Επιστολή αναγνώστη: Φασιστικές Μέθοδοι στο Δήμο ΤροιζηνίαςgalatasΟ αναγνώστης μας κ.  Αργύρης Γιαννόπουλος μας έστειλε το ακόλουθο μειλ το οποίο και δημοσιεύουμε:

Η εκλεγμένη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τροιζήνας, προβαίνει σε ακραίες μορφές φασιστικής συμπεριφοράς. Αμαθείς άνθρωποι, άσχετοι με τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως κοτζαμπάσηδες της περιοχής, και όχι ως υπηρέτες των δημοτών. Με ένα στυλ αποφασίζωμεν και διατάζομεν, παίρνουν αλλοπρόσαλες και παράλογες αποφάσεις οι οποίες καταστρέφουν ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό ιστό και την οικονομία του τόπου. Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι δεν έχουν σπουδάσει τίποτα, και με ότι έχουν ασχοληθεί το έχουν καταστρέψει (π.χ ομάδα Καλλιθέας), ένας Δήμαρχος μονίμως κουρασμένος και ευθυνόφοβος, δημιουργούν ένα σαθρό σύστημα λειτουργίας.

Οι “ηγέτες” της περιοχής μας έχουν μείνει στον ‘Καποδίστρια”, δεν έχουν ιδέα για τον Καλλικράτη. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι δουλεύουν μόνο με απευθείας αναθέσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται, αλλά κατά πόσο είναι ηθικός ο τρόπος αυτός;

Είναι δυνατόν  1ου βαθμού συγγενείς να παίρνουν απευθείας αναθέσεις και να δουλεύουν στο Δήμο. Ο φόβος τους έχει κυριεύσει, γιατί λόγω των παράνομων πράξεων τους κινδυνεύουν με φυλάκιση τόσο για κατάχρηση εξουσίας όσο και για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Μέχρι και σε ύβρεις και απειλές προέβησαν για να αφαιρέσουν παράνομα τέντα ιδιώτη, από την παραλία του Γαλατά, χωρίς να έχει τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία. Αντί να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες για την τουριστική περίοδο, παίρνουν αποφάσεις για να κλείσουν τα μαγαζιά και μετατρέπουν το Γαλατά σε Τέξας.
Θα πρέπει να σοβαρευτεί η Δημοτική Αρχή και να λειτουργεί υπέρ του συμφέροντος του τόπου και όχι για ίδια συμφέροντα. Οι εκλογές είναι κοντά, και αν το Δήμαρχο δεν τον ενδιαφέρουν, οι επίδοξοι μνηστήρες της επόμενης Δημαρχίας, δε θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι.
Σχολιάστε