημα: Γιατί το ενδιαφέρον αυτό που πάντα υπήρχε στους Ποριώτες, αλλά και ευρύτερα, δεν αναδεικνυόταν σε περασμένες εποχές;
  Και γιατί υπήρχε μια αμέλεια αχαρακτήριστη για ένα brand name όπως του Λεμονοδάσους που όχι μόνο έμενε αναξιοποίητο αλλά αντίθετα εδυσφημείτο επί 10ετίες;
  Μην ξεχνάμε την απάντηση Ποριωτών, που όταν κάποιοι επισκέπτες κατέβαιναν απ’ το παπόρι και ρώταγαν: ‘’Πως να πάω στο Λεμονοδάσος;’’ Απαντούσαν: Και τι να πάτε να κάνετε εκεί; Είναι παρατημένο’’.
  Δεν είναι άσκημο να σκεφτούμε ότι από πέρσυ γίνεται Ανάσταση στο Λεμονοδάσος, ότι γίνονται εκδηλώσεις, ότι οι δικοί μας πολιτικοί το επισκέπτονται πολύ συχνά, ότι κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις εκεί.
  Ότι ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε., το Real news, η εκπομπή για μαγειρέματα, ο Γιώργος ο Βλάχος (ο δημοσιογράφος), ότι ιδρύθηκε σύλλογος με αντικείμενο τη διάσωση και αναβάθμιση με κατεύθυνση το Περιβάλλον για το Λεμονοδάσος, ότι ο Τ.Ο.Ε.Β. δυναμικά προχωρεί στην επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητάς του.
  Κάτι αλλάζει.
  Και θα συνεχίσουμε οι Ποριώτες, με επιτυχίες.
  Θα τα καταφέρουμε.
  Τάσος Γκούμας

 23. poros1970 says:

  ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΣ ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  Υ.Γ. ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!!

Σχολιάστε