Επιστολή αναγνώστη: Χωρίς γαλάζια σημαία οι ακτές του Πόρουaskeli beach1Από τον φίλο αναγνώστη κ. Τάκη Λυκούδη λάβαμε το ακόλουθο μειλ:

Κύριοι. Με εύλογη απορία διαβάζοντας στο τύπο τις ακτές που επελεγησαν κατάλληλες για “γαλάζια σημαία”, είδα ότι δεν συμπεριλαμβάνεται καμία ακτή του Πόρου μας.

Δεδομένου ότι ο Πόρος διαθέτει μια σειρά από πεντακάθαρες και  κατάλληλες ακτές για κολύμβηση που πληρούν τα standards της διάκρισης, και αφού βασίζει την οικονομία του στον τουρισμό, έπρεπε έγκαιρα ο Δήμος, και οι επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν ενδιαφερθεί και να καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους ώστε αυτή η διάκριση να είναι ένα ισχυρό πλεονέκτημα για προσέλκυση επισκεπτών-παραθεριστών και μάλιστα ανέξοδα.

Λυπούμαι αλλά αν είναι έτσι τα πράγματα, η αδιαφορία πληρώνεται…. Στην προσέλκυση τουριστών χρειάζεται προσπάθεια, πρωτοτυπία, συλλογικές κινήσεις ,φαντασία.

Κύριοι αρμόδιοι είστε τουλάχιστον μετεξεταστέοι.

Υ.Γ.  Περισυ είχα ρίξει την ιδέα της περιφοράς ενός επιταφίου δια θαλάσσης. Δεν βρέθηκε κανείς με μεράκι να την πραγματώσει. (ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ)Φέτος την εκδήλωση αυτή την έκανε το Πόρτο Ράφτη με αφάνταστη επιτυχία και προσέλκυση κόσμου. Εμείς φαίνεται δεν χρειαζόμαστε παραπάνω επισκέπτες.

Κύριοι επίδοξοι δήμαρχοι έχετε τον λόγο και την ευθύνη.

ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Τάκης Λυκούδης  7 Μαΐου 2014

 

 
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Αιώνιος Φοιτητής says:

  Αγαπητέ Τάκη

  Δεν αρκούν τα καθαρά νερά για να πάρεις γαλάζια σημαία.

  Θέλει και άλλα πράγματα όπως η οικολογική συνείδηση και εκπαίδευση που εμείς στο νησί ΔΕΝ τα θέλουμε.

  Θέλει και υποδομές στις παραλίες, που εμείς τις καταγγείλαμε γιατί ήταν αυθαίρετες.

  Άσε που η τελευταία φορά που είχε πάρει ο Πόρος γαλάζια σημαία ήταν επί του ακατανόμαστου Σπυρίδωνα, που ανάμεσα στα κακά που είχε κάνει ήταν και αυτό. Ο Στρατηγός τις ξέχασε, και η Αλλαγή Πορείας φυσικά μιλάει για το πόσο επιβαρυμένα είναι τα νερά μας από τα κλουβιά του θανάτου, και τα λύματα του ΒΙΟΚΑ.

  Οπότε κύριε Τάκη, μάλλον είστε με την Δύναμη Ενότητας, γιατί τα νερά στον Πόρο δεν είναι καθαρά, το λέει η Αλλαγή Πορείας !

  http://admin.blueflag.gr/criteria/intro

 2. antonis karathanasis says:

  κιεσυ αιόνιος φοιτητησ.δεχεσε οτι υπαρχουν τα λυματα και χείνονται στη θαλασα ,δεχεσε την φορμολη που πεφτει στη θαλασα αλλα παρολα αυτα να κλινουμε τα ματια και να κανουμε οτι δεν καταλαβενουμε.Λοιπόν μαθηταρά το να μπαλόνουμε τα σχησμενα ρουχα μασ δεν βοηθαει πλεον.
  και ο σπυριδονασ στο προγραμα του επικαλήτε εργο 20 ετιασ πριν (παλεολιθικό) .Δεν λεει τι θα φτιαξει λεει τι θα μπαλωσει.Οπότε η επιλογη των ποριωτων ειναι πολυ απλή και διχως σκεψη.Παλια σχησμενα μπαλωμενα η σταδιακο γδύσιμο και ραψιμο κενουργιων ρουχων.
  ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ λοιπον διχωσ δέφτερη σκεψη.

 3. Ιωάννης Γκούμας says:

  Καλή ιδέα για την περιφορά δια θαλάσσης φίλε φοιτητή. Να σου προτείνω και την αρχική πορεία όλων των επιταφείων από τις δύο μεριές δια ξηράς να καταλλήξει στο μέσο του καναλιού. Αν έχεις το μεράκι, ασχολήσου και οργάνωσε από τώρα τον κόσμο, δες τι χρειάζεσαι και πιστεύω θα βρεις υποστηρικτές.

  Η εθελοντική δράση δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

 4. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αμερικανάκι (ή καλύτερα Αυστραλεζάκι) Καραθάναση,

  Οι σοβαροί ψηφοφόροι ψηφίζουν αφού έχουν σκεφτοί και δύο και τρεις φορές.

  μήνες προσπαθείτε να τα βγάλετε όλα σκάρτα, έχετε κάνει το άσπρο μαύρο, χειρότεροι και από τον Σύριζα έχετε καταλήξει.

  Γεγονός : ο Σπύριδωνας είχε πάρει Γαλάζια σημαία για το νησί
  Γεγονός : η πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είχε βγάλει ανακοινώσεις για μολυσμένα νερά και νεκρά ψάρια (το πακοε το θυμάσε ?)
  Γεγονός : η Δίας αθωόθηκε για την φορμόλη που ποτέ δεν την έριχνε στην θάλασσα, γιατί δεν πήγαν κανένα στοιχείο που να δίχνει μόλυνση.
  Γεγονός : το porosnews, εκφραστής των θεσεων της Αλλαγής Πορείας (τυχαίο ?), δεν έχασε ευκαιρία για αρνητικά δημοσιεύματα ενώ τα θετικά τα έπνιγε….

  Αυτή είναι η διαφορά των δύο παρατάξεων……

  (Για τις σχέσεις Αλλαγής Πορείας και porosnews, στο facebook 😉 )
  Γεγονός : η Δίας αθωόθηκε και για μόλυνση του περιβάλλοντος

 5. antonis karathanasis says:

  ακουγετε πανούλη troll η ork η οποσ αλιως σε φοναζουν οτι η νεα εφημεριδα του δημητριάδη θα κανει πάταγο.θα εχει μεσα ντοκουμεντα που πολυ θα ηθελα να δω πωσ θα δικεολογηθουνε.Λόγια vs ντοκουμεντων .ερχονται μπομπεσ να μαθει ο κοσμοσ τι ψηφιζε τοσα χρονια μπασ και ξαγκιστροθει απο απιλεσ και εκβιασμουσ.Ελληναρά μου.
  Να σασ δω …..

 6. Π.Ρ. says:

  Ναι ναι. Ο Σπυρίδωνας πήρε την γαλάζια σημαία. Καμιά αντίρηση.

  Μήπως έκανε και το ηφαίστειο των μεθάνων να εκραγεί και τώρα έχουμε δυο νησιά αντί για ένα; Ας τον ευχαριστήσουμε και γι αυτό το Σωτήρα μας.

Σχολιάστε